Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
15.4 C
Kastoria

  ΕΣΕΕ: Το συνέδριο Future of Retail 2024 στις 5 – 6 Απριλίου

  spot_img
  spot_img

  Future of Retail 2024 της ΕΣΕΕ: Μοναδική συνεδριακή εμπειρία με συνάντηση των «αστέρων» του παγκόσμιου Λιανικού Εμπορίου και του ελληνικού επιχειρείν στην Αθήνα στις 5 – 6 Απριλίου

  Τα mega-trends, οι μετασχηματισμοί, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις που συνθέτουν το νέο τοπίο του Retailing στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο διασταυρώνονται στο μεγάλο διεθνές Συνέδριο Future of Retail 2024 της ΕΣΕΕ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 5 – 6 Απριλίου. Το πρωτότυπο συνεδριακό concept της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εμπλουτίζεται εφέτος με περισσότερες θεματικές ενότητες στα ζητήματα αιχμής του Retail, καθώς και με εξειδικευμένα σεμινάρια σε πεδία ευρύτερου εμπορικού/ επιχειρηματικούενδιαφέροντος. Mε την ταυτόχρονη λειτουργία της Έκθεσης Innovation Lab και λειτουργώντας συνολικά και συνδυαστικά σε τρεις* αίθουσες της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, το μεγάλο διεθνές Συνέδριο της ΕΣΕΕ φιλοδοξεί να μετουσιώσει το διαμορφούμενο μέλλον του Λιανικού Εμπορίου σε μία ολιστική συνεδριακή και εκθεσιακή εμπειρία.

  Η επιχειρηματική κοινότητα «εκπροσωπείται» στο Future of Retail από Προέδρους, CEOs και εξειδικευμένα στελέχη όχι μόνο του λιανεμπορίου, αλλά και της τεχνολογίας, του τραπεζικού κλάδου, της βιομηχανίας της μόδας και τουτουρισμού που συζητούν πάνω στην πολύ επίκαιρη

  «προβληματική» του Συνεδρίου, η οποία αναδεικνύει τα πολλά σημεία στα οποία οι ευκαιρίες της νέας εποχής του Retail έρχονται αντιμέτωπες με εξίσου σημαντικά προβλήματα και διλήμματα. Όπως όταν «συναντώνται» οδρόμος προς τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό με τις προκλήσεις της χρηματοδότησης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων, το «υβριδικό» εμπορικό κατάστημα με τους προβληματισμούς από την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και οι απαιτήσεις για αλλαγή «πλεύσης» στη βιομηχανία μόδας με τις νέες καταναλωτικές τάσεις.

  Στην πρόσκληση της ΕΣΕΕ, που είναι ο αποκλειστικός εκπρόσωπος του ελληνικού Εμπορίου στη Διεθνή Ομοσπονδία Ενώσεων Λιανικού Εμπορίου (FIRA), ανταποκρίθηκαν ακόμη μία φορά οι κορυφαίοι θεσμικοί εκπρόσωποι του Retailαπό όλο τον κόσμο και γνωστοί ακαδημαϊκοί, οι οποίοι θα απευθύνουν Keynote Ομιλίες σε περισσότερους από 1000 συνέδρους, εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας, καθώς και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων και μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων.

  Οι Keynote Speakers στο Future of Retail 2024 είναι:

  • Η κα Christel Delberghe, Γενική Διευθύντρια της EuroCommerce, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιανικού & Χονδρικού Εμπορίου.
  • Ο κ. Paul Greenberg, Πρόεδρος της NORA Εθνικής Ένωσης Λιανεμπόρων Αυστραλίας και Αντιπρόεδρος της FIRA.
  • Ο κ. Kevin Peng, Πρόεδρος της CCFA της Ένωσης Εμπορικών Αλυσίδων και Επιχειρήσεων FranchisePresident| President, China Chain Store & Franchise Association.
  • Ο    κ.    Selvane Mohandas du Ménil,   Γενικός    Διευθυντής    της    Διεθνούς    Ένωσης Πολυκαταστημάτων.
  • Ο κ. Marco Zanardi, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Λιανικού Εμπορίου Ιταλίας.
  • Ο κ. Jonathan Reynolds, Καθηγητής στο Retail Marketing και Αναπληρωτής Κοσμήτορας, Oxford University.

  Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα την εικόνα του λιανεμπορίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη συμμετέχουν η κα Lucia Cusmano Επικεφαλής Οικονομολόγος και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Επιχειρηματικότητας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΟΟΣΑ και η κα Joanna Zawistowska, Υπεύθυνη Πολιτικής Λιανικού Εμπορίου στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Οι βασικές θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Future of Retail 2024 είναι:

  • Ο κόσμος του Λιανικού Εμπορίου μέσα από τα στοιχεία και τις τάσεις
  • Η Διασύνδεση του Εμπορίου και του Τουρισμού ως Πυλώνας της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Λιανικού Εμπορίου
  • Διασύνδεση Έρευνας και Αγοράς στο Λιανικό Εμπόριο
  • Δεξιότητες για το Λιανικό Εμπόριο και το Χονδρικό Εμπόριο
  • Empowering Tomorrow’s Leaders: A Focus on Skills and Entrepreneurship
  • Κέντρα πόλεων, εμπόριο και Last – Mile
  • Ευκαιρίες και προκλήσεις στο ελληνικό Λιανικό Εμπόριο
  • From Policy to Practice: A multi-facelet Appoach to tackle illicit Tobacco Trade and Preserve Market Sustainability
  • Greek Brands as Ambassadors
  • The power of Retail Analytics
  • Η τεχνητή νοημοσύνη στο εμπόριο

  Το Future of Retail 2024, την επίσημη έναρξη των εργασιών του οποίου θα κηρύξει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Elevate Greece.

  Την Παρασκευή θα μιλήσει στο Συνέδριο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Παρέμβαση θα πραγματοποιήσει το Σάββατο ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Την ίδια ημέρα θα απευθύνει ομιλία ο Τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Νίκος Παππάς.

  Τη διασύνδεση Εμπορίου – Τουρισμού θα συζητήσουν ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ιωάννης Παράσχης.

  Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας θα αναλύσει στονΕπικεφαλής του Γραφείου του Bloomberg στην Αθήνα κ. Σωτήρη Νίκα, τις θέσεις του και τις εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα μείζονα θέματα της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.

  Σε θεματικές ενότητες και fireside chats του Συνεδρίου συμμετέχουν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η Υφυπουργός Παιδείας καΙωάννα Λυτρίβη καθώς και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας.

  Το Σάββατο θα απευθύνει ομιλία στο Συνέδριο η Α.Ε ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Xiao Junzheng.

  Ενόψει της συμμετοχής της στο Future of Retail 2024 η κα Christel Delberghe, Γενική Διευθύντρια της EuroCommerce δήλωσε:

  «Το Συνέδριο Future of Retail της ΕΣΕΕ είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία για την κινητοποίηση της κοινότητας τουλιανεμπορίου στην Ελλάδα. Είναι ένα τέλειο μέρος για να μοιραστούμε τις τελευταίες τάσεις που διαμορφώνουν τον κλάδο, να ανταλλάξουμε ιδέες με διεθνείς εταίρους και να προβάλλουμε την καινοτομία μέσω του Innovation Lab και των Σεμιναρίων καινοτομίας. Προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσουμε το νέο «μονοπάτι» της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής για τη μετάβαση στο Λιανικό Εμπόριο. Ένα σχέδιο δράσης για τον τομέα μας που αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του λιανικού και χονδρικού εμπορίου και προσδιορίζει βήματα για την ΕΕ, τις εθνικές κυβερνήσεις και τον κλάδο για να υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις δεξιότητες του κλάδου μας».

  Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας δήλωσε:

  «Το Future of Retail 2024 φέρνει στην Αθήνα τους κορυφαίους θεσμικούς εκπροσώπους του Λιανικού Εμπορίου από όλο τον κόσμο, που συναντώνται και συζητούν με σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη καταξιωμένων εταιριώνόχι μόνο του εμπορίου, αλλά και του τουρισμού, της τεχνολογίας, των μεταφορών και της μόδας, καθώς και μεεκπροσώπους της Πολιτείας και των κομμάτων. Το μεγάλο διεθνές Συνέδριο της ΕΣΕΕ έχει στόχο να απαντήσει στακρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τον κλάδο διεθνώς, να αναδείξει πρωτότυπες λύσεις, να εντοπίσει τις ευκαιρίες και να δώσει διεξόδους στις προκλήσεις που ο ψηφιακός και πράσινος μετασχηματισμός θέτουν με αυξανόμενη ταχύτητα ενώπιοντων επιχειρήσεων. Είναι ένα παγκόσμιο forum διαλόγου, μία πλούσια από κάθε άποψη συνεδριακή/εκθεσιακή εμπειρία,μέσω της οποίας υποστηρίζουμε τη μετάβαση της ελληνικής εμπορικής επιχείρησης σε ένα σύγχρονο και αποδοτικό μοντέλο λειτουργίας, που μεγαλώνει το αναπτυξιακό της αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία».

  Πλαίσιο κειμένου: Προβολή του ντοκιμαντέρ: «The Greek Bar Jacket»
Στην κατεύθυνση της ενημέρωσης του εμπορικού κόσμου για τις προοπτικές της βιομηχανίας μόδας και του κλάδου ένδυσης/υπόδησης προβάλλεται στο Future of Retail 2024, την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20:00, το ντοκιμαντέρ της κυρίας Μαριάννας Οικονόμου:

«The Greek Bar Jacket».
σε παραγωγή της Αnemon Productions και διανομή από το Cinedoc
H ΕΣΕΕ με τη συγκεκριμένη δράση στηρίζει το έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή
Την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ θα κάνει η δημοσιογράφος Σοφία Μπερετάνου

  *Το Συνέδριο φιλοξενείται και τις δύοημέρες σε 3 χώρους της Τεχνόπολης:

  1. Main Stage: Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ
  2. Workshsops: Innovathens
  3. Innovation Lab: Δεξαμενές

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  ΕΣΕΕ: Θέσεις και προτάσεις για το νέο φορολογικό σύστημα

  Υπόμνημα θέσεων & προτάσεων ΕΣΕΕ για το νέο Φορολογικό σύστημα των μικρών επιχειρηματιών του...

  3.700 θέσεις κατάρτισης για άνεργους 18-29 ετών σε ειδικότητες του λιανικού εμπορίου με επίδομα 2.500€

  3.700 θέσεις κατάρτισης για άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών σε ειδικότητες του κλάδου του λιανικού...

  Ρευστότητα και στήριξη ζητά ο εμπορικός κόσμος: Το Υπόμνημα με τις θέσεις της ΕΣΕΕ ενόψει ΔΕΘ

   Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας καταθέτει στο δημόσιο διάλογο ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης...

  Έναρξης της υλοποίησης του έργου του ΙΝΕΜΥ με τίτλο «Ενίσχυση του ρόλου της ΕΣΕΕ για τη διευκόλυνση της διαδοχής στον ελληνικό εμπορικό κλάδο»

  Το ΙΝΕΜΥ, λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον στο οποίο η μεταβίβαση / διαδοχή καθίσταται ως...

  Διαβάστε ακόμη

  Λεωνίδας Οικονομίδης: Οι Διευθυντές των σχολείων είναι υπεύθυνοι για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών

  Ο Διευθυντής-η Διευθύντρια του σχολείου, είναι υπεύθυνος/υπεύθυνη για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών Η...

  Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μήνυμά της για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των...

  Μαζική τροφική δηλητηρίαση για μαθητές στη Λαμία – Τα σχολικά γεύματα τους έστειλαν στο νοσοκομείο

  Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου...

  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Απεργία στις 21 Μαΐου

  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη  πανυπαλληλική απεργία  της 21ης του Μάη Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά...