16.1 C
Kastoria

  “ΕΛΠΙΔΑ” – Γ. Ζεμπιλιάδου: Αντί να κάνει το έργο που καθυστερεί τρεισήμισι χρόνια τώρα ο Περιφερειάρχης ασχολείται με το πώς θα κατηγορήσει την αντιπολίτευση με ψέματα

  spot_img

  Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 23/6/2022 και ενώ η συζήτηση αφορούσε την απόρριψη από την Κυβέρνηση του έργου του «Λευκού Δράκου», ο κος Κασαπίδης με πρωτοφανή και ανεπίτρεπτα προσβλητικό για Περιφερειάρχη τρόπο, άρχισε να εκτοξεύει απίθανες κατηγορίες πρώτιστα κατά του Συνδυασμού μας. 

  Καταλαβαίνουμε την απώλεια ψυχραιμίας, λόγω της τεκμηριωμένης κριτικής μας για την απουσία αναπτυξιακού έργου στην τριετή θητεία του, αδυνατούμε όμως να δικαιολογήσουμε τις προσβολές και τα ψέματα που εκτόξευσε. 

  Γι’ αυτό, θα απαντήσουμε τεκμηριωμένα σε κάθε μια από αυτές τις απρέπειες και θα ξεσκεπάσουμε τα ψέματα του.

  Είπε λοιπόν ο κος Κασαπίδης, ότι ο Συνδυασμός μας δεν ψήφισε την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Αλιάκμονα από τη συμβολή με τον παραπόταμο Στραβοπόταμο (Γκαλέσαβο) έως τη γέφυρα Αμμουδάρας» προϋπολογισμού 11.130.000 €. 

  Είπε ψέματα !.

  Στις 25-2-2019 ψηφίσαμε θετικά στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την υποβολή και ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» (κλικ εδώ), στο οποίο και εντάχθηκε στις 7/6/2019 (κλικ εδώ).

  Ο κος Κασαπίδης, αντί ως νέος Περιφερειάρχης να ασχοληθεί με την υλοποίηση του έργου, που άλλοι πριν από αυτός ενέταξαν, ξεκίνησε τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Έτσι στις 20/7/2020 και ενώ το έργο δεν είχε καν ξεκινήσει, εισηγήθηκε την Μεταφορά του, από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” στο πρόγραμμα  «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (κλικ εδώ).

  Ωστόσο η μεταφορά δεν εξυπηρετούσε το έργο, αλλά την «τεχνητή αύξηση της απορρόφησης του ΠΕΠ και «τερτίπια» για να φανεί ότι τα έργα αυτά αποτελούν εντάξεις της νέας Κυβέρνησης και του νέου Περιφερειάρχη

  Αυτά τα παιχνίδια σε βάρος του έργου καταψηφίσαμε γιατί αφενός θα χάνονταν εξασφαλισμένα κονδύλιατου προηγούμενου Προγράμματος, και αφετέρου θα χάνονταν πολύτιμος χρόνος.

  Η συνέχεια μας δικαίωσε δυστυχώς, γιατί και τα κονδύλια χάθηκαν και τρία χρόνια πέρασαν χωρίς να ξεκινήσει ακόμα το έργο.

  Στις 17-05-2022, στην Οικονομική Επιτροπή, ψηφίσαμε θετικά για το Σχέδιο Σύμβασης για τη λήψη επενδυτικού δανείου για την χρηματοδότηση του έργου (κλικ εδώ)

  Συνιστούμε στον κο Κασαπίδη, στον μικρό χρόνο θητείας που του απομένει ακόμα, να ασχοληθεί, περισσότερο με τα έργα και λιγότερο με κατασκευασμένα ψέματα. 

  Γραφείο Τύπου

  Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  Κλείνει επ’ αόριστον για όλα τα οχήματα η γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη

  Θα κλείσει επ’ αόριστον η γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη, για όλα τα οχήματα,...

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Υδρογόνου υπέγραψαν κοινές δράσεις για την προώθηση του Υδρογόνου

  Η Επιτροπή και βασικοί ενδιαφερόμενοι φορείς υπέγραψαν την 1η Μαρτίου κοινή δήλωση, στην οποία...

  Γ. Κασαπίδης: Στηρίζουμε τα αιτήματα των Μελισσοκομικών Συλλόγων – Στα σκαριά η συνεργασία των Μελισσοκόμων με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας

  Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη, στα δίκαια αιτήματα των...

  Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στην Κοζάνη

  Ένα ακόμα μεγάλο αναπτυξιακό έργο συνολικού προϋπολογισμού 163 εκ. €, ξεκινά από σήμερα στη...

  Διαβάστε ακόμη

  Μ. Παπαδόπουλος: Ενίσχυση με κάθε τρόπο της Περιφέρειας για το πρόβλημα της γέφυρας

  «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ενισχύσει με κάθε τρόπο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας...

  Το πρώτο TEDx συνέδριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι γεγονός!

  Το TEDx University of Western Macedonia είναι ένα συνέδριο που διοργανώνεται αποκλειστικά από φοιτητές και απευθύνεται τόσο...

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Υδρογόνου υπέγραψαν κοινές δράσεις για την προώθηση του Υδρογόνου

  Η Επιτροπή και βασικοί ενδιαφερόμενοι φορείς υπέγραψαν την 1η Μαρτίου κοινή δήλωση, στην οποία...

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 13-03-2023 έως 19-03-2023)

  Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 13 έως 19 Μαρτίου του έτους 2023)...