9.1 C
Kastoria

    Εξιχνιάσθηκαν άμεσα 2 περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών που τελέσθηκαν σε βάρος 2 ηλικιωμένων ατόμων, σε περιοχές της Εορδαίας

    Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονης ημεδαπής, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο ατόμων

    spot_img
    spot_img

    Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας δύο (2) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, που τελέστηκαν σε βάρος δύο (2) ηλικιωμένων ατόμων, σε περιοχές της Εορδαίας και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 27χρονης ημεδαπής. 

    Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, χθες (28-08-2022) πρωινές ώρες, η 27χρονη αφού πλησίασε δύο (2) ημεδαπές, ηλικίες 74 και 83 ετών, την μεν 74χρονη σε κεντρική οδό της Πτολεμαΐδας και τη δε 83χρονη στον αύλειο χώρο της οικείας της, σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, παριστάνοντας οικείο τους πρόσωπο κατάφερε, με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, να αφαιρέσει συνολικά από το λαιμό τους, δύο χρυσούς σταυρούς αξίας περίπου -2.500- ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε όχημα με οδηγό και συνεπιβάτη δύο (2) άγνωστα άτομα, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να ταυτοποιηθούν και αποχωρούσαν. 

    Προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 27χρονης, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης. 

    Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν – κυρίως από ηλικιωμένους – χρηματικά ποσά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συμβουλεύει τους πολίτες : 

    • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας. 
    • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη. 
    • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του. 
    • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης. 
    • Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας. 
    • Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των κλεφτών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες. 
    • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). 
    • Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία. 
    • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Καστοριά: Εξιχνιάσθηκε κλοπή μοτοποδηλάτου – Δικογραφία σε βάρος 32χρονου

    Εξιχνιάσθηκε κλοπή μοτοποδηλάτου, στην πόλη της Καστοριάς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης...

    Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός στην πόλη της Καστοριάς για κλοπή από κατάστημα ειδών άθλησης

    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, συνελήφθη τις απογευματινές ώρες της...

    Κοζάνη: Πήγε να κλέψει σωλήνες από αυλή αλλά τον έπιασαν «στα πράσα»

    Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα...

    Γρεβενά: Απέσπασε από 90χρονη βιβλιάριο καταθέσεων και 400 ευρώ

    Με πρόσχημα την πώληση ελαιολάδου, ένας 51χρονος εισήλθε στην οικία 90χρονης στα Γρεβενά και...

    Διαβάστε ακόμη

    ChangerZ Festival: Η γενιά Ζ παίρνει τα ηνία και το γιορτάζει

    Προετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό φεστιβάλ νεολαίας το ChangerZ, με φόντο το γραφικό σκηνικό του...

    Κοζάνη: Προσποιήθηκε λογιστή και καταχράστηκε χρήματα

    Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος 56χρονου ημεδαπού στην πόλη της Κοζάνης Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος...

    Πτολεμαΐδα: Αναβιώνει το έθιμο των ρεβιθιών των Αγίων Θεοδώρων

    Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας «Η Μικρά Ασία» αναβιώνει σήμερα το έθιμο των ρεβιθιών των Αγ. Θεοδώρων. Πρόκειται για ένα έθιμο Περγαμηνό,...

    7 συλλήψεις σε 7 ημέρες για ναρκωτικά στη Δυτική Μακεδονία

    Συλλήψεις 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών...