18.1 C
Kastoria
spot_img

  Μέγας Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος: Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει η οικογένειά του

  Τι λέει ο αδελφός του – Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης έχει παυθεί από τα καθήκοντά του

  spot_img
  spot_img

  Την δικαστική οδό, μετά και την οριστική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της παύσης από τα καθήκοντα του Μεγάλου Αρχιμανδρίτη, ιερέως Αγαθάγγελου Σίσκου, απειλεί πως θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η οικογένεια του από την Καστοριά.

  Όπως έγινε γνωστό μέσα από τα τουρκικά μέσα ο ιερέας καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης γνωστής αντικερί της Πόλης να αφαιρεί συλλεκτικό ρολόι τσέπης του 18ου αιώνα το οποίο είχε κατασκευαστεί για λογαριασμό των Ανακτόρων με την αξία του να φτάνει τις 500.000 τουρκικές λίρες, περίπου 24.000 ευρώ. Ο ιερέας συνελήφθη για την πράξη του και λίγες ώρες αργότερα, με παρέμβαση Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αφέθηκε ελεύθερος. 

  Για την υπόθεση γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά με αποτέλεσμα ο αδελφός του ιερέα να πάρει θέση αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

  Στην τελευταία του ανάρτηση πριν από λίγες ώρες αναφέρει μάλιστα πως είναι έτοιμος να κινηθεί νομικά:

  «Λυπάμαι … ειλικρινά και ιδιαίτερα πρώτα για την μικρή κοινωνία που ζούμε και για όσους ακόμη έχουν απομείνει εδώ… Και δεύτερον για τον χειρισμό της είδησης από τα ειδησεογραφικά τοπικά δήθεν site με ανθρωποφάγου μορφή και ροή εχθρού, από αγράμματους ανθρώπους…..
  και φυσικά σχόλια προσβλητικά.. χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι τι ορίζει ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα του καθενός….. βγάζουν κακία πρώτα και μετά είδηση…. Αν δεν γνωρίζουν την δουλειά τους .… θα τους την μάθω εγώ σύντομα μέσο της δικαστικής οδού διά του νόμου και φυσικά του δημοκρατικού Συντάγματος».

  Η τελευταία ανάρτηση του Νίκου Σίσκου ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του ιερέως Αγαθάγγελου από τα καθήκοντα του και το Φανάρι :

  «Συνῆλθε σήμερον, 25ην Ἀπριλίου 2023, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, ἐνώπιον τῆς ὁποίας ὁ Πατριάρχης ἔθεσε τό ἀνακύψαν θέμα τοῦ Ἀρχειοφύλακος Μ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Ἀγαθαγγέλου Σίσκου.

  Μετ᾿ ἀνταλλαγήν ἀπόψεων καί ληφθείσης ὑπ᾿ ὄψιν τῆς ὡς ἐκ τῶν συμβεβηκότων δυσφημήσεως τοῦ θεσμοῦ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἀπεφασίσθη ὅπως τεθῇ τέρμα εἰς τήν ἐν Φαναρίῳ διακονίαν τοῦ ὡς ἄνω κληρικοῦ».

  siskos2

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img

  Παρόμοια αρθρα

  Τέλος ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος από το Φανάρι

  Συνῆλθε σήμερον, 25ην Ἀπριλίου 2023, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ...

  Διαβάστε ακόμη

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου  (26 Σεπτεμβρίου – 1 Ὀκτωβρίου 2023)

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου  (26 Σεπτεμβρίου – 1 Ὀκτωβρίου 2023) Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου -Θεία Λειτουργία στό...

  Στην Πάτρα ο Καστορίας Καλλίνικος και ο Σιατίστης Αθανάσιος για την Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

  Συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Καλλινίκου, στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, για...

  Τα Ιερά Λείψανα των Τριών Ιεραρχών, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς

  Την επέτειο των Εγκαινίων του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς εορτάζει και...

  Ι.Μ. Σισανίου & Σιατίστης: Μέγας αρχιερατικός εσπερινός & κουρά μοναχού, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Βυθού

  Μέγας αρχιερατικός εσπερινός & κουρά μοναχού, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στην Ιερά Μονή Αγίας...