13.2 C
Kastoria

  Δωρεά 4 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Καστοριάς

  spot_img
  spot_img

  Σε πνεύμα συγκίνησης αλλά και χαράς ολοκληρώθηκε και επίσημα η παράδοση τεσσάρων (4) μηχανημάτων αιμοκάθαρσης τελευταίας τεχνολογίας του οίκου Nikkiso Ltd. αξίας 60.000 € με ευγενική δωρεά του πατέρα Φωτίου Νικολαΐδη και της πρεσβυτέρας Έλλης Νικολαΐδη.

  Ο πατέρας Φώτιος και η πρεσβυτέρα, άνθρωποι σεμνοί και μαχητές στις δοκιμασίες της ζωής, επέλεξαν να εξοπλίσουν την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αν και οι ίδιοι δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα, γνωρίζοντας ότι τα μηχανήματα αυτά κυριολεκτικά “κρατάνε ανθρώπους στην ζωή”.

  Το μόνο που ζήτησε από την πρώτη μας συνάντηση ο πατέρας Φώτιος (καλός γνώστης, καθώς εργάστηκε πολλά χρόνια στην Γερμανία στον τομέα του τεχνολογικού εξοπλισμού) ήταν να του εγγυηθώ ότι τα μηχανήματα θα λειτουργήσουν και δεν θα σκονίζονται σε κάποια αποθήκη.

  Τον διαβεβαίωσα ότι, όλα ανεξαιρέτως τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός που έχουμε προμηθευτεί είτε από κρατική επιχορήγηση, είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα είτε από δωρεές, τίθενται άμεσα σε λειτουργία για τις ανάγκες των ασθενών και θα διασφαλίσουμε το ίδιο και για αυτά τα μηχανήματα.

  Η σημερινή λοιπόν επίσκεψη, με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Καλλίνικου, είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό. Να βεβαιωθεί ότι είναι σε πλήρη αξιοποίηση και να συνομιλήσει με τους ασθενείς. Θέλω να επαινέσω ιδιαίτερα δύο ανθρώπους μας, την κ. Ρώμα Βασιλική, νεφρολόγο Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και τον κ. Κατηρτζίδη Κυριάκο προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών που με προσωπική επιμέλεια και ταχύτητα διεκπεραίωσαν τα ιατροτεχνολογικά και οικονομικογραφειοκρατικά θέματα.

  Εκπροσωπώντας ολόκληρη την κοινωνία της Καστοριάς, συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά τους γενναιόδωρους δωρητές για το μεγαλείο της ψυχής τους και την αγάπη στον συνάνθρωπο και ευχόμαστε ο Θεός να τους προστατεύει και να τους χαρίζει υγεία, ευλογία και ευημερία.

  Είθε η θεάρεστη πράξη τους να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Η Δ’ Εβδομάδα των Νηστειών με εκκλησιασμούς και επισκέψεις σχολείων στην Ι.Μ. Καστορίας

  Ἐκκλησιασμοὶ Σχολείων  Τὸν καθιερωμένο ἐκκλησιασμὸ πραγματοποιοῦν οἱ σχολικὲς μονάδες της Καστοριᾶς, μέσα στήν Μ. Τεσσαρακοστή.  Ὁ...

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου  (Ε´ Ἑβδομάδα Νηστειῶν, Δευτέρα 15 – Κυριακή 21 Ἀπριλίου 2024)

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου  (Ε´ Ἑβδομάδα Νηστειῶν, Δευτέρα 15 – Κυριακή 21 Ἀπριλίου...

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου (Δ´ Ἑβδομάδα Νηστειῶν, Δευτέρα 8 – Κυριακή 14 Ἀπριλίου ᾽24)

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου (Δ´ Ἑβδομάδα Νηστειῶν, Δευτέρα 8 – Κυριακή 14 Ἀπριλίου...

  Νοσοκομείο Καστοριάς: Ειδική νομοθετική ρύθμιση με σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Υγείας

  Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με ειδική νομοθετική ρύθμιση για το Νοσοκομείο Καστοριάς Αποτελεσματικές οι...

  Διαβάστε ακόμη

  Η Δ’ Εβδομάδα των Νηστειών με εκκλησιασμούς και επισκέψεις σχολείων στην Ι.Μ. Καστορίας

  Ἐκκλησιασμοὶ Σχολείων  Τὸν καθιερωμένο ἐκκλησιασμὸ πραγματοποιοῦν οἱ σχολικὲς μονάδες της Καστοριᾶς, μέσα στήν Μ. Τεσσαρακοστή.  Ὁ...

  Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

  Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς, αντιπροσώπων για το 21ο...

  Νέα θεατρική παράσταση από το Σπασμένο Ρόδι

  Το «Σπασμένο Ρόδι» παρουσιάζει τον  « Γλάρο» του Άντον Τσέχωφ Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου Σκηνοθεσία: Αννέτα Κορτσαρίδου Στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ Μόνο για 4 παραστάσεις Πέμπτη 25, Παρασκευή 26,...

  HOTEL TSAMIS: Οι εξελίξεις της υπόθεσης και το όραμα για το μέλλον

  Τις πολύ πρώτες ώρες της 4ης Φεβρουαρίου 2021 το εμβληματικό ξενοδοχείο «TSAMIS», ένα ιστορικό...