Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
10.3 C
Kastoria

    Γρεβενά: Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

    spot_img

    Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφθηκε και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών

    Στα Γρεβενά ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος. Επισκέφθηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών

    Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη, χθες, Παρασκευή 2/2/2024, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών. Τον κ. Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Διευθυντής του καταστήματος κ. Χρήστος Ψύχος. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας, εκπαίδευσης και καθημερινής διαβίωσης κρατουμένων και προσωπικού.

    Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών, κρατούνται σχεδόν 600 άτομα, ενώ λειτουργούν και σημαντικές εκπαιδευτικές δομές. Επίσης στο χώρο της φυλακής στεγάζεται εκκλησία, οι αγιογραφίες της οποίας είχαν φιλοτεχνηθεί από κρατουμένους, αλλά και βιβλιοθήκη. Πρόκειται για μία από τις πρώτες φυλακές στην χώρα, που υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδικό και οικογενειακό επισκεπτήριο.

    «Σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποιώ στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας, από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων μου ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισκέφθηκα το Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών, όπου συζητώντας με τον Διευθυντή του Καταστήματος αλλά και Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους, διαπίστωσα ότι πρόκειται για μία φυλακή που πληροί τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα, τόσο αναφορικά με τις εγκαταστάσεις, όσο και τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και εκπαίδευσης των κρατουμένων. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά, πάνω στον σχεδιασμό που έχουμε θέσει εξαρχής και αφορά την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών κράτησης, στο σύνολο των καταστημάτων που διαθέτει η χώρα. Κι όλα αυτά, μέσα από τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών και την κατασκευή νέων, σύμφωνα με τις καλές διεθνείς πρακτικές», τόνισε ο Υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος.

    Ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε και την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, όπου τον υποδέχθηκαν, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σπανούδης και Διευθυντής Δ.Α. Γρεβενών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Ντίνας. Ο κ. Νικολακόπουλος, συνεχάρη τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών για τις επιτυχίες τους, με σημαντικές συλλήψεις που έγιναν σε πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις, και το σπουδαίο έργο που προσφέρουν όποτε τους ζητηθεί πάντα στην υπηρεσία του πολίτη, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, που αφορούν την Αστυνομική Διεύθυνση.

    «Δουλεύουμε στοχευμένα, ως νέα πολιτική ηγεσία για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση του ρόλου του Έλληνα Αστυνομικού, αλλά και την άμεση εγκαθίδρυση στην κοινωνία, του αισθήματος της ασφάλειας, ως θεμελιώδους δικαιώματος κάθε πολίτη», τόνισε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Διαβάστε ακόμη

    Γρεβενά: Ξεκινά το Φεστιβάλ του Άγιου Πατρικίου

    Το Φεστιβάλ του Άγιου Πατρικίου προστάτη της Ιρλανδίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος στα Γρεβενά,...

    Σύσκεψη εργασίας Δημάρχου Γρεβενών με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας (φωτογραφίες και video)

    Ευρεία σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Γρεβενών παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.  Ευρεία σύσκεψη εργασίας υπό...

    Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας (βίντεο)

    Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας Την προγραμματική σύμβαση...

    Γρεβενά: Στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

    Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες των Γρεβενών, οι οποίοι χθες (15/1/2024) πραγματοποίησαν πορεία...