Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
15.6 C
Kastoria

    Μαρία Αντωνίου: “Σαφής η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την γουνοποιία”

    spot_img
    spot_img

    Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή 5 Υπουργών και των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων, για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της γουνοποιίας και την προσπάθεια ένταξης ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων στα προγράμματα στήριξης.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας- Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ταμείου Συνοχής Γιώργος Ζερβός, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου, ο Βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καστοριάς και Κοζάνης, εκπρόσωποι του κλάδου της γουνοποιίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

    436381037 2297653023777407 874948458718679039 n

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε:

    Η υλοποίηση προγράμματος στήριξης, στο οποίο θα ενταχθούν επιπλέον 150 με 200 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις γουνοποιίας, που δεν έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση από προηγούμενα σχετικά προγράμματα.

    Την υλοποίηση του 3ου προγράμματος, με το οποίο θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση επιχειρήσεων γουνοποιίας, βάσει πλαισίου που θα οριστεί από κοινού με τα επιμελητήρια Καστοριάς και Κοζάνης και τους εκπροσώπους του κλάδου.

    Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφής: Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της γουνοποιίας μέχρις εξάντλησης των δημοσιονομικών περιθωρίων, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και ταυτόχρονα συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία.

    spot_img








    Παρόμοια αρθρα

    Μαρία Αντωνίου: Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά

    Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τις Βάσεις εισαγωγής Mε την ανακοίνωση των βάσεων κλείνει ένας...

    Μαρία Αντωνίου: Φυτώριο αθλητών στην Κωπηλασία η Καστοριά

    Στους αγώνες της β΄ φάσης του 90ου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Παίδων - Κορασίδων, που διεξήχθησαν...

    Μαρία Αντωνίου για προγράμματα ΣΔΑΜ: Στόχος μας η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

    Η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής...

    Υπό την προεδρία της Μαρίας Αντωνίου η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ατόμων με Αναπηρία με θέμα τη διάδοση του Παραολυμπιακού Αθλητισμού

    Υπό την προεδρία της Μαρίας Αντωνίου πραγματοποιήθηκε χθες 16 Ιουλίου η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής...

    Διαβάστε ακόμη

    Μαρία Αντωνίου: Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά

    Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τις Βάσεις εισαγωγής Mε την ανακοίνωση των βάσεων κλείνει ένας...

    Μήλα: Προειδοποίηση για Καρπόκαψα μηλιάς

    Γεωργικές προειδοποιήσεις Καρπόκαψα μηλιάς Σας γνωστοποιούμε Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών...

    Επιμελητήριο Καστοριάς: 500 θέσεις πρακτικής άσκησης για επιχειρήσεις

    Το Επιμελητήριο Καστοριάς, ως Δικαιούχος, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Ενδυνάμωση Δεξιοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς»,...

    Επισκέψεις και υπογραφές Αμανατίδη με Σαββόπουλο στην Π.Ε. Καστοριάς

    Επισκέψεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη & του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ. Σαββόπουλου σε...