13.5 C
Kastoria

  “ΕΛΠΙΔΑ” – Γ. Ζεμπιλιάδου: Αντί να κάνει το έργο που καθυστερεί τρεισήμισι χρόνια τώρα ο Περιφερειάρχης ασχολείται με το πώς θα κατηγορήσει την αντιπολίτευση με ψέματα

  spot_img

  Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 23/6/2022 και ενώ η συζήτηση αφορούσε την απόρριψη από την Κυβέρνηση του έργου του «Λευκού Δράκου», ο κος Κασαπίδης με πρωτοφανή και ανεπίτρεπτα προσβλητικό για Περιφερειάρχη τρόπο, άρχισε να εκτοξεύει απίθανες κατηγορίες πρώτιστα κατά του Συνδυασμού μας. 

  Καταλαβαίνουμε την απώλεια ψυχραιμίας, λόγω της τεκμηριωμένης κριτικής μας για την απουσία αναπτυξιακού έργου στην τριετή θητεία του, αδυνατούμε όμως να δικαιολογήσουμε τις προσβολές και τα ψέματα που εκτόξευσε. 

  Γι’ αυτό, θα απαντήσουμε τεκμηριωμένα σε κάθε μια από αυτές τις απρέπειες και θα ξεσκεπάσουμε τα ψέματα του.

  Είπε λοιπόν ο κος Κασαπίδης, ότι ο Συνδυασμός μας δεν ψήφισε την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Αλιάκμονα από τη συμβολή με τον παραπόταμο Στραβοπόταμο (Γκαλέσαβο) έως τη γέφυρα Αμμουδάρας» προϋπολογισμού 11.130.000 €. 

  Είπε ψέματα !.

  Στις 25-2-2019 ψηφίσαμε θετικά στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την υποβολή και ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» (κλικ εδώ), στο οποίο και εντάχθηκε στις 7/6/2019 (κλικ εδώ).

  Ο κος Κασαπίδης, αντί ως νέος Περιφερειάρχης να ασχοληθεί με την υλοποίηση του έργου, που άλλοι πριν από αυτός ενέταξαν, ξεκίνησε τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Έτσι στις 20/7/2020 και ενώ το έργο δεν είχε καν ξεκινήσει, εισηγήθηκε την Μεταφορά του, από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” στο πρόγραμμα  «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (κλικ εδώ).

  Ωστόσο η μεταφορά δεν εξυπηρετούσε το έργο, αλλά την «τεχνητή αύξηση της απορρόφησης του ΠΕΠ και «τερτίπια» για να φανεί ότι τα έργα αυτά αποτελούν εντάξεις της νέας Κυβέρνησης και του νέου Περιφερειάρχη

  Αυτά τα παιχνίδια σε βάρος του έργου καταψηφίσαμε γιατί αφενός θα χάνονταν εξασφαλισμένα κονδύλιατου προηγούμενου Προγράμματος, και αφετέρου θα χάνονταν πολύτιμος χρόνος.

  Η συνέχεια μας δικαίωσε δυστυχώς, γιατί και τα κονδύλια χάθηκαν και τρία χρόνια πέρασαν χωρίς να ξεκινήσει ακόμα το έργο.

  Στις 17-05-2022, στην Οικονομική Επιτροπή, ψηφίσαμε θετικά για το Σχέδιο Σύμβασης για τη λήψη επενδυτικού δανείου για την χρηματοδότηση του έργου (κλικ εδώ)

  Συνιστούμε στον κο Κασαπίδη, στον μικρό χρόνο θητείας που του απομένει ακόμα, να ασχοληθεί, περισσότερο με τα έργα και λιγότερο με κατασκευασμένα ψέματα. 

  Γραφείο Τύπου

  Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

  Παρόμοια αρθρα

  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστοριάς (φωτογραφίες)

  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστοριάς, που διεξήχθη από...

  Υπογραφή Σύμβασης για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καστοριάς», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

  Την  σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς», υπέγραψε ο...

  Έναρξη του εργαστηρίου παραδοσιακής δόμησης και πλίνθινων κατασκευών στα Κορέστεια, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα!

  Γεώργιος Κασαπίδης: Ξεκινήσαμε, την ανακάλυψη ενός ακόμα "κρυμμένου" θησαυρού της Δυτικής Μακεδονίας. Έναρξη του εργαστηρίου παραδοσιακής...

  Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Κασαπίδης

  Η δήλωση του κ. Κασαπίδη: Προτεινόμενες λύσεις για το πρόβλημα διάθεσης των μήλων της Δυτικής...

  Διαβάστε ακόμη

  Σύσκεψη για τη συγκρότηση και λειτουργία του Συντονιστικού Οργάνου Οδικής Ασφάλειας για μια Περιφέρεια με μηδενικά τροχαία ατυχήματα

  Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη με θέμα «Προγραμματισμός δράσεων στο...

  Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Κασαπίδης

  Η δήλωση του κ. Κασαπίδη: Προτεινόμενες λύσεις για το πρόβλημα διάθεσης των μήλων της Δυτικής...

  Συνάντηση Κασαπίδη με Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο

  Δήλωση κ. Κασαπίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Γόνιμη και εποικοδομητική η συζήτηση που είχαμε με...