16.7 C
Kastoria

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών για αξιοπρεπή ζωή

  spot_img

  “Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών για αξιοπρεπή ζωή.”

  Ο αγροτικός κόσμος της χώρας αντιμετωπίζει μια πολύπλευρη κρίση που τον οδηγεί σε απόγνωση και ανασφάλεια. Απέναντι στις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής και της έκρηξης της ακρίβειας έχει αφεθεί αβοήθητος από την κυβέρνηση της ΝΔ.

  Οι αγροτικές επιχειρήσεις δεν αντέχουν την έκρηξη της ακρίβειας στην ενέργεια, τα καύσιμα, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα και τα αγροεφόδια και είναι αντιμέτωπες με την φτωχοποίηση. Δυστυχώς η πολιτική αυτή αντανακλάται και από την αδυναμία κατάθεσης ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού ενόψει της νέας ΚΑΠ, γεγονός που καθιστά αναγκαίο τον αγώνα για πολιτική αλλαγή.

  Ο αγώνας επιβίωσης των αγροτών είναι αγώνας που αφορά όλη την κοινωνία καθώς η αύξηση του κόστους παραγωγής μας αφορά όλους σαν καταναλωτές.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και ζητά τη λήψη μέτρων ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πρωτογενής παραγωγή και να μην κινδυνεύσει η χώρα από μια δυνητικά επισιτιστική κρίση λόγω αδυναμίας αγοράς βασικών τροφίμων.

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ήδη τις θέσεις του κόμματος για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος, για τη μη καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικών χεριών,την αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ, την κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος, την δημιουργία ολιστικού πλαισίου διαχείρισης των αγροτικών χρεών με προστασία της αγροτικής γης και της α’ κατοικίας.

  Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας οφείλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων και ενεργειακών κοινοτήτων και την ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, των μικροπιστώσεων χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις και του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

  Η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας όλων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και η αξιοπρεπής διαβίωση του αγροτικού κόσμου είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρωταρχικός στόχος της πολιτικής μας. Η δικαιολογημένη αντίδραση των αγροτών απέναντι στις πολιτικές υποβάθμισης της ζωής του, έχει την αυτονόητη στήριξή μας.

  Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  Ολυμπία Τελιγιορίδου

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Είμαστε ευχαριστημένοι ή διεκδικούμε το καλύτερο;

  Όταν η Καστοριά έγινε μονοεδρική οι πολιτικοί μου αντίπαλοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα...

  Συνέντευξη Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο Δίκτυο1 και τη Χρύσα Κοσμίδου

  Συνέντευξη Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο Δίκτυο1 και τη δημοσιογράφο κ. Χρύσα Κοσμίδου για τις εκλογές. https://youtu.be/F8QOW9RwxlE

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ξεκινάμε την προεκλογική εκστρατεία στην Καστοριά

  Ξεκινάμε την προεκλογική εκστρατεία στην Καστοριά με τη συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αγωνιζόμαστε με...

  Διαβάστε ακόμη

  Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  Η "Οδύσσεια" του ΟΣΔΕ συνεχίζεται και οι δήθεν άριστοι σιωπούν... Κοντεύουμε αισίως στο πρώτο δεκαήμερο...

  Σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς με την Προϊσταμένη του ΕΛ.Γ.Α. Δυτικής Μακεδονίας για τις Καταστροφές στις Αγροτικές Καλλιέργειες

  Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη...

  Θωμάς Μάνος: Επιτόπια αυτοψία στα αγροκτήματα που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών

  Ο Θωμάς Μάνος (Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος, Υποδομών και υπεύθυνος των...

  Πολλά αγροκτήματα της Π.Ε. Καστοριάς επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

  Πολλά αγροκτήματα της Π.Ε. Καστοριάς επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Ευχαριστούμε τον παραγωγό κ....