Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
30.3 C
Kastoria

  Ενημέρωση για την δυναμική της κρουαζιέρας και για τις προοπτικές διασύνδεσης με το τουριστικό προϊόν της Βορείου Ελλάδας

  Πρώτος σταθμός η Καστοριά, η βυζαντινή αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας

  spot_img
  spot_img

  Η κρουαζιέρα αποτελεί μία σημαντική δραστηριότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας. Από το 2021, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών (home port). Οι αφίξεις για το 2022 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ενώ το 2023 ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων, που αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπολογίζονται στα 75.

  Στο πλαίσιο αυτό, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, σε αγαστή  συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ξεκινάει ένα δυνατό project για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς.

  Με πρωτοβουλία της Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρίας Αντωνίου πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καλέστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Καστοριάς, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών από την κρουαζιέρα. 

  Εκπρόσωποι της εταιρείας κρουαζιέρας Celestyal Cruises και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους ένα στοχευμένο πλάνο δράσης γύρω από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και πώς μπορεί η κάθε περιοχή να αξιοποιήσει προς όφελός της τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει για να προσελκύσει μεγάλο όγκο τουριστών που καταφθάνουν στην χώρα μας. 

  Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου:

  «Υπάρχουν πολλοί προορισμοί που μπορούμε να αναπτύξουμε και η Καστοριά μας είναι ένας από αυτούς. Στόχος να αναδειχθούν περιοχές και κρυμμένοι θησαυροί. Ευχαριστώ θερμά τους φορείς της Καστοριάς, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στη συνάντηση γνωριμίας εν πλω. Ευχαριστώ επίσης την Διοίκηση του ΟΛΘ, που αφουγκράστηκε την πρότασή μου καθώς και τους εκπροσώπους της εταιρείας CelestyalCruises για την ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη των προορισμών, των εμπειριών (της παράδοσης, του πολιτισμού, της γαστρονομίας) και των πλεονεκτημάτων που διαθέτει κάθε περιοχή που θέλει να αναδείξει το τουριστικό της προϊόν και να προσελκύσει επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο δράσης και στην Καστοριά που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή. Με συντονισμένη προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να εκτοξεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν».

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Υπογραφή σύμβασης για το αρδευτικό δίκτυο στο Γέρμα

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου παρέστη σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την...

  Δήλωση Μαρίας Αντωνίου για τις σημερινές εκλογές

  Δήλωση Μαρίας Αντωνίου για τις σημερινές εκλογές Σήμερα, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, δίνουμε μαζικό "παρών"...

  Σύσκεψη φορέων για τις αρκούδες στην Κορησό

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου συγκάλεσε την Παρασκευή 7 Ιουνίου έκτακτη σύσκεψη στην Κορησό...

  Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος η Μαρία Αντωνίου

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου παρέστη σήμερα στο 26ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας...

  Διαβάστε ακόμη

  Στον Γράμμο ο Αμανατίδης με Σαββόπουλο, Χαρούμενο και Βύζα

  Σειρά Επισκέψεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη με  τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον Γράμμο Επίσκεψη...

  Δυτική Μακεδονία, 2024: Ζούμε από τύχη! (του Χρήστου Κολοβού)

  Δυτική Μακεδονία, 2024: Ζούμε από τύχη! του Χρήστου Κολοβού Στην εικόνα βλέπουμε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το...

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 13-05-2024 έως 19-05-2024

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 13-05-2024 έως 19-05-2024 Ανακοινώνεται...

  Αύξηση κατά 65% στη χρηματοδότηση για τη Σήραγγα της Κλεισούρας

  Συνάντηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ....