Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
12.2 C
Kastoria

    «Μάχη» χαρακωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ: Αγριεύει η σύγκρουση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου

    spot_img

    Μετωπική είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία, με συνεντεύξεις, δηλώσεις, αναρτήσεις και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανεβάσει στα ύψη του τόνους της αντιπαράθεσης, η οποία χτυπάει «κόκκινο», καθώς εκτείνεται από τα Κατεχόμενα έως τον Παύλο Πολάκη.

    Τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις πριν από την κάλπη της Κυριακής κάνουν οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους έχει “φουντώσει” σκληρή αντιπαράθεση. Ο Στέφανος Κασσελάκης πετάξε πάνω από τις καμμένες εκτάσεις στη Δαδιά, άσκησε κριτική για όσα δεν έγιναν από τη κυβέρνηση και μίλησε για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να λείψουν οι αναφορές στον Α. Τσίπρα.

    Η αναφορά ωστόσο, που είχε κάνει στο ψευδοκράτος αποκαλώντας το …κρατίδιο, προκάλεσε πολλές συζητήσεις και σφοδρή αντιπαράθεση. Τα ξημερώματα της Παρασκευής πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε διορθωτική δήλωση, τονίζοντας ότι πολλές υπάρχουν φορές που ψάχνει να βρει μια λέξη στα ελληνικά.

    «Δεν έχω τη θέση ότι επρόκειτο περί γλωσσικού ολισθήματος. Βεβαίως ανακάλεσε. Αποδεικνύει την ανετοιμότητά του να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση» σχολίασε η Έφη Αχτσιόγλου.
     
    Ο κ. Κασσελάκης ανταπέδωσε και τα πυρά που δέχτηκε από την Έφη Αχτσιόγλου δημοσιοποιώντας email με προτάσεις που της είχε αποστείλει τον Ιούλιο και εκείνη όπως σημειώνει ουδέποτε του απάντησε. “Δεν μου απάντησε ποτέ, είναι δικαίωμά της, όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της. Στηρίζω τη συναγωνίστριά μου δημόσια, ακούω «δε με στήριξες». Την αποκαλώ Έφη, όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, κι αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση” τόνισε.

    Σφοδρή επίθεση στην Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε με ανάρτηση του πριν από λίγο ο Παύλος Πολάκης καλώντας σε υπερψήφιση του Στέφανου Κασσελάκη.

    Να πέσουν οι τόνοι έχουν ζητήσει με ενωτική παρέμβασή τους οι δύο γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και πολλά στελέχη του κόμματος.

    Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία της Κυριακής:

    Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται οι επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

    1. Πότε ψηφίζω;

    Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

    2. Πού ψηφίζω;

    Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

    3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

    Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

    4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

    Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

    5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

    Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

    6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

    Πηγήertnews.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Αποτελέσματα Εκλογών Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

    (Ανεπίσημα) Αποτελέσματα Εκλογών Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς, 24ης Απριλίου 2024. Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς  Σύνολο Ψηφισάντων: 137,...

    Τα ψηφοδέλτια των εκλογών για το νέο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

    Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς σας καλεί στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 23 Απριλίου...

    Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη η εμπιστοσύνη σας”

    Ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες που συμμετείχαν στην καινοτόμα εκλογική διαδικασία για την...

    Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

    Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς, αντιπροσώπων για το 21ο...

    Διαβάστε ακόμη

    Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η αγροτική πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ χρειάζεται σοβαρό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο

    Το άρθρο της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη Ναυτεμπορική Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ξεκάθαρο πως έχει καθοριστικές...

    ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Ποιοι είναι από Δυτική Μακεδονία

    Τους πρώτους υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου, παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο...

    Μαρία Νάτσιου: Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 15ο Συνέδριο της ΝΔ

    Μαρία Νάτσιου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος & Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο...

    Μαρία Νάτσιου στο «Μανιφέστο»: Χρειαζόμαστε πολίτες ενεργούς με ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα

    Συνέντευξη στην εφημερίδα τοΜανιφέστο και τον δημοσιογράφο Θεοδοση Παπανδρέου έδωσε η Μαρία Νάτσιου. Διαβάστε τη...