Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
29 C
Kastoria

  Δόθηκε λύση στη «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» με σχετική τροπολογία στη Βουλή έπειτα από παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου στα αρμόδια Υπουργεία (βίντεο)

  spot_img
  spot_img

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε ομιλία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών “Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την Ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις“, σύμφωνα με το οποίο διευθετούνται ζητήματα, που άπτονται του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ειδικά για τη λειτουργία των υπηρεσιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2021-2027. Παράλληλα, δίνει λύσεις και έχει σαφή αναπτυξιακή στόχευση, δίνει παράταση σε προθεσμίες επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους, ενώ υπάρχουν και διατάξεις με κοινωνικό πρόσημο. Το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης είναι ένα σχέδιο που κατατέθηκε και εγκρίθηκε πρώτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με άλλες περιοχές της Ευρώπης που εξαρτώνται από τον λιγνίτη. 

  Από το βήμα της Βουλής όμως η Μαρία Αντωνίου ανακοίνωσε την τροπολογία σύμφωνα με την οποία διευθετήθηκε ένα μείζον θέμα που αφορούσε τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» του Δήμου Καστοριάς, έπειτα από πρωτοβουλία και παρέμβαση της ίδιας στα αρμόδια Υπουργεία.

  Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε:“Ευχαριστώ θερμά τους συναρμόδιους Υπουργούς, αλλά πρωτίστως τον αρμόδιο Υπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο για τις διατάξεις του άρθρου 94 που αφορά ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ. Με τη συγκεκριμένη διάταξη επιλύονται δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καστοριάς.              

  Για μας στη Νέα Δημοκρατία, η ανάπτυξη της χώρας είναι ένα θέμα εθνικής σημασίας, απαλλαγμένο από κομματικά πρόσημα, με μόνο σημείο αυτό του πολλαπλασιασμού και γινόμενο το συμφέρον του ελληνικού λαού”.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Υπό την προεδρία της Μαρίας Αντωνίου η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ατόμων με Αναπηρία με θέμα τη διάδοση του Παραολυμπιακού Αθλητισμού

  Υπό την προεδρία της Μαρίας Αντωνίου πραγματοποιήθηκε χθες 16 Ιουλίου η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής...

  Η Μαρία Αντωνίου για την επίθεση Πολάκη σε Συρεγγέλα (βίντεο)

  Κατόπιν εισήγησής μου, ως Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της...

  Με τον Υπ. Ανάπτυξης η Μαρία Αντωνίου

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης όπου πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με...

  Μαρία Αντωνίου: Παράταση Αναστολών έως 31-12-2024

  Μαρία Αντωνίου: Παράταση Αναστολών έως 31-12-2024 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,...

  Διαβάστε ακόμη

  2ήμερο πανηγύρι Προφήτη Ηλία στον Μελά Καστοριάς

  2ήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία για το 2024 στον Μελά Καστοριάς Την Παρασκευή 19 Ιουλίου...

  Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 19-21 Ιουλίου 2024

  Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 19-21 Ιουλίου 2024 Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι...

  ΑΜΛΕΤ του William Shakespeare στην Καστοριά την Πέμπτη 18 Ιουλίου

  William Shakespeare ΑΜΛΕΤ Καλοκαίρι 2024 Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ Στο ρόλο του Άμλετ ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΡΟΪΛΟΣ Πέμπτη 18 Ιουλίου Θέατρο του βουνού, ώρα 21.30

  ΣΓΚ: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Προφήτη Ηλία

  Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού του προστάτη των Γουνοποιών, Προφήτη Ηλία, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών...