7.8 C
Kastoria

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών των πρόσθετων δράσεων του έργου REGIO-MOB στην Κοζάνη

  spot_img

  Η 2η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τις πρόσθετες δράσεις του έργου REGIO-MOB πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος», στον 2ο όροφο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ, Κοζάνη).

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε εκπροσώπους από τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα από την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΥΔΕΠ/ΠΔΜ).

  Στη συνάντηση παρευρέθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η κα Κυριακίδου Καλλιόπη, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και Συντονίστρια του έργου, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ενημέρωσε για το σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα.

  Στη συνέχεια, η κα Χριστοπούλου Παρασκευή, Δρ. Συγκοινωνιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Έξυπνης Εξειδίκευσης και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Υπεύθυνη του έργου REGIO-MOB, έκανε μία παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του έργου, παραθέτοντας τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου τόσο από τους υπόλοιπους εταίρους όσο και από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

  Ακολούθησε παρουσίαση από την Ανάδοχο εταιρεία DOTSOFT Α.Ε. των πέντε (5) καλών πρακτικών των εταίρων του έργου REGIO-MOB που αξιολογήθηκαν θετικά κατά την 1η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών στις 25 Φεβρουαρίου 2022, ενώ παράλληλα με την παρουσίαση των καλών πρακτικών, συζητήθηκαν και προτάσεις για την υιοθέτησή τους στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

  Συνοπτικά, οι καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

  – Εφαρμογή καταμέτρησης των επιβαινόντων σε λεωφορείο

  – Ενημέρωση επιβατών για δρομολόγια – χρόνους – σημεία πώλησης εισιτηρίων κτλ. μέσω κινητού τηλεφώνου

  – Δημιουργία ομάδας κοινωνικών εταίρων για διαμόρφωση περιφερειακού σχεδίου κινητικότητας μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες

  – Πρόγραμμα «Χώρος για τους πολίτες»: Χρηματοδότηση προσωρινών υποδομών για πεζούς-ποδηλάτες για μετακίνηση, εκγύμναση κτλ.

  – Ενίσχυση της «ανταπόκρισης στη ζήτηση» με τη δημιουργία πλατφόρμας προσομοίωσης σεναρίων για αυξημένη ζήτηση. Στόχος της πλατφόρμας είναι κυρίως οι περι-αστικές περιοχές όπου τα δρομολόγια ΜΜΜ είναι πολύ περιορισμένα.

  Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα καλή πρακτική που υλοποιήθηκε από τον εταίρο του έργου SEStran: «Οδηγίες για προφύλαξη από την πανδημία COVID-19 με ειδικές εξαιρέσεις για ειδικές ομάδες πληθυσμού – Εφαρμογή Thistle Assistance», η οποία παρέχεται δωρεάν στους πολίτες που χρήζουν βοήθεια (άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους, εγκυμονούσες), είτε σε φυσική μορφή κάρτας που συνοδεύεται από αυτοκόλλητα σύμβολα που υποδεικνύουν τον τύπο της αναπηρίας ή προβλήματος είτε μέσω εφαρμογής για κινητές συσκευές με τις αντίστοιχες λειτουργίες. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων σχετικά με τις καλές πρακτικές που παρουσιάσθηκαν, τους προτεινόμενους τρόπους υιοθέτησής τους και τη συνολική εμπειρία συμμετοχής των εκπροσώπων των Εμπλεκομένων Μερών στο έργο REGIO-MOB.

  * Το έργο REGIO-MOB χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και στόχος του είναι να εξασφαλίσει την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις ευρωπαϊκές περιφέρειες που συμμετέχουν, επηρεάζοντας τα σχετικά μέσα και εργαλεία.

  Ιστότοπος έργου:

  www.interregeurope.eu/regio-mob/                                                                                       

  Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε: 

  Χριστοπούλου Παρασκευή, Δρ Συγκοινωνιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Έξυπνης Εξειδίκευσης και Καινοτομίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τηλ. 2461052726, email:p.christopoulou@pdm.gov.gr

  spot_img


  Παρόμοια αρθρα

  Κοζάνη: Aπολιγνιτοποίηση και πράσινη μετάβαση – Eκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας «Στην Πράσινη...

  Εκδήλωση : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας «Αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Δίκαιη...

  Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΜ

  Με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΜ συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής...

  Έγκριση Υπηρεσίας καθαρισμού Πρανών-Τάφρων-Τεχνικών και Οδοστρωμάτων προϋπ. 150.000,00€ από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

  Την έγκριση των όρων διακήρυξης και διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Υπηρεσία καθαρισμού...

  Διαβάστε ακόμη

  Επίσκεψη του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα και του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας της Δ.Μ. στον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο (φωτογραφίες)

  Τὸ πρωὶ τῆς Παρασκευῆς 1 Μαρτίου 2024, τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, ἐπισκέφτηκε...

  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας: Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών

  Σε καμία περίπτωση μην “κλικάρετε” τον σύνδεσμο (#link) και μην ανοίγετε το παρακάτω ή...

  Επίσκεψη του χρυσού ολυμπιονίκη της άρσης βαρών κ. Πύρρου Δήμα στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

  Σήμερα το πρωί (27-02-2024) ο χρυσός ολυμπιονίκης αθλητής της άρσης βαρών, κ. Πύρρος Δήμας,...

  Δ. Μακεδονία: Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

  Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη Δυτική Μακεδονία,...