18.6 C
Kastoria

  Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας Κορεντσίδη με Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες

  spot_img
  spot_img

  Στην Αθήνα μετέβη, ο  Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων και επαφών με Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο να αναδείξει και να επιλύσει θέματα τα οποία απασχολούν τον Δήμο Καστοριάς, συμπεριλαμβανομένων  κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών ζητημάτων.  

  Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εργασίας ο Δήμαρχος Καστοριάς, τον οποίο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών &  Εξυπηρέτησης του Πολίτη Γιάννης Γκόγκας,  επεσήμανε προς όλους τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και  του κεντρικού Κράτους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και η ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών. 

  Ειδικότερα: 

  Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατέθεσε στον Υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη, τα αιτήματα των αγροτών της Καστοριάς. Ο Δήμαρχος παρουσίασε στον Υφυπουργό τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσχέρειες που έρχεται αντιμέτωπος ο αγροτικός κόσμος.  Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί πολύωρη σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου με αντιπροσωπεία των αγροτών.  

  Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στην Πολιτική Προστασία, αλλά και στις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν στον Δήμο Καστοριάς. Παράλληλα ο Δήμαρχος κατέθεσε αίτημα για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, όπως επίσης και αίτημα επιδότησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τα αντιπυρικά έργα. 

  Στο Υπουργείο Εσωτερικών, πραγματοποίησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Επί τάπητος τέθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στην αξιοποίηση των προγραμμάτων και των χρηματοδοτικών εργαλείων, στις εντάξεις νέων έργων, όπως επίσης και στην πορεία των έργων που υλοποιούνται στην παρούσα φάση στον Δήμο Καστοριάς. 

  Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες με επίκεντρο τα θέματα των Δομών.  

  Στο Υπουργείο Οικονομικών, υποδέχθηκε τον Δήμαρχο η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιούσιας Νάγια Κόλλια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν,  μεταβιβάστηκε και το αίτημα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς το οποίο αφορά  στη χρήση του αιγιαλού, με βασική προϋπόθεση την προστασία του περιβάλλοντος και της λίμνης της Καστοριάς.

  Στη ΔΕΔΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε σχετικά με την εξέλιξη του αιτήματος  για την επιδότηση των νοικοκυριών του Δήμου Καστοριάς, για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο του φυσικού αερίου. 

  Ξεχωριστή στιγμή ήταν η εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καστοριάς στον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη. Ο κ. Κορεντσίδης, συνεχάρη για ακόμη μια φορά τον κ. Κωστίδη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του εξέφρασε το αίσθημα υπερηφάνειας και τιμής που νιώθουν οι δημότες της Καστοριάς, για την τοποθέτηση του συνδημότη τους στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού. «Το γεγονός ότι ο νέος Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. κατάγεται από την Καστοριά μας γεμίζει όλους με υπερηφάνεια και νιώθουμε ακόμη περισσότερη ασφάλεια, καθώς ο κ. Κωστίδης, γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιοχής μας. Η μεταξύ μας συνεργασία είναι δεδομένη, καθώς και οι δύο πλευρές έχουμε ως κοινό στόχο το όφελος των συμπολιτών μας», ήταν τα λόγια του κ. Κορεντσίδη μετά το πέρας της συνάντησης. 

  spot_img







  Παρόμοια αρθρα

  Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη για την απώλεια του πρ. Κοινοτάρχη Δισπηλιού Παναγιώτη Τσιόλα

  Με μεγάλη  θλίψη πληροφορήθηκα την ξαφνική απώλεια του πρ. Κοινοτάρχη Δισπηλιού, πρ. Τοπικού Συμβούλου και...

  Δήμος Καστοριάς: Ασφαλτόστρωση στην οδό Σουγαρίδη (γύρος λίμνης)

  Ο  Δήμος Καστοριάς ενημερώνει  ότι στο πλαίσιο των εργασιών ασφαλτόστρωσης τμήματος του έργου: «Αναβάθμιση- Εξωραϊσμός του...

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση του Δήμου Καστοριάς για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 2024

  Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση πολιτών, πραγματοποιήθηκε η δράση του Δήμου Καστοριάς για...

  Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Κλεισούρας

  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ο Δήμος Καστοριάς και η Κοινότητα...

  Διαβάστε ακόμη

  HOTEL TSAMIS: Οι εξελίξεις της υπόθεσης και το όραμα για το μέλλον

  Τις πολύ πρώτες ώρες της 4ης Φεβρουαρίου 2021 το εμβληματικό ξενοδοχείο «TSAMIS», ένα ιστορικό...

  Μουσικό Σχολείο Καστοριάς: Επιμορφωτική διάλεξη με τον Ιωάννη Ζορπίδη

  Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, στα πλαίσια των δράσεων του Δικτύου Μουσικών Σχολείων, διοργανώνει την...

  Τεστ Παπ από Κέντρο Υγείας Καστοριάς για τον Απρίλιο

  Σας ενημερώνουμε ότι τα απογευματινά ραντεβού των Τεστ Παπανικολάου για τον μήνα Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν στις...

  Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη για την απώλεια του πρ. Κοινοτάρχη Δισπηλιού Παναγιώτη Τσιόλα

  Με μεγάλη  θλίψη πληροφορήθηκα την ξαφνική απώλεια του πρ. Κοινοτάρχη Δισπηλιού, πρ. Τοπικού Συμβούλου και...