6 C
Kastoria

    Φορολοταρία: Ερχεται μεγάλη κλήρωση με έπαθλο 100.000 ευρώ

    Τη μεγάλη κλήρωση -φορολοταρία- σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ με την οποία θα κληρωθούν 12 υπέρ-τυχεροί που θα κερδίσουν 100.000 ευρώ ο καθένας.

    spot_img
    spot_img

    Του Προκόπη Χατζηνικολάου

    Τη μεγάλη κλήρωση -φορολοταρία- σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ με την οποία θα κληρωθούν 12 υπέρ-τυχεροί που θα κερδίσουν 100.000 ευρώ ο καθένας. Παράλληλα θα κληρωθούν και μικρότεροι λαχνοί των 1.000 ευρώ από τα αδιάθετα ποσά των προηγούμενων 11 κληρώσεων. Τον Δεκέμβριο όμως δεν θα γίνει μόνο μια κλήρωση. Θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση που θα αφορά στο μήνα Νοέμβριο καθώς και η μεγάλη κλήρωση που θα δώσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

    Ωστόσο, δεν θα μετέχουν όλοι στη μεγάλη κλήρωση. Οσοι εντός του έτους κέρδισαν έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

    Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον λογαριασμό πληρωμών που έχει ο ενδιαφερόμενος για τον σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή “Μητρώο και Επικοινωνία” και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος. Σημειώνεται ότι το ποσό που θα κερδίσουν δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλόμενους φόρους. Συγκεκριμένα και όπως τονίζεται στις σχετικές αποφάσεις “το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου”.

    Οι λαχνοί για κάθε φορολογούμενο:

    1. Για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός. Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

    2. Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

    3. Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

    4. Πολίτες με ετήσιο, εισόδημα ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις των προηγούμενων εδαφίων.

    5. Σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής:

    – 1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,

    – 5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,

    – 50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ,

    – 500 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

    6. Πολίτες που κερδίζουν έπαθλο αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαία  κλήρωση εντός του ίδιου έτους, εξαιρούνται της καταβολής επάθλου στις υπολειπόμενες, για το ίδιο ημερολογιακό έτος, μηνιαίες κληρώσεις. Πολίτες που κερδίζουν έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

    7.  Στους πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών. Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

    Πηγήcapital.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση, δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

    Πραγματοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ η φορολοταρία που «μοιράζει» από 1.000 ευρώ και 50.000 ευρώ. Πρόκειται για...

    Φορολοταρία Φεβρουαρίου: Έγινε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

    Ολοκληρώθηκε η φορολοταρία της ΑΑΔΕ. Πρόκειται για την 15η δημόσια κλήρωση και αφορά στις...

    Το Kastoria News κληρώνει 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Είμαι καλά” – Δηλώστε συμμετοχή

    🎉 Νέος διαγωνισμός από το Kastoria News! 🎉 👍 2 διπλές προσκλήσεις για την θεατρική...

    Φορολοταρία ΑΑΔΕ: Δείτε αν κερδίσατε στην τελευταία κλήρωση

    Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (30/01) η δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ και αφορά...

    Διαβάστε ακόμη

    Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται προσωρινά τα έργα κατασκευής του flyover

    Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτολίδου σταματούν προσωρινά τα έργα...

    ΕΣΕΕ: Το συνέδριο Future of Retail 2024 στις 5 – 6 Απριλίου

    Future of Retail 2024 της ΕΣΕΕ: Μοναδική συνεδριακή εμπειρία με συνάντηση των «αστέρων» του παγκόσμιου Λιανικού Εμπορίου και του ελληνικού επιχειρείν στην Αθήνα στις 5 - 6 Απριλίου Τα mega-trends, οι μετασχηματισμοί, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις...

    Φθιώτιδος Συμεών για ΛΑΡΚΟ: “Ναι, ρε. Μου πέφτει λόγος γιατί οι εργαζόμενοι είναι παιδιά μου” (βίντεο)

    Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, με αφορμή την ομιλία του στο STAR FORUM 2024 για το...

    Απογραφή στρατεύσιμων  που γεννήθηκαν το έτος 2006

    Υπενθυμίζεται ότι: Ολοι οι Έλληνες άρρενες γεννημένοι το έτος 2006, έχουν υποχρέωση να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής μέχρι...