Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
22.2 C
Kastoria

  Π.Ε. Καστοριάς: Υποχρέωση Σήμανσης και καταγραφής Ιπποειδών

  spot_img
  spot_img

  Από την Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής  της Π.Ε. Καστοριάς  γνωστοποιείται ότι τίθεται σε ισχύ η Υ.Α. 726/107637/21.01.2021 (ΦΕΚ Β’ 2028), η οποία περιγράφει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του συστήματος σήμανσης και καταγραφής των ιπποειδών, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/horses στην ενότητα «Σήμανση και Καταγραφή Ιπποειδών».

  Συγκεκριμένα:

  1. Πλέον όλοι οι κάτοχοι ιπποειδών καταχωρούνται σε μητρώο και τους αποδίδεται μοναδικός αριθμός καταχώρησης μετά από αίτησή τους, που πρέπει να κατατεθεί στην Υπηρεσία μας.
  2. Όλα τα ιπποειδή που βρίσκονται στην κατοχή τους θα πρέπει να σημανθούν υποχρεωτικά, κυρίως με εμφύτευση πομποδέκτη που πραγματοποιείται αποκλειστικά από κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος που πραγματοποιεί την εμφύτευση και ο κάτοχος του ιπποειδούς συνυπογράφουν το «Έντυπο Ταυτοποίησης Ιπποειδούς», που θα προμηθευτούν είτε από την Υπηρεσία μας είτε από την άνω ιστοσελίδα, ώστε να υποβληθεί στην Υπηρεσία μας και να καταχωρηθεί στο μητρώο για την έκδοση του Ενιαίου Ισόβιου Εγγράφου ταυτοποίησης του ιπποειδούς.

  Όλοι οι κάτοχοι ιπποειδών καλούνται να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας για να αιτηθούν και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της εκμετάλλευσης τους, καθώς και τον αριθμό και το είδος των ζώων που κατέχουν, ώστε να καλύπτονται και οι απαιτήσεις διασταυρωτικών ελέγχων από άλλες υπηρεσίες.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπηρεσία μας, στο τηλέφωνο 2467071799 και στα τηλέφωνα 2467071123 (Κτηνιατρικό Γραφείο Καστοριάς), 2467021978 (Κτηνιατρικά Γραφεία  Άργος Ορεστικού και Νεστορίου) .

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Ευχαριστήριο Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε προς Π.Ε. Καστοριάς

  Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Καστοριάς (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε) της Περιφερειακής Δ/σης Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας και...

  Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από Π.Ε. Καστοριάς σε Λιβαδοτόπι, Γιαννοχώρι και Νεστόριο

  Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα...

  Μελέτη για 3 νέους κόμβους από την Π.Ε. Καστοριάς

  35.000,00 ευρώ  από την Π.Δ.Μ. – Π.Ε. Καστοριάς για την εκπόνηση μελετών σχεδιασμό Κόμβων σε : α) Ν. Λεύκη-Μανιάκοι, β) είσοδος Άργους Ορεστικού-Αεροδρομίου και γ) είσοδο Μεσοποταμίας.

  Ολοκλήρωση του έργου : «Κατασκευή Τοιχίου ανάσχεσης Βραχοπτώσεων στην έξοδο Λαχανοκήπων», πρ. 70.000€ από την ΠΕ Καστοριάς

  Ολοκλήρωση του έργου : «Κατασκευή Τοιχίου ανάσχεσης Βραχοπτώσεων στην έξοδο Λαχανοκήπων», πρ. 70.000€ από...

  Διαβάστε ακόμη

  Ἑορταστικό Τριήμερο στὴν Ἱερὰ Μητρόπολη Καστορίας (φωτογραφίες)

  Ἐκδήλωση μνήμης γιά τόν Μακεδονομάχο Βαγγέλη Στρεμπενιώτη Τό Σάββατο 18 Μαΐου, στό χωριό Ἀσπρόγεια (πρώην...

  Το Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

  Το Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου 19 Μαϊου 1919:...

  Ευχαριστήριο Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε προς Π.Ε. Καστοριάς

  Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Καστοριάς (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε) της Περιφερειακής Δ/σης Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας και...

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 20 – Κυριακή 26 Μαΐου 2024)

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 20 – Κυριακή 26 Μαΐου 2024) ἀπόγευμα Κυριακῆς 19 Μαΐου -6.30...