10 C
Kastoria

  Ενημέρωση για την δυναμική της κρουαζιέρας και για τις προοπτικές διασύνδεσης με το τουριστικό προϊόν της Βορείου Ελλάδας

  Πρώτος σταθμός η Καστοριά, η βυζαντινή αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας

  spot_img

  Η κρουαζιέρα αποτελεί μία σημαντική δραστηριότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας. Από το 2021, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών (home port). Οι αφίξεις για το 2022 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ενώ το 2023 ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων, που αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπολογίζονται στα 75.

  Στο πλαίσιο αυτό, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, σε αγαστή  συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ξεκινάει ένα δυνατό project για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς.

  Με πρωτοβουλία της Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρίας Αντωνίου πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καλέστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Καστοριάς, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών από την κρουαζιέρα. 

  Εκπρόσωποι της εταιρείας κρουαζιέρας Celestyal Cruises και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους ένα στοχευμένο πλάνο δράσης γύρω από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και πώς μπορεί η κάθε περιοχή να αξιοποιήσει προς όφελός της τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει για να προσελκύσει μεγάλο όγκο τουριστών που καταφθάνουν στην χώρα μας. 

  Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου:

  «Υπάρχουν πολλοί προορισμοί που μπορούμε να αναπτύξουμε και η Καστοριά μας είναι ένας από αυτούς. Στόχος να αναδειχθούν περιοχές και κρυμμένοι θησαυροί. Ευχαριστώ θερμά τους φορείς της Καστοριάς, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στη συνάντηση γνωριμίας εν πλω. Ευχαριστώ επίσης την Διοίκηση του ΟΛΘ, που αφουγκράστηκε την πρότασή μου καθώς και τους εκπροσώπους της εταιρείας CelestyalCruises για την ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη των προορισμών, των εμπειριών (της παράδοσης, του πολιτισμού, της γαστρονομίας) και των πλεονεκτημάτων που διαθέτει κάθε περιοχή που θέλει να αναδείξει το τουριστικό της προϊόν και να προσελκύσει επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο δράσης και στην Καστοριά που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή. Με συντονισμένη προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να εκτοξεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν».

  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  Το ευχαριστώ της Μαρίας Αντωνίου για την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση «Γυναίκα και Πολιτική»

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την συγκλονιστική παρουσία σας...

  Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση της Μαρίας Αντωνίου με θέμα «Γυναίκα και Πολιτική»

  Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού κα. Μαρίας Αντωνίου που...

  Μαρία Αντωνίου: Εκδήλωση για τη γυναίκα και την πολιτική το Σάββατο 18 Μαρτίου

  Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας με θέμα «Γυναίκα και Πολιτική», διοργανώνει το Σάββατο...

  Εκδόθηκε ο νέος Τουριστικός Οδηγός του Δήμου Φλώρινας

  Σε συνεργασία με την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας εκδόθηκε ο νέος τουριστικός οδηγός του Δήμου...

  Διαβάστε ακόμη

  Το πρώτο TEDx συνέδριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι γεγονός!

  Το TEDx University of Western Macedonia είναι ένα συνέδριο που διοργανώνεται αποκλειστικά από φοιτητές και απευθύνεται τόσο...

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Υδρογόνου υπέγραψαν κοινές δράσεις για την προώθηση του Υδρογόνου

  Η Επιτροπή και βασικοί ενδιαφερόμενοι φορείς υπέγραψαν την 1η Μαρτίου κοινή δήλωση, στην οποία...

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 13-03-2023 έως 19-03-2023)

  Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 13 έως 19 Μαρτίου του έτους 2023)...

  Έναρξη Εμβολιασμών για τον Μελιταίο Πυρετό (Βρουκέλλωσης)

  Από την υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς γνωστοποιείται η έναρξη εμβολιασμών για τον μελιταίο...