Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
29.1 C
Kastoria

  Επίσημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Bajas το RALLY GREECE OFFROAD

  spot_img
  spot_img

  Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε τα έπαθλα και το πρόγραμμα αγώνων για το 2024.

  Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Διεθνής αγώνας Baja που πραγματοποιείται στην Ελλάδα επί 10 χρόνια στη Δυτική Μακεδονία εκ των οποίων τα 4 τελευταία με έδρα το Άργος Ορεστικό, είναι πλέον και επίσημα μέρος του Παγκόσμιου Κυπέλλου Bajas (FIA WORLD BAJAS CUP) αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις των 2 τελευταίων χρόνων ως μέρος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Bajas της FIA.

  Η αναβάθμιση και συμμετοχή της Ελλάδας στο κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό αγώνων Bajas επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο διοργάνωσης των προηγούμενων ετών αλλά και την ευρεία αποδοχή εκ μέρους των αγωνιζόμενων.

  Το 2024 το ελληνικό Baja θα πραγματοποιηθεί 22-25 Μαΐου με έδρα το Άργος Ορεστικό και θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 8 αγώνες που θα πραγματοποιηθούν παγκοσμίως. Η αποδοχή της Ελλάδας στις ελίτ χώρες που φιλοξενούν το θεσμό “FIA WORLD BAJAS CUP”, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για το ελληνικό motorsport καταξιώνοντας το σε διεθνές επίπεδο.

  Νέα εποχή και νέα σελίδα για το Rally Greece Offroad που εφεξής διαχωρίζεται σε 2 παράλληλους και διακριτούς αγώνες που θα πραγματοποιούνται την ίδια ημερομηνία.

  Η νέα ονομασία για τον αγώνα FIA θα είναι “BAJA GREECE” ενώ για τον εθνικό αγώνα παραμένει η ονομασία “11ο Rally Greece Offroad”  ώστε να υπενθυμίζει τη μακρόχρονη και επιτυχή πορεία της διοργάνωσης.

  “BAJA GREECE” λοιπόν και αξίζει να αναφερθεί ότι είναι ο μοναδικός αγώνας παγκοσμίως που διαθέτει στο Άργος Ορεστικό ένα κτίριο 640τμ ειδικά κατασκευασμένο και διαμορφωμένο για τις ανάγκες διοργάνωσης εκδηλώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

  Το “BAJA GREECE” ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στη Δυτική Μακεδονία και ως δεύτερος μεγαλύτερος αγώνας μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα εκφράζει τις ευχαριστίες για τη θεσμική στήριξη από το Υπουργείο Αθλητισμού, τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον οικοδεσπότη Δήμο Άργους Ορεστικού.

  Επιπρόσθετα ευχαριστεί θερμά τους επί συναπτά έτη επίσημους και πιστούς μεγάλους χορηγούς του αγώνα, δesfa, Εγνατία Οδός ΑE, G.Moundreas & Co. SA, Mare Management και green navis, αλλά και τους πολύτιμους συντελεστές της Οργάνωσης όπως η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός, τα Δασαρχεία Καστοριάς και Φλώρινας και τους εθελοντές του αγώνα.

  Το “BAJA GREECE” θα είναι ο 2ος γύρος για το 2024 FIA WORLD BAJAS CUP και ίσως ο πιο απαιτητικός επί ευρωπαϊκού εδάφους  καθώς το σύνολο των Ειδικών Διαδρομών αγγίζει τα 530χλμ με ένα συνολικό μήκος αγώνα τα 800χλμ και τους αγωνιζόμενους να οδηγούν σε υψόμετρο που αγγίζει τα 2000 μέτρα στο βουνό Βίτσι με απαιτητικές αλλά ασφαλείς διαδρομές που όμοιες τους δεν συναντούν σε κανένα άλλο αγώνα.

  Η προετοιμασία του αγώνα έχει ήδη ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο και η Οργανωτική Επιτροπή σχεδιάζει να παρουσιάσει μία εκδήλωση εφάμιλλη των προσδοκιών για καθιέρωση του “BAJA GREECΕ” Eως κορυφαία διοργάνωση στο “FIA WORLD BAJAS CUP”.

  Το επιτυχημένο τρίπτυχο “Ασφάλεια – Αθλητικό Πνεύμα – Παραδοσιακή Ελληνική Φιλοξενία”, θα είναι ακόμη μία χρονιά ο πυλώνας για επιτυχή διοργάνωση που παράλληλα στοχεύει να προβάλει την Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία σε παγκόσμιο επίπεδο ως κορυφαίο τουριστικό θεματικό προορισμό με μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα για τη περιοχή.

  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2024, το κοινωνικό αποτύπωμα θα είναι προτεραιότητα του “BAJA GREECE” ώστε με τις δράσεις που προγραμματίζονται να υπάρξει το μέγιστο ανταποδοτικό όφελος για τη περιοχή και τη τοπική κοινωνία που όλα τα χρόνια αγκαλιάζει με θέρμη την εκδήλωση.

  Ραντεβού λοιπόν 22-25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό και στα όμορφα τοπία της Δυτικής Μακεδονίας για το 1ο αγώνα επί ελληνικού εδάφους του “FIA WORLD BAJAS CUP”.

  Η Οργανωτική Επιτροπή

  B A J A G R E E C E

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Με μεγάλο νικητή τον Ισπανό Eduardo Pons ολοκληρώθηκε το συναρπαστικό BAJA GREECE 2024

  Μέρα ανατροπών η τελευταία του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIA BAJA GREECE 2024 με πρωταγωνιστή για μια ακόμη φορά το...

  BAJA 2024 – 2η μέρα: Γκάζια και ανατροπές στις κορυφές του Βιτσίου!

  Μια μέρα γεμάτη γκάζια, ανατροπές, εκπλήξεις και μεγάλο αντίπαλο τις απαιτητικές συνθήκες ήταν η...

  Αντίστροφη μέτρηση για το BAJA GREECE 2024 – Αναλυτικά το πρόγραμμα

  Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο,...

  BAJA GREECE: Το ξεχωριστό δώρο στον Πάνο Κεπαπτσόγλου

  Ένα ξεχωριστό δώρο περίμενε τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Πάνο Κεπαπτσόγλου, κατά τη διάρκεια της...

  Διαβάστε ακόμη

  Μεγάλη επιτυχία είχε η καλοκαιρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Άργους Ορεστικού

  Το Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού ολοκλήρωσε την χρονιά του με μια μουσική συναυλία, που...

  Άργος Ορεστικό: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητιοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία

  Δράση ενημέρωσης και ευαισθητιοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία Δράση ενημέρωσης και ευαισθητιοποίησης για την Εθελοντική...

  Δήμος Άργους Ορεστικού: Τελικά αποτελέσματα κομμάτων στις Ευρωεκλογές

  Τα τελικά αποτελέσματα των κομμάτων στις Ευρωεκλογές 2024 στην Δήμο Άργους Ορεστικού.

  Ενημερωτικές επισκέψεις στα χωριά από το Κέντρο Υγείας και τον Δήμο Άργους Ορεστικού

  Ολοκληρώθηκε η πρώτη σειρά επισκέψεων στο Μελάνθιο, την Αμμουδάρα, τους Λαχανόκηπους και το Γέρμα...