Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
13.2 C
Kastoria

  Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς κατά Ζήση Τζηκαλάγια για την πρόσφατη ανάρτησή του περί “αδιάβλητων εκλογών”

  spot_img
  spot_img

  Έκπληκτος ο νομικός κόσμος της πόλης μας έλαβε γνώση αναρτήσεως του πρώην βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια τόσο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook όσο και σε δημοσίευμα σε διάφορα Μ.Μ.Ε, στο οποίο ισχυρίζεται και διατυμπανίζει ότι “‘οι π λ έ ο ν αδιάβλητες εκλογές της τελευταίας εικοσαετίας θα είναι οι φετινές Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές“.

  Αυτό δε το ισχυρίζεται με το επιχείρημα ότι κατόπιν της νομοθέτησης αμοιβής για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών πλέον η παρουσία αυτών είναι βεβαία και εξ αυτής θα επιτευχθεί το αδιάβλητο των εκλογών καθώς όπως αναγράφει μέχρι τώρα η απλή παρουσία των δικαστικών αντιπροσώπων, του γραμματέα αυτών και των εκπροσώπων των μεγάλων κομμάτων “δεν απέτρεπε την δυνατότητα στην παράνομη και μεθοδευμένα κατευθυνόμενη σταυροδοσία ασταύρωτων ψηφοδελτίων‘”.

  Καταρχάς να ρωτήσουμε τα εξής στον πρώην βουλευτή:

  Α) Γνωρίζει κάτι για “μεθοδευμένα κατευθυνόμενη σταυροδοσία ασταύρωτων ψηφοδελτίων” και αν ναι δεν θα έπρεπε αυτό να το καταθέσει στην αρμόδια Εισαγγελέα, κάτι που όχι μόνο οφείλει αλλά έχει καθήκον να το πράξει ώστε να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

  Β) Η “μεθοδευμένα κατευθυνόμενη σταυροδοσία ασταύρωτων ψηφοδελτίωνελάμβανε χώρα και όταν αυτός εξελέγη και μάλιστα δύο φορές (2009 και 2019) ως βουλευτής και εκπρόσωπος του νομού μας στο κοινοβούλιο ή τότε είχαμε πολυμελείς εφορευτικές επιτροπές και δεν το ξέρουμε ή τότε που εξελέγη όλα γινόταν με αδιάβλητο τρόπο;

  Γ) Τα ασταύρωτα ψηφοδέλτια της παρατάξεώς του που στις εκλογές του Μαΐου του 2023 ανέρχονταν σε 1.134 γιατί παρέμειναν σε αυτό τον αριθμό και δεν εκμηδενίστηκαν μία και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπήρχε “μεθοδευμένα κατιευθυνόμενη σταυροδοσία ασταύρωτων ψηφοδελτίων“;

  Κύριε Τζηκαλάγια, μεθοδεύσεις και κατευθύνσεις οι δικηγόροι της περιοχής μας δεν δέχτηκαν ποτέ και βέβαια δεν υπηρέτησαν ποτέ.

  Κύριε Τζηκαλάγια, οι δικηγόροι σύμφωνα με το νόμο είναι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης και γιαυτό το λόγο το κράτος τους αναθέτει τέτοιου είδους καθήκοντα όπως αυτό της διενέργειας βουλευτικών ή άλλων εκλογών.

  Κύριε Τζηκαλάγια, πρέπει κατ’ αρχήν να σας κάνουμε γνωστό ότι εκ του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς σε αυτά μετέχουν εκτός από Δικηγόρους, Δικαστικοί υπάλληλοι καθώς και Δικαστές, η μομφή για μεθοδευμένα και κατευθυνόμενα πρόσωπα προσάπτεται σε όλα αυτά τα πρόσωπα που εκτέλεσαν τα καθήκοντα του Δικαστικού Αντιπροσώπου τα τελευταία χρόνια.

  Την μομφή αυτή σαν δικηγορικό σώμα και σαν δικηγορικός σύλλογος Καστοριάς δεν μπορούμε να την ανεχθούμε, ακόμα και αν ανακαλέσετε τα λεγόμενά σας, εμείς θα προχωρήσουμε σε γνωστοποίηση του κειμένου σας στην αρμόδια Εισαγγελέα από την οποία θα ζητήσουμε να πράξει τα νόμιμα, ως έχουμε υποχρέωση από τον θεσμικό μας ρόλο ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, ώστε να διερευνηθούν αρμοδίως τα καταγγελλόμενα.

  Αν γνωρίζετε κάποια νόθευση αποτελεσμάτων βουλευτικών ή άλλων εκλογών και δεν την αναφέρετε τις αρμόδιες αρχές, παρανομείτε, αν δεν γνωρίζετε κάτι συγκεκριμένο και προβήκατε στο ανωτέρω δημοσίευμα τελείτε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά όλων των τελεσάντωv δικαστικών αντιπροσώπων όλα τα τελευταία χρόνια συνεπώς και πάλι παρανομείτε.

  Πρέπει να αντιληφθείτε ότι η χρονική στιγμή του δημοσιεύματός – αναρτήσεώς σας ήτοι πέντε ημέρες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μπορεί να οδηγήσει τόσο το εκλογικό σώμα όσο και ιδίως τους μη εκλεγέντες συνδυασμούς ή συμβούλους σε μία γενική αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων με ακαθόριστες αντιδράσεις και απρόσμενες συνέπειες.

  Σας κάνουμε δε γνωστό ως Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση των περαιτέρω δικαιωμάτων μας από την άκρως προσβλητικό και συκοφαντικό δημοσίευμά σας.

  Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Σύσκεψη φορέων για τις αρκούδες στην Κορησό

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου συγκάλεσε την Παρασκευή 7 Ιουνίου έκτακτη σύσκεψη στην Κορησό...

  Ζήσης Τζηκαλάγιας: Με μεγάλη επιτυχία έγινε το γλέντι των Υγειονομικών του Κ.Υ Καστοριάς (βίντεο | φωτογραφίες)

  Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση-γλέντι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από...

  Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας για τον Λουκά Σαμαρά

  Εν είδει τιμής στον Λουκά Σαμαρά, τον Καστοριανό που αποτελεί εξέχουσα μορφή της παγκόσμιας...

  Συγχαρητήρια Ζήση Τζηκαλάγια για την πορεία των δύο Καστοριανών Στρατηγών

  Μόνον υπερηφάνεια μπορεί να αισθάνεται κάθε Καστοριανός μετά τις επιλογές του ΚΥΣΕΑ για την...

  Διαβάστε ακόμη

  Υπογραφή σύμβασης για το αρδευτικό δίκτυο στο Γέρμα

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου παρέστη σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την...

  Π.Ε. Καστοριάς: Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα κομμάτων στις Ευρωεκλογές

  Οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 ανέδειξαν πρώτο κόμμα στην Π.Ε. Καστοριάς τη Νέα...

  Δήλωση Μαρίας Αντωνίου για τις σημερινές εκλογές

  Δήλωση Μαρίας Αντωνίου για τις σημερινές εκλογές Σήμερα, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, δίνουμε μαζικό "παρών"...

  Στον Γράμμο ο Αμανατίδης με Σαββόπουλο, Χαρούμενο και Βύζα

  Σειρά Επισκέψεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη με  τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον Γράμμο Επίσκεψη...