Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
17.3 C
Kastoria

  Σύμπραξη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίου Πανεπιστημίου

  spot_img
  spot_img

  Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μέσω του οποίου, το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (BiHELab), το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Υγείας και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και το Τμήμα Δικτύων και Επικοινωνιών, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θέτουν τις βάσεις για συνεργασία στο πλαίσιο της έρευνας και του ψηφιακού μετασχηματισμού στην ιατρική και στην υγεία, για την φιλοξενία δεδομένων και την παροχή υπολογιστικού χρόνου στο κέντρο δεδομένων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

  Στο πλαίσιο αυτό, τα παραπάνω τμήματα των δύο Πανεπιστημίων  καθώς και οι ερευνητές, οι Υποψήφιοι Διδάκτορες και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την περίπτωση υλοποίησης έργων που αξιοποιούν τις υποδομές του Ιδρύματος, προτίθενται να συνεργαστούν στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και του Διαδικτύου Των Πραγμάτων για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των ιατρικών δεδομένων και των δεδομένων υγείας.

  Το μνημόνιο υπεγράφη, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Ανδρέα Φλώρου, παρουσία των Αντιπρυτάνεων των δύο Ιδρυμάτων.

  Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Θεοδουλίδης, τόνισε ότι τα δύο Ιδρύματα βρίσκονται σε μία φάση πολύ καλής συνεργασίας και κοινής συναντίληψης σε θέματα λειτουργίας ανώτατων Ιδρυμάτων, φυσική εξέλιξη της οποίας υπήρξε το μνημόνιο, το οποίο είναι αρκετά εξειδικευμένο και αφορά θέματα Βιοϊατρικής και χρήσης του υπολογιστικού κέντρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

  Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Φλώρος, ανέφερε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επισημαίνοντας τα δομικά χαρακτηριστικά που συνδέουν τα δύο περιφερειακά Ιδρύματα. Σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ δύο Ιδρυμάτων ενισχύει την ανταλλαγή και εφαρμογή καλών πρακτικών που βοηθά και τα δύο μέρη να εξελιχθούν.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Από την ημερίδα για το Digital Marketing του Φοιτητικού Συλλόγου Καστοριάς

  Φωτογραφικό υλικό απ την ημερίδα του Φοιτητικού συλλόγου

  Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 18 Απριλίου

  Ο Σύλλογος Αιμοδοσίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Ν. Καστοριάς "Η Μελωδία της Καρδιάς" σε συνεργασία...

  ΠΔΜ: Συζήτηση με θέμα “Παραπληροφόρηση & Θεωρίες Συνωμοσίας” την Πέμπτη 4 Απριλίου

  Παραπληροφόρηση & Θεωρίες Συνωμοσίας Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 ώρα 18:00 Αμφιθέατρο 1, Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών...

  Φλώρινα: Παρουσίαση Performing – Κινούμενα Τοπία

  Στην πόλη της Φλώρινας συνεχίζει το ταξίδι της στο φυσικό τοπίο περιπατητική, παραστατική δράση...

  Διαβάστε ακόμη

  Στον Γράμμο ο Αμανατίδης με Σαββόπουλο, Χαρούμενο και Βύζα

  Σειρά Επισκέψεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη με  τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον Γράμμο Επίσκεψη...

  Δυτική Μακεδονία, 2024: Ζούμε από τύχη! (του Χρήστου Κολοβού)

  Δυτική Μακεδονία, 2024: Ζούμε από τύχη! του Χρήστου Κολοβού Στην εικόνα βλέπουμε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το...

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 13-05-2024 έως 19-05-2024

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 13-05-2024 έως 19-05-2024 Ανακοινώνεται...

  Αύξηση κατά 65% στη χρηματοδότηση για τη Σήραγγα της Κλεισούρας

  Συνάντηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ....