Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
12.7 C
Kastoria

    Δ. Μακεδονία: Ημέρα κινητοποιήσεων για φθηνή ενέργεια και θέρμανση την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

    spot_img

    Ημέρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το αυξημένο κόστος στην ενέργεια και τη θέρμανση, είναι η Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, στη Δυτική Μακεδονία, καθώς συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν, την ημέρα αυτή, σε Κοζάνη, Καστοριά και Γρεβενά.

    Μεταξύ των αιτημάτων περιλαμβάνονται:  

    • Γενναία αύξηση των επιδομάτων θέρμανσης και κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρική ενέργεια.  
    • Εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων σε καυσόξυλα για τους κατοίκους των χωριών σε χαμηλές τιμές και δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες. 

    Στην Κοζάνη η συγκέντρωση θα γίνει στις 18:00, στην Κεντρική πλατεία της πόλης, με επιπλέον αίτημα την εξασφάλιση απρόσκοπτης παροχής θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για την τηλεθέρμανση Κοζάνης, χωρίς αύξηση της τιμής της.

    Στα Γρεβενά η συγκέντρωση, με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί, στις 13.00, στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών. Σε κοινή ανακοίνωσή  τους 15 σωματεία, σύλλογοι και φορείς των Γρεβενών, εκφράζουν την αγωνία τους για το χειμώνα που έρχεται και για το πώς οι κάτοικοι των Γρεβενών θα καταφέρουν να ζεσταθούν και θα τα βγάλουν πέρα και αυτό το χειμώνα. Δεσμεύονται όλοι να αγωνιστούν, προκειμένου  να μην υπάρξει κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση.

    Στην Καστοριά, η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:30, μπροστά από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, προκειμένου όλοι οι φορείς του Νομού για να διατρανώσουν, ως βασική και απαραίτητη ανάγκη, την παροχή ειδικής τιμής ή ενίσχυσης στην κατανάλωση ενέργειας για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις του νομού.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Καστοριάς, κήρυξε στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Νομικά Πρόσωπα και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Καστοριάς, από τις 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου να διευκολυνθούν για να μετέχουν στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία, για το έντονο πρόβλημα του ακριτικού νομού σχετικά με τη θέρμανση, την ενέργεια και την ακρίβεια.

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Δυτική Μακεδονία: Στην 1η θέση η Κοζάνη στον τουρισμό για το 2023 – Σε ποια θέση είναι η Καστοριά – Τα πρώτα στοιχεία του...

    Τα μεγέθη του ετήσιου κύκλου εργασιών στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επεξεργάστηκε η εταιρία...

    Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά: Σύσκεψη τοπικών αρχών

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 08 Απριλίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, σχετικά...

    Η πανέμορφη Καστοριά μας

    Το Trasias Studio απαθανάτισε την Καστοριά με αυτή την εκπληκτική φωτογραφία!

    Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Δυτική Μακεδονία

    Ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας την Τσικνοπέμπτη. Στην Κοζάνη το πρόγραμμα...

    Διαβάστε ακόμη

    Δυτική Μακεδονία: Στην 1η θέση η Κοζάνη στον τουρισμό για το 2023 – Σε ποια θέση είναι η Καστοριά – Τα πρώτα στοιχεία του...

    Τα μεγέθη του ετήσιου κύκλου εργασιών στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επεξεργάστηκε η εταιρία...

    Η ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο BAJA GREECΕ

    Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA...

    Το BAJA GREECE ετοιμάζεται να υποδεχθεί την παγκόσμια ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

    Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πολυαναμενόμενη έναρξη του BAJA GREECE, μιας από τις πλέον εντυπωσιακές...

    Εταιρεία Τουρισμού: Σύσκεψη επαγγελματιών του κλάδου την Παρασκευή 19 Απριλίου

    Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεοφύλακτος Ζυμπίδης προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες...