Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
20 C
Kastoria

  Πάνω από 15 εκ. € στους 3 δήμους της Π.Ε. Καστοριάς από την Περιφέρεια

  spot_img
  spot_img

  Στήριξη της επιχειρηματικότητας της Π.Ε. Καστοριάς, β’ φάση.

  15.395.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τους τρεις Δήμους της Π.Ε. Καστοριάς.

  Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες Παρασκευή 13 Ιανουαρίου  2023  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης από το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, παρουσία του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου και του Αντιδημάρχου Καστοριάς Κωνσταντίνου Τσανούσα .

  Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την πρόθεση χρηματοδότησης για την Υποβολή Πρότασης στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας (όπως έχει μετονομαστεί πλέον το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και λειτουργεί στα πρότυπα του ΕΣΠΑ), με τίτλο: «Υποδομές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Καστοριάς».

  Πρόκειται για την πρώτη πρόταση που υποβάλλεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στην Περιφέρειά μας και αφορά την  β’ φάση για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οποία έρχεται να ενισχύσει τις υποδομές προσβασιμότητας σε κτηνοτροφικές και λοιπές επιχειρήσεις και των τριών Δήμων της Π.Ε. Καστοριάς. Αποτελεί μάλιστα το δεύτερο μεγαλύτερο έργο για την Π.Ε. Καστοριάς μετά την Σήραγγα της Κλεισούρας.

  Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στα 15.395.000 ευρώ  και περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής, συντήρησης οδών, ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα, εργασίες καθαρισμού τάφρων και οχετών.

  Ήδη, έχει υπάρξει κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεχής συνεργασία και με τους τρεις Δήμους, έτσι ώστε να γίνει καταγραφή των μονάδων με στόχονα υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα του προγράμματος.

  Συγκεκριμένα, θα γίνουν εργασίες σε οδικό δίκτυο περίπου 142 χιλιομέτρων σε όλη την Π.Ε. Καστοριάς, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 307 μονάδες.

  Σύμφωνα με τις μελέτες των Δήμων θα γίνουν:

  • Στον Δήμο Καστοριάς θα γίνουν παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο 74 χλμ. και θα ωφεληθούν 182 μονάδες. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7.320.000€.
  • Στον Δήμο Άργους Ορεστικού θα γίνουν παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο 46 χλμ. και θα ωφεληθούν 88 μονάδες.Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 5.175.000€.
  • Στον Δήμο Νεστορίου θα γίνουν παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο 22 χλμ. και θα ωφεληθούν 37 μονάδες. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.900.000€.

  Υπενθυμίζεται ότι μόλις μέσα στο 2022 ολοκληρώθηκε το αντίστοιχο έργο ά φάσης, ύψους  1 εκατ. Ευρώ, όπου έγιναν εργασίες σε οδικό δίκτυο περίπου 14 χιλιομέτρων, σε όλη την Π.Ε. Καστοριάς, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 32 μονάδες.

  Η Περιφερειακή Αρχή τηρεί στο ακέραιο τη δέσμευση της για υλοποίηση έργων οδικών υποδομών, που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των κτηνοτροφικών και λοιπών επιχειρήσεων, συνεισφέροντας με ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους, στη μείωση του κόστους μεταφορών και στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Προχωράει το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Κορομηλιάς–Κολοκυνθούς προς Μεσοποταμία

  Εγκρίθηκε ο τρόπος Δημοπράτησης του έργου: «Επέκταση Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Κορομηλιάς–Κολοκυνθούς προς τη Μεσοποταμία». Την...

  Διαμόρφωση αγροτικής & δασικής οδοποιίας σε Μανιάκους και Χαλάρα

  Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Π.Ε. Καστοριά, με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα...

  Ευχαριστήριο Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε προς Π.Ε. Καστοριάς

  Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Καστοριάς (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε) της Περιφερειακής Δ/σης Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας και...

  Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από Π.Ε. Καστοριάς σε Λιβαδοτόπι, Γιαννοχώρι και Νεστόριο

  Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα...

  Διαβάστε ακόμη

  Διαμόρφωση αγροτικής & δασικής οδοποιίας σε Μανιάκους και Χαλάρα

  Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Π.Ε. Καστοριά, με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα...

  Υποψήφιοι για εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για ανάδειξη μελών ΔΣ, ΕΕ και αντιπροσώπων για το ΝΤ ΑΔΕΔΥ

  Ανακήρυξη υποψηφίων για εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για ανάδειξη μελών ΔΣ,...

  Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί για αντιπρόσωποι για τη ΔΟΕ

  Ανακήρυξη υποψηφίων για εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για αντιπροσώπους για τη...

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου (Δευτέρα 27 Μαΐου – Κυριακή 2 Ἰουνίου 2024)

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου (Δευτέρα 27 Μαΐου – Κυριακή 2 Ἰουνίου 2024) Δευτέρα, 27...