Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
20.1 C
Kastoria

    Δημοτικές εκλογές: Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία

    Τι αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προς τους Διευθυντές των σχολείων σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

    spot_img

    Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, που λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. 

    Με έγγραφο το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ενημερώνει τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων πως θα πρέπει να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

    Επίσης, οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των σχολείων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κ.λπ.) θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται αυτά στη διάθεση των Δήμων για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση των πολιτών στις αίθουσες ψηφοφορίας.

    Να σημειωθεί ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

    Λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών
    Με θέμα «Λειτουργία σχολικών μονάδων» φεύγει για τα σχολεία το παρακάτω ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ. 109440/2023 Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) .

    Το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας

    Ακολουθεί το κείμενο του ψηφιακά υπογεγραμμένου εγγράφου, με αριθμό πρωτ. 109440/2023, του υπουργείου Παιδείας προς τους σχολικούς Διευθυντές:

    «Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών της 8ης Οκτωβρίου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

    αρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

    Επίσης, οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.

    Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 αντίστοιχα.

    Παρακαλείστε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας».

    Πηγήproson.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Αποτελέσματα Εκλογών Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

    (Ανεπίσημα) Αποτελέσματα Εκλογών Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς, 24ης Απριλίου 2024. Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς  Σύνολο Ψηφισάντων: 137,...

    Τα ψηφοδέλτια των εκλογών για το νέο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

    Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς σας καλεί στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 23 Απριλίου...

    Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη η εμπιστοσύνη σας”

    Ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες που συμμετείχαν στην καινοτόμα εκλογική διαδικασία για την...

    Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

    Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς, αντιπροσώπων για το 21ο...

    Διαβάστε ακόμη

    Τέσσερα νέα αγροτικά προϊόντα δεκαετούς διάρκειας με το όνομα «ΓΑΙΑ» σχεδίασε και προσφέρει η ΔΕΗ

    Νέα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ» από τη ΔΕΗ Αποκλειστικά για πελάτες με αγροτική ιδιότητα  Συνολική διάρκεια 10...

    Η ΕΜΥ αναβαθμίζει την κακοκαιρία με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Στη Θεσσαλία ο Κικίλιας

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων...

    Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται προσωρινά τα έργα κατασκευής του flyover

    Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτολίδου σταματούν προσωρινά τα έργα...

    ΕΣΕΕ: Το συνέδριο Future of Retail 2024 στις 5 – 6 Απριλίου

    Future of Retail 2024 της ΕΣΕΕ: Μοναδική συνεδριακή εμπειρία με συνάντηση των «αστέρων» του παγκόσμιου Λιανικού Εμπορίου και του ελληνικού επιχειρείν στην Αθήνα στις 5 - 6 Απριλίου Τα mega-trends, οι μετασχηματισμοί, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις...