Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
20.6 C
Kastoria

  Επανασύσταση και λειτουργία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Καστοριάς

  spot_img
  spot_img

  Την επανασύσταση και επαναλειτουργία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Καστοριάς επικύρωσαν εχθές κατά τη διάρκεια συνάντησης ο Δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης με τον Υπεύθυνο Καθηγητή Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς, Πασχάλη Καρβουνάρη, ο οποίος θα αναλάβει την Μπάντα ως Αρχιμουσικός, παρουσία του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Νίκου Αλεξανδρίδη και  του μέλους της Διοίκησης του Ωδείου, Σωκράτη Πέλκα.

  Η Μπάντα θα στεγάζεται στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου που είναι το πλέον κατάλληλο για τις πρόβες των μελών, ενώ τα μαθήματα θα είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες, στους οποίους, επίσης δωρεάν, θα παρέχονται τα μουσικά όργανα και η στολή.

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Αρχιμουσικό κ. Πασχάλη Καρβουνάρη στο τηλέφωνο 6973716148. 

  Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς (περιοχή Χλόης) ή ηλεκτρονικά στο email [email protected].


  ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ – ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  Ο Καρβουνάρης Πασχάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα. Συνεχίζει ως σήμερα την τρίτη γενεά καλλιτεχνών – μουσικών της οικογενείας του, έχοντας λάβει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της Νάουσας από τον πατέρα του και από τον παππού του. Ξεκίνησε την μουσική του δραστηριότητα σε ηλικία μόλις 10 ετών στην Φιλαρμονική Εταιρία της Νάουσας κάνοντας κλασσικές σπουδές στην τρομπέτα μέσα στα πλαίσια της μπάντας και βραβεύτηκε για τα προσόντα του στο ήθος και την επίδοσή του στο είδος με το βραβείο ‘ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΖΑΝΤΖΗ’. Ως μαθητής έλαβε μέρος σε περιφερειακούς μαθητικούς μουσικούς αγώνες και διακρίθηκε ειδικά στη δημοτική – παραδοσιακή μουσική ως ‘σόλο όργανο τρομπέτα’. Μέρος της στρατιωτικής του θητείας εκπλήρωσε στο Δ’ Στρατιωτικό Μουσικό Σώμα Ξάνθης από όπου και πήρε απολυτήριο το 2008. Το 2009 εγγράφεται στο ΩΔΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στην Σίνδο για την πιστοποίηση των μουσικών του γνώσεων και την απόκτηση πτυχίων στα θεωρητικά μαθήματα και διπλώματος της τρομπέτας, λαμβάνοντας υποτροφία εις μνήμην του ιδρυτού του ωδείου ‘ΑΒΡΑΜΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ’. Την ίδια χρονιά προτείνεται ως εμπειροτέχνης για την θέση των Χάλκινων Πνευστών  Ελληνικής Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2010 αναλαμβάνει ενορχηστρωτής στο μουσικό σχήμα χάλκινων πνευστών ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΝΦΑΡΑ’ και παράλληλα εκτελεστής-χειριστής τρομπέτας στο μουσικό σχήμα ‘MOTEL SELENIK’. Το 2011 συμμετέχει ως ενεργό μέλος του σχήματος ‘BAILDSA’ όπου και κάνουν υπεράριθμες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και ηχογραφούν 2 δίσκους. Από το 2013 μέχρι και σήμερα αναλαμβάνει σολίστ των συναυλιών και υπεύθυνος διδάσκων της τάξης των Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Σϊνδου καθώς και βοηθός Μαέστρου. Το 2015 αναλαμβάνει στην Φιλαρμονική  Εταιρία Νάουσας καθήκοντα Αρχιμουσικού και καθηγητής όλων των Τάξεων και Σχολών της Μπάντας. Την ίδια χρονιά διδάσκει θεωρία της Μουσικής και Οργανογνωσία στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Το 2016 γίνεται ιδρυτικό στέλεχος του μουσικού σχήματος ΜΑΟΔΟΝΕΣ και από το 2017 έως το 2019 αναλαμβάνει τις τάξεις του σαξοφώνου στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Το 2019 αναλαμβάνει υπεύθυνος καθηγητής της ειδίκευσης ‘Τρομπέτα Παραδοσιακής Κατεύθυνσης’ του πανεπιστημίου Μακεδονίας μέχρι και σήμερα. Από το 2021 είναι ο υπεύθυνος καθηγητής του Βαλκανικού και Λαϊκού – Παραδοσιακού Εργαστηρίου Μουσικής στο Ωδείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στην Σίνδο. 

  Σε όλη την μουσική του καριέρα έχει στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό συναυλιών κλασσικής και σύγχρονης μουσικής στα πλαίσια της Φιλαρμονικής ορχήστρας και Μπάντας, περισσότερες από 200 συναυλίες βαλκανικής και ευρωπαϊκής μουσικής με διεθνώς αναγνωρισμένα σχήματα, αμέτρητες συμμετοχές σε πολλά τραγούδια ελλήνων και ξένων παγκοσμίως αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλων καναλιών και μη. Συμμετέχει δε και στα παραδοσιακά δρώμενα  του τόπου ανά περιόδους, όπως στα Ραγκουτσάρια, την Αποκριά στην Νάουσα, στους Κουδουνοφόρους του Σοχού και άλλα ανά την Ελλάδα.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Εορδαίας «Ο Αριστοτέλης»

  Η Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας «Αριστοτέλης», απευθύνει κάλεσμα σε νέους και παιδιά να πλαισιώσουν...

  Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Εορδαίας «Ο Αριστοτέλης»

  Από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Εορδαίας «Αριστοτέλης», ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για...

  Διαβάστε ακόμη

  Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης «Παπαρρόδεια» στο Δισπηλιό Καστοριάς (φωτογραφίες)

  Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης «Παπαρρόδεια»,  προς τιμή...

  Τέσσερις θρύλοι της ελληνικής ροκ σκηνής το Σάββατο 6 Ιουλίου στο Ρυθμό Της Λίμνης

  Τέσσερις θρύλοι της ελληνικής ροκ σκηνής, για πρώτη φορά μαζί, το Σάββατο, 6 Ιουλίου...

  Συνάντηση εργασίας Γιάννη Κορεντσίδη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά 

  Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής...

  Ευχαριστήριο Προέδρου Μεταμόρφωσης προς Κορεντσίδη

  Θα ήθελα να εκφράσω ευχαριστίες  μου προς τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, τον Αντιδήμαρχο Συντήρησης...