Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
20 C
Kastoria

  Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με το νέο διοικητή του «Μαμάτσειου» Δημήτρη Σιόλιο

  spot_img
  spot_img

  Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας συναντήθηκε με το  νεοδιορισθέντα από το Υπουργείο Υγείας, διοικητή του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, Δημήτρη Σιόλιο, το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση παρέστη ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας του Δήμου Κοζάνης & αναπληρωτής του δημάρχου στο Δ.Σ. του «Μαμάτσειου»,  Αναστάσιος Σιδηράς. 

  Ο κ. Μαλούτας  ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο διοικητή και δεσμεύτηκε για μία αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος ανακύψει. 

  Κεντρικό  θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα της στελέχωσης  όλων των κλινικών του «Μαμάτσειου», με το δήμαρχο Κοζάνης να επαναλαμβάνει  την πάγια θέση του δήμου για την ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

  Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναλύθηκε διεξοδικά η εξεύρεση άμεσων λύσεων για την παροχή κινήτρων στους γιατρούς, ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά. Επίσης, ο δήμαρχος Κοζάνης κατέστησε στο διοικητή, σαφή τη διάθεση  του δήμου για παρέμβαση σε επίπεδο Υπουργείου για την εξεύρεση λύσεων στο παραπάνω ζήτημα, μέσω της παρέμβασης σε θεσμικά όργανα. 

  Παράλληλα, ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των δομών δημόσιας υγείας και την ανάγκη κατασκευής μιας σύγχρονης Μονάδας Υγείας στην περιοχή. Ειδικότερα, ο κ. Μαλούτας,  αναφερόμενος στην ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες, επεσήμανε εκ νέου την  ανάγκη δημιουργίας ενός νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας Οδού με υψηλού επιπέδου προδιαγραφές, κατάλληλη στελέχωση και πλήρως προσβάσιμο.

  Με τη σειρά του ο κ. Σιόλιος εξέφρασε τη διάθεσή του για συνεχή ενημέρωση και από κοινού εξεύρεση λύσεων σε τυχόν ζητήματα που θα ανακύπτουν. 

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Κοζάνη: Η συμμετοχή των πολιτών και η οικονομική στήριξη από την πολιτεία βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας

  Το επίκαιρο ζήτημα της κλιματικής ουδετερότητας αποτέλεσε το κεντρικό θέμα ημερίδας που διοργανώθηκε από...

  «Πράσινο χωριό»: Την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής θα συστήσει ο Δήμος Κοζάνης

  Στη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας Ακρινής θα προχωρήσει ο Δήμος Κοζάνης, ώστε μέχρι το...

  Κοζάνη: Υπέκυψε ο 59χρονος που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο σπίτι του

  Παρά τις προσπάθειές τον διασωστών του ΕΚΑΒ και των γιατρών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης,...

  Κοζάνη: Γέννησε δίδυμα και πέθανε λίγες ώρες αργότερα

  Μία άνευ προηγουμένου τραγωδία συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, κατά την διάρκεια...

  Διαβάστε ακόμη

  «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου στην Κοζάνη στις 18 Μαΐου

  «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου Του Παναγιώτη Μέντη  Σκηνοθεσία Αντώνης Λουδάρος «Ρόζα» η Παυλίνα Χαρέλα ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ...

  ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80 MW στη Δυτική Μακεδονία 

  Ένας νέος φωτοβολταϊκός σταθμός, εγκατεστημένης ισχύος 80 MW, στη θέση «Ακρινή» της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,...

  Η Ρόζα Εσκενάζυ στην Κοζάνη

  «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου Του Παναγιώτη Μέντη  Σκηνοθεσία Αντώνης Λουδάρος «Ρόζα» η Παυλίνα Χαρέλα ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ...

  Χρήστος Κολοβός: “Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ!”

  Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιάζει να δέχεται 450.000 τόνους απορριμμάτων από πέντε περιφέρειες: από...