Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.6 C
Kastoria

    Εντάχθηκε στο ΠΕΠ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η πρόταση της ΕΟΓ για νέο πρόγραμμα κατάρτισης 50 ανέργων από την περιοχή ΟΧΕ

    spot_img

    Η ΕΟΓ – Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σας ενημερώνει για την ένταξη της Πράξης «Συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων της περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ αξιοποίησης λιμνών Δυτικής Μακεδονίας σε νέες δεξιότητες και επίκαιρες γνώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας στον τομέα της γούνας» με Κωδικό ΟΠΣ 5179822 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της διατηρήσιμης και ποιοτικής απασχόλησης και υποστήριξη της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού». 

    Βασικός στόχος της Πράξης είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων ανέργων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που διαμένουν στην περιοχή παρέμβασης της ΟΧΕ αξιοποίησης των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας εντός της ΠΕ Καστοριάς σε ειδικότητες της «Μεταποιητικής Δραστηριότητας Γουνοποιίας», βασικής προτεραιότητας του τομέα της Γουνοποιίας, τομέα έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 στην ΠΔΜ.

    Απώτερος στόχος της Πράξης είναι η προώθηση των ωφελούμενων στην απασχόληση, σε νέες θέσεις εργασίας ή την αυτοαπασχόληση. Για την επίτευξη του στόχου, το έργο περιλαμβάνει τις ενέργειες της κατάρτισης, της πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων και της συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας των ωφελούμενων ανέργων.

     Η διαδικασία προσέγγισης και επιλογής ωφελούμενων θα διενεργηθεί με πλήρη δημοσιότητα και διαφάνεια στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων επιλογής. 

    Το πακέτο εργασίας «Κατάρτιση ωφελουμένων» αφορά την υπηρεσία της κατάρτισης εξειδικευμένων δεξιοτήτων, όπου κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση με τη μορφή θεωρίας και πρακτικής άσκησης (134 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 34 ώρες πρακτική άσκηση / casestudies) μέσω:

    • 1 τμήματος των 25 ατόμων συνολικής διάρκειας 168 ωρών στο αντικείμενο «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗΝΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ»
    • 1 τμήματος των 25 ατόμων συνολικής διάρκειας 168 ωρών στο αντικείμενο «ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ»

    Με νεότερη ανακοίνωση τής Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, θα δοθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, αλλά και των ημερομηνιών υποβολής των αιτήσεων η οποία αναμένεται στις αρχές της νέας χρονιάς. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη και τη Διαχειριστική Αρχή, για την έγκριση του προγράμματος και την επιστημονική συνεργάτη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δρ.  Χριστίνα Ευάγγελου, για την επιτυχή σύνταξη και υποβολή της πρότασης. 

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Προσεχώς νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με voucher 400 ευρώ

    Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με voucher 400 ευρώ Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews θα αφορά την κατάρτιση 25.000...

    ΔΥΠΑ: Από Απρίλιο τα πρώτα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους και άνεργους σε πράσινες δεξιότητες

    Τα προγράμματα προβλέπουν εκπαίδευση από  80 έως 120 ώρες με voucher θα κυμαίνεται από...

    Πέντε νέα προγράμματα για 37.000 ανέργους μέσω της ΔΥΠΑ

    Τα προγράμματα ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ με τα οποία θα επιδιωχθεί η μείωση της ανεργίας για το τρέχον...

    Μέχρι 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 4276 θέσεις στο δημόσιο για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

    Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 3ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 51/13.12.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην...

    Διαβάστε ακόμη

    Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου Μεγάλης Ἑβδομάδος καί Διακαινησίμου 2024

    Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου Μεγάλης Ἑβδομάδος καί Διακαινησίμου 2024 ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ, 27 Ἀπριλίου 7:00...

    Π.Ε. Καστοριάς: Διαγραμμίσεις οδικού δικτύου σε Μεσοποταμία και Κλεισούρα

    Διαγραμμίσεις πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες, η Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα...

    Άσκηση πυροσβεστικής στο ξενώνα ΒΑΤΤΥΝΑ

    Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καστοριάς, στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων της...

    Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου

    Οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της ΠΕ Καστοριάς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την...