Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
22.2 C
Kastoria

  Σκρέκας: 40 ευρώ επιδότηση ανά μεγαβατώρα για όλους τον Μάρτιο – Δείτε τις τιμές των παρόχων

  Η επιδότηση ρεύματος θα είναι 58,5 εκατομμύρια ευρώ για τα νοικοκυριά και τους αγρότες

  spot_img
  spot_img

  Τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον μήνα Μάρτιο ανακοίνωσε ο υπoυργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.  Η επιδότηση ρεύματος θα είναι 58,5 εκατομμύρια ευρώ για τα νοικοκυριά και τους αγρότες.

  Τα τιμολόγια των παρόχων για τον  Μάρτιο διαμορφώνονται στα επίπεδα του Φεβρουαρίου και ελαφρώς προς τα κάτω, εικόνα που διατηρεί σε αντίστοιχα χαμηλές τιμές τις επιδοτήσεις για την κυβέρνηση, η οποία για άλλη μια φορά δεν θα χρειαστεί να στηρίξει από τον κρατικό προϋπολογισμό  νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά συνεισφέρει στην ενεργειακή κρίση από τους ήδη περιορισμένους πόρους του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

  Η ΔΕΗ που είναι ο μεγαλύτερος πάροχος της αγοράς, διαμορφώνει τις τιμές του επόμενου μήνα στα 19,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα Γ1/Ν1 και για κατανάλωση ως 500 κιλοβατώρες/μήνα, από 19,9 λεπτά τον Φεβρουάριο. Για μεγαλύτερη κατανάλωση, πάνω από τις 500 κιλοβατώρες το τιμολόγιο ανεβαίνει στα 20,7 λεπτά.

  O χαμηλότερος πήχης για την Elpedison είναι το τιμολόγιο Elpedison Economy στα 14,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Aντίστοιχα, η χρέωση στο Elpedison Συνέπειαδιαμορφώνεται στα 20,27 λεπτά ανά κιλοβατώρα με πάγιο 5 ευρώ το μήνα από 26,2 χωρίς έκπτωση και σε 23 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το πρόγραμμα Electricity Home Day. Το τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο Αττικής (θυγατρικής της ΔΕΠΑ Εμπορίας) προσφέρεται αντίστοιχα στα 18,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα (24,7 λεπτά χωρίς έκπτωση) από 18,8 ευρώ του προηγούμενου μήνα.

  Στα 24,8 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανέρχονται τα τιμολόγια της Protergia, τα οποία με την έκπτωση συνέπειας υποχωρούν στα τρέχοντα επίπεδα που είναι 18,8 λεπτά του ευρώ.

  Η χρέωση της Ήρων διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 25,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα και με την έκπτωση συνέπειας στα 20,48 λεπτά ανά KWh, από 20,72 λεπτά τον Φεβρουάριο.

  Η NRG από την πλευρά της διαμορφώνει τα τιμολόγια στα 19,9 λεπτά ανά kWh, από 22,5 λεπτά τον Φεβρουάριο. Με την έκπτωση, η χρέωση υποχωρεί στα 16,9 λεπτά ανά kWh.

  Η χρέωση της ΖeniΘ διαμορφώνεται στα 19,4 λεπτά ανά kWh για τις πρώτες 270 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Για πάνω από τις 270 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 20,4 λεπτά ανά kWh.

  Στα ίδια επίπεδα με τον Φεβρουάριο κινούνται τα τιμολόγια και για την Watt & Volt, η χρέωση της οποίας είναι στα 24,5 λεπτά ανά kWh.

  Volton ανακοίνωσε τιμή στα 18,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 19,9 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας. Η τιμή της Volterra είναι στα 21,4 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα με πάγιο 4,5 ευρώ.

  Πηγήnewmoney.gr

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία! (του Χρήστου Κολοβού)

  Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία! Στο 1ο διάγραμμα βλέπουμε τη μεταβολή της τιμής αγοράς επόμενης ημέρας...

  Η ΔΕΗ συνοδοιπόρος του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024

  Η ΔΕΗ συνοδοιπόρος του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Μεγάλος Χορηγός του πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος του φετινού...

  «Ηλεκτροπληξία» από τα τιμολόγια ρεύματος: Εκτινάσσονται οι χρεώσεις έως και 70% τον Ιούνιο

  Έκρηξη αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος που φτάνει το 70% έφερε η εκτίναξη κατά 35% της τιμής της...

  ΔΕΗ blue – Visa: Νέα συνεργασία με σημαντικά προνόμια για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων

  ΔΕΗ blue – Visa: Νέα συνεργασία με σημαντικά προνόμια για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων Επιστροφή με άμεση πίστωση...

  Διαβάστε ακόμη

  Αυγενάκης: Νομοσχέδιο φραγμός σε παράνομες δράσεις στην αγορά – Ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο για προστασία ΠΟΠ/ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων – Φρένο στις παράνομες ελληνοποιήσεις

  Αυγενάκης: Νομοσχέδιο φραγμός σε παράνομες δράσεις στην αγορά- Ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο για προστασία...

  Λεωνίδας Οικονομίδης: Οι Διευθυντές των σχολείων είναι υπεύθυνοι για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών

  Ο Διευθυντής-η Διευθύντρια του σχολείου, είναι υπεύθυνος/υπεύθυνη για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών Η...

  Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μήνυμά της για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των...

  Μαζική τροφική δηλητηρίαση για μαθητές στη Λαμία – Τα σχολικά γεύματα τους έστειλαν στο νοσοκομείο

  Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου...