16.9 C
Kastoria

    Κλείδωσε η επιστροφή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο με 76 εκατ. για το 2023 μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

    Την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη.

    spot_img
    spot_img

    «Έχω αποφασίσει ότι θα χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023, αυτό μπορώ να το ανακοινώσω σήμερα» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

    «Έχω συμφωνήσει με το Υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση ύψους 76 εκατομμυρίων ευρώ. Έχω ζητήσει και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με αποζημιώσεις να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να μην έχουμε εκκρεμότητες από το παρελθόν» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κι απευθυνόμενους στους μηλο – παραγωγούς είπε πως «θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις για οριζόντια στήριξη και για ποικιλίες που ενδεχομένως να ήταν έξω από τον αρχικό μας σχεδιασμό. Έχω ήδη δώσει τις σχετικές κατεύθυνσης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης».

    Τέλος, αναφερόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κόστη ενέργειας και ζωοτροφών, εξήγησε ότι «είναι ένας από τους λόγους που οι τιμές έχουν αυξηθεί και η αύξηση έχουν περάσει στον καταναλωτή. Μιλάμε για τιμές γάλακτος που είναι πολύ ψηλές. Πρέπει να κάνουμε κι άλλα», επισημαίνοντας, παράλληλα, πως:

    «Από εκεί και πέρα το πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα είναι πιο δομικό, είναι πιο ουσιαστικό και σίγουρα το ζήτημα του κόστους παραγωγής είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει ιδιαίτερα και για τους αγρότες και για τους κτηνοτρόφους μας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλό κόστος ενέργειας και υψηλό κόστος ζωοτροφών».

    Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει σειρά ρεπορτάζ της Agrenda τις προηγούμενες εβδομάδες που έκαναν λόγο για ένα δεύτερο βυτίο με αγροτικό πετρέλαιο ενόψει των εκλογών. 

    Ολόκληρη η συνέντευξη του πρωθυπουργού από την Κοζάνη έχει ως εξής:

    Πηγήagronews.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ για μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και ΕΦΚ σε καύσιμα

    Τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, για...

    Διαβάστε ακόμη

    Αλλαγές στο Δ.Σ. του ΕΛΓΑ

    Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιούνται  οι παρακάτω αλλαγές...

    Συνάντηση με Αυγενάκη για τον αγροτικό τομέα στη ΖΕΠ

    Πρόσκληση σε Ενημερωτική Συνάντηση για τον αγροτικό τομέα (1-4-2024) Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση για...

    Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου και Διονύση Σταμενίτη με μηλοπαραγωγούς της Π.Ε. Καστοριάς

    Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη και μηλοπαραγωγούς της...

    ΥΠΑΑΤ: Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ μόνο για όσους υπέστησαν καταστροφές από τον «Ντάνιελ» και τον «Ελίας»

    Χρήματα από τον ΕΛΓΑ θα λάβουν μόνον οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά...