3.8 C
Kastoria

  Ανέγερση φοιτητικών εστιών και συνεδριακού κέντρου σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα

  spot_img

  Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή του μεγαλόπνοου έργου που σχεδίασαν και διεκδίκησαν για την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών και συνεδριακού κέντρου στις πανεπιστημιουπόλεις Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας.

  To εγκεκριμένο πλέον πρόγραμμα νέων κτιριακών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 67,5 εκατ. ευρώ, αποτέλεσε μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της στρατηγικής ανάπτυξης του Ιδρύματος, ως σύγχρονου ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και θα ενισχύσει σημαντικά την οργάνωση και λειτουργία του στη δυναμική αναπτυξιακή πορεία που έχει εισέλθει.

  Περιλαμβάνει συγκεκριμένα την ανέγερση φοιτητικών εστιών συνολικής δυναμικότητας 750 κλινών στις πανεπιστημιουπόλεις Κοζάνης (350 κλινών), Φλώρινας (150 κλινών), Καστοριάς (150 κλινών) και Πτολεμαΐδας (100 κλινών) καθώς και την κατασκευή του νέου πολυδύναμου συνεδριακού κέντρου στη νέα πανεπιστημιούπολη στην Κοζάνη, μέσω της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Στο έργο εντάσσεται η χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση καθώς και οι υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας των νέων δομών.

  Για τη δρομολόγηση του έργου, απαιτήθηκαν συντονισμένες και εντατικές ενέργειες της Διοίκησης, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο εξάμηνο. Καθοριστική στο στάδιο της προετοιμασίας ήταν η διαρκής και στενή συνεργασία του Πανεπιστημίου με τη Διεύθυνση ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και με το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών.

  Η δημιουργία υψηλού επιπέδου κτιριακών υποδομών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:

  συμβάλλει στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης πανεπιστημιακής κοινότητας,
  ανταποκρίνεται στις ανάγκες αύξησης του αυξανόμενου αριθμού των εισακτέων φοιτητών,
  καλύπτει τις ανάγκες διαμονής και σίτισης των δικαιούχων φοιτητών, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Πανεπιστημίου, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τον κατακερματισμό των σημερινών δομών,
  διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση φοιτητών με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες,
  εξασφαλίζει την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από τη μείωση του αριθμού των μισθώσεων χώρων και των επιδομάτων στέγασης.
  Επιπλέον, η ανέγερση του νέου συνεδριακού κέντρου εντάσσεται στην υλοποιούμενη στρατηγική των Πρυτανικών Αρχών για τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια και ενισχύει τον κεντρικό στόχο του Πανεπιστημίου για την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης.

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Πρύτανης κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την έγκριση του έργου, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, όπου συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, o Υπουργός Επικρατείας – αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, κ. Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γεώργιος Καραγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Ορέστης Καβαλάκης.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Σ.Ο.Δ. Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία στην Ψαλίδα

  Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, η πεζοπορία προς την "Ψαλίδα" που διοργανώθηκε σε...

  Πρώτη τελετή καθομολόγησης Διδακτόρων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

  Πρώτη τελετή καθομολόγησης Διδακτόρων και ορκωμοσίας διπλωματούχων των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών,...

  Το ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Ψυχοπαιδαγωγικές μορφές παρέμβασης με την βοήθεια των ζώων...

  Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην...

  Εξόρμηση στη φύση της Καστοριάς: Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας – Ψαλίδα – Πανεπιστήμιο. Δηλώστε συμμετοχή!

  Το γραφείο διασύνδεσης τους Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει εξόρμηση στη φύση της Καστοριάς στις...

  Διαβάστε ακόμη

  Απολογισμός Περιφερειακής Αρχής. Μία εισήγησή που δεν έγινε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 31/1/2023*

  Του Γιάννη Στρατάκη Περ. Συμβούλου-Συν. «ΕΛΠΙΔΑ» Όση καλή προαίρεση και αν υπάρχει δυστυχώς τα καλά...

  Ευκαιρίες και Προοπτικές του Ελλάδα 2.0: Η ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη (βίντεο | φωτογραφίες)

  Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την Ειδική...

  Ο Γιώργος Κασαπίδης παρουσίασε το νέο σχέδιο τουριστικής προβολής της Δυτικής Μακεδονίας για το 2023

  Ένα φιλόδοξο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης για το 2023, παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την...

  “ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Δίκαιη» Μετάβαση 2021-2027: Τρία χρόνια ΘΑ…. Μην περιμένουν να πανηγυρίσουμε μαζί τους για αυτό !

  Κοζάνη 30/1/2023 «Δίκαιη» Μετάβαση 2021-2027: Τρία χρόνια ΘΑ…. Μην περιμένουν να πανηγυρίσουμε μαζί τους για...