Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
9.8 C
Kastoria

    Αποκλειστική συνέντευξη στο KastoriaNews του προέδρου του Ν.Ο.Κ. κ. Παναγιώτη Μητρούδη

    spot_img

    Ο Παναγιώτης Μητρούδης μιλά στη Χρύσα Κοσμίδου για την μεγάλη επιτυχία του Ν.Ο.Κ. στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα:

    Κύριε Μητρούδη ακόμα μια επιτυχία για τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς καθώς στο 2ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα;

    Μεγάλη χαρά που μετά από πολλά χρόνια ο όμιλος είναι στην 5η θέση. Τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και το μέλλον είναι μπροστά μας και για την 1η θέση.

    Ήτανε θα λέγαμε δύσκολο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού οπότε και οι προπονήσεις ήταν κάπως πιο περιορισμένες και η ψυχολογία δεν ήταν η ίδια, οπότε το να κατορθώσετε να ανέβετε σε αυτή τη θέση μέσα σε ένα χρόνο ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία.

    Βέβαια ήταν μεγάλη επιτυχία και το οφείλουμε και στα παιδιά και στον προπονητή Αναστάσιο Λαμπίκο.

    Ποιος είναι ο απολογισμός του πανελλήνιου πρωταθλήματος για τον ΝΟΚ; 

    Ο απολογισμός του ναυτικού ομίλου είναι 4 χρυσά, 7 ασημένια, και 2 αργυρά. Στην πρώτη φάση που έγινε το πρωτάθλημα στο σχοινιά, είχαμε άλλες φιλοδοξίες αλλά δεν μας βοήθησε ο καιρός, θα είμασταν ακόμη πιο πάνω. Ευελπιστούμε του χρόνου να φτάσουμε στην κορυφή.

    dsc 00731.jpg
    Όλοι το ευχόμαστε αυτό! Πρόεδρε ήθελα να σας ρωτήσω τι σημαίνει να πραγματοποιούνται οι κωπηλατικοί αγώνες στην Καστοριά, σε πολλά επίπεδα δηλαδή και από την άποψη της διάδοσης του αγωνίσματος της κωπηλασίας και από οικονομικής απόψεως και από την άποψη του αθλητικού τουρισμού.

    Από την Τετάρτη που ξεκίνησαν και ερχόταν ο κόσμος, η Καστοριά γέμισε και από παιδιά και από φιλάθλους της κωπηλασίας. Αυτό πρέπει να το να το δουν οι τοπικοί παράγοντες και να ενεργήσουν αναλόγως. Να στηρίξουν τους 2 ομίλους που έχουμε στην Καστοριά, ένας στο Μαύροβο και ένας στην Καστοριά μας. Να κοιτάξουν να αναβαθμίσουν την πόλη ώστε να στηρίζει τα αθλητικά κωπηλατικά δρώμενα. Δηλαδή έχουμε ένα κέντρο, το ΔΗ.ΝΑ.Κ, το οποίο έχει χρόνια που έγινε και έμεινε στάσιμο. Οπότε πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτό. 

    Ασκείτε εσείς πίεση; Οι 2 ναυτικοί όμιλοι της περιοχής μας, έχετε παραθέσει τα αιτήματά σας, όλες τις επιτυχίες;  Έχουμε βγάλει ολυμπιονίκες μέσα από αυτό το άθλημα.

    Βέβαια, ολυμπιονίκες όπως ο Γιάννης Χρήστου, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, παγκόσμιους πρωταθλητές όπως είναι η Μαίη Εμμανουηλίδου και άλλα νέα παιδιά όπως η Ευαγγελία Αναστασιάδου, η Στέλλα Νάτσουλα, έρχονται κι άλλα παιδιά από πίσω τα οποία θα πλαισιώσουν την εθνική ομάδα. Για αυτά είναι ενήμεροι όλοι οι τοπικοί παράγοντες αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξουν το θέμα αυτό και να κάνουνε κάτι. Γιατί δεν θα το κάνουν μόνο για την πόλη, θα το κάνουν γιατί θα έρθουν και διεθνείς αγώνες.

    Με οποιονδήποτε τρόπο πρέπει να προωθήσουμε την Καστοριά μας και ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι. Πρόεδρε ολοκληρώνοντας σιγά σιγά θα ήθελα να σας ρωτήσω για κάτι που αναφέρατε προηγουμένως, για τη νέα γενιά των παιδιών. Εσείς τι μήνυμα έχετε να μεταφέρετε προς τα μικρά παιδιά τα οποία θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημα της κωπηλασίας.

    Να εμπιστευτούν οι γονείς τα παιδιά τους σε εμάς, γιατί είναι ένα άθλημα που διακρίνεται από την ομαδικότητα και την αγωνιστικότητα. Τα παιδιά θα μάθουν να αγωνίζονται σαν ομάδα, και αυτό δεν θα τα ωφελήσει μόνο στον αθλητικό τομέα αλλά και στη ζωή τους. Όλοι περάσαμε από το άθλημα της κωπηλασίας, όπως και εγώ από 13 χρονών ήμουν μέσα στην κωπηλασία, η οποία μου έμαθε πως να αγωνίζομαι στη ζωή μου. 

    Ελπίζουμε ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς να μας χαρίσει κι άλλες όμορφες στιγμές, να ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Η επιτυχία είναι δεδομένη με όλο την ομάδα που έχετε.

    Όλα ξεκινάνε από τη διοίκηση, από τους προπονητές και τους αθλητές. Η διοίκηση είναι πάντα δίπλα στους αθλητές, ότι χρειάζονται είμαστε εδώ για να τους το προσφέρουμε.

    Όποιος θέλει να εγγραφεί στο Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς πού μπορεί να απευθυνθεί; Έχετε κάποια τηλέφωνα επικοινωνίας, ποιες ώρες λειτουργεί ο όμιλος;

    Τώρα το καλοκαίρι λειτουργεί από τις 9 το πρωί. Εκεί βρίσκεται η προπονήτρια της ακαδημίας η Βούλα Σιαραφέρα,  στην οποία μπορούν να απευθυνθούν. Θα τους ενημερώσει για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να εγγραφεί το παιδί.

    copyright

    Η αναδημοσίευση (μέρους ή ολόκληρης) της συνέντευξης επιτρέπεται μόνο με αναφορά της πηγής kastoria.news (με ενεργό υπερσύνδεσμο).

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς βράβευσε τους αθλητές του (φωτογραφίες | βίντεο)

    Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Ο Πρόεδρος...

    Ντούσκος και Αναστασιάδου στην ακαδημία του Ν.Ο.Κ.

    Συνάντηση με τον χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο και την Καστοριανή χρυσή Παγκόσμια...

    Ν.Ο.Κ.: Εκδήλωση παραλαβής δύο νέων σκαφών

    Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 20 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο των ναυταθλητικών...

    ΝΟΚ: Καταπληκτικές εμφανίσεις και πολλά μετάλλια στο 89ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας – 7 Χρυσά, 3 Αργυρά και 3 Χάλκινα

    Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο 89ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς. Διπλό...

    Διαβάστε ακόμη

    Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το τριήμερο 26-28 Απριλίου  2024

    Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το τριήμερο 26-28 Απριλίου  2024 Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει...

    Στην παρουσίαση του βιβλίου του Μπάνε Πρέλεβιτς (φωτογραφίες)

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση του Βιβλίου με τίτλο  "Η Δύναμη της Ήττας" του Μπάνε...

    Ένα ακόμα σημαντικό έργο ξεκινάει στον Δήμο Καστοριάς – Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στο Βίτσι 

    Τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή ταμιευτήρα συγκέντρωσης νερού για τις ανάγκες δασοπυρόσβεσης της ευρύτερης...

    Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

    Η Αντιδημαρχία  Περιβάλλοντος, Πρασίνου &  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς, ενημερώνει ότι την 1η Μαΐου 2024...