7.8 C
Kastoria

  Επιβραβεύθηκε με 2,5 εκ. ευρώ η ΠΔΜ για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ΤΕΒΑ από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας

  spot_img

  Πρότυπο εφαρμογής του προγράμματος ΤΕΒΑ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – 2,5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον ως επιβράβευση για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος στην Περιφέρεια από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας με θέμα “Το ΤΕΒΑ στη Δυτική Μακεδονία” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

  Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο προϊστάμενος Διαχειριστικής Αρχής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας  Γιάννης Πασπάλας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΤΕΒΑ Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Τοπαλίδης, εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

  Κατά την διάρκεια του απολογισμού των δράσεων του προγράμματος του ΤΕΒΑ στην Περιφέρεια διαπιστώθηκε, μετά από έρευνα που έχει διενεργηθεί από την Διαχειριστική Υπηρεσία του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους, ότι η Δυτική Μακεδονία είναι καλύτερη σε όλα τα πεδία, μετά από συγκριτική αξιολόγηση της με άλλα μέρη της Ελλάδας.

  Υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα διανομών στην Περιφέρεια και μεγαλύτερη απορροφητικότητα πόρων του προγράμματος.

  Μεγαλύτερο από το μέσο όρο  είναι και το ποσοστό όσων έχουν βοηθηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στη λήψη των προϊόντων.

  Το 95% στη Δυτική Μακεδονία και το 90% στην υπόλοιπη Ελλάδα δήλωσαν ότι είναι Έλληνες. Ο βαθμός ικανοποίησης των ωφελούμενων στην περιοχή είναι κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερος από την υπόλοιπη Ελλάδα.

  Στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020 από το πρόγραμμα ωφελήθηκαν 24.000 πολίτες. Μπορεί να είναι 11.000 εγγεγραμμένοι στα μητρώα το μήνα, αλλά 24.000 πέρασαν έστω για έξι μήνες από το πρόγραμμα.

  Παράλληλα 9,3 εκ δόθηκαν από το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους και άλλα  2,5 εκ επιπλέον με την υπερδέσμευση, ως επιβράβευση για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος

  Η Δυτική Μακεδονία έχει απορροφήσει το σύνολο του αρχικού προϋπολογισμού και δόθηκαν επιπλέον χρήματα που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία.

  Η απορρόφηση αγγίζει το 97%.

  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, αναφερόμενος στην πορεία του προγράμματος του ΤΕΒΑ στην Περιφέρεια σημείωσε:

  «Ξεκινήσαμε με πολλά προβλήματα, βάλαμε τάξη και φέραμε ακόμα περισσότερα χρήματα και πόρους για όλους τους ωφελούμενους.

  Θα έχουμε τη δυνατότητα να απορροφήσουμε περισσότερα κονδύλια ως επιβράβευση από το Υπουργείο Εργασίας επειδή διαπιστώνει, ότι τα χρήματα στους απόρους αξιοποιούνται στο έπακρον.

  Επιπλέον υπάρχει σχέδιο για ανάπτυξη δομών και υποδομών για προσέλκυση επιπλέον πόρων.

  Θα θέλαμε να είναι η Δυτική Μακεδονία το παράδειγμα για την βοήθεια ανθρώπων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενθαρρυντικά με τη Δυτική Μακεδονία να έχει την πρωτιά.

  Η Δυτική Μακεδονία διακρίνεται για την αποτελεσματικότητα της και όχι μόνο για τον αριθμό των ωφελούμενων. Αυτή η καλή συνεργασία θα φέρει επιπλέον πόρους και παροχές για τους ωφελούμενους με στόχο να ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο και συγχρόνως οι ωφελούμενοι να ενσωματωθούν στην κοινωνία με όρους απασχόλησης.

  Αυτό θα γίνει  αξιοποιώντας και άλλα συμπληρωματικά προγράμματα με στόχο μια καλύτερη ζωή στον τόπο μας ».

  spot_img


  Παρόμοια αρθρα

  Κοζάνη: Aπολιγνιτοποίηση και πράσινη μετάβαση – Eκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας «Στην Πράσινη...

  Εκδήλωση : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας «Αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Δίκαιη...

  Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΜ

  Με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΜ συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής...

  Έγκριση Υπηρεσίας καθαρισμού Πρανών-Τάφρων-Τεχνικών και Οδοστρωμάτων προϋπ. 150.000,00€ από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

  Την έγκριση των όρων διακήρυξης και διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Υπηρεσία καθαρισμού...

  Διαβάστε ακόμη

  Επίσκεψη του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα και του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας της Δ.Μ. στον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο (φωτογραφίες)

  Τὸ πρωὶ τῆς Παρασκευῆς 1 Μαρτίου 2024, τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, ἐπισκέφτηκε...

  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας: Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών

  Σε καμία περίπτωση μην “κλικάρετε” τον σύνδεσμο (#link) και μην ανοίγετε το παρακάτω ή...

  Επίσκεψη του χρυσού ολυμπιονίκη της άρσης βαρών κ. Πύρρου Δήμα στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

  Σήμερα το πρωί (27-02-2024) ο χρυσός ολυμπιονίκης αθλητής της άρσης βαρών, κ. Πύρρος Δήμας,...

  Δ. Μακεδονία: Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

  Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη Δυτική Μακεδονία,...