10 C
Kastoria

  Συνέντευξη τύπου της Μαρίας Αντωνίου για όλα τα τρέχοντα ζητήματα

  Κοινές δηλώσεις με το Δήμαρχο Καστοριάς για τη «ΜΑΚΕΔΝΟΣ»

  spot_img
  spot_img

  Συνέντευξη τύπου έδωσε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου η οποία έχει καθιερώσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τόσο τη κοινοβουλευτική της δράση όσο και για τις συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα για διάφορα ζητήματα της Καστοριάς. 

  Η Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη ψήφισης του Προϋπολογισμού τονίζοντας ότι για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια έχουμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα συνεχίζεται το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης, φέρνοντας ως παραδείγματα την επιστολική ψήφο και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

  Στη συνέχεια ενημέρωσε για τη πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την υλοποίηση Προγραμμάτων 8.000.000  ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα 10.000.000 που βρίσκονται στο στάδιο προετοιμασίας ωρίμανσης μελετών, όπως επίσης και 1.700.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που έχει δεσμευτεί από το Υπουργείο για τη μελέτη του Ξενία, ως Μουσείο Βυζαντινού και Μεταβυζαντινού Πολιτισμού, με στόχο να αποτελέσει ένα ακόμη ισχυρό θέλγητρο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. 

  Με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια συζητήθηκαν θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, μεταξύ του Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, Μιλτιάδη Καρακουλάκη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιου Στρατάκου,  με τη συμμετοχή της Μαρίας Αντώνιου, μέσω δικτυακής πλατφόρμας, κυριάρχησαν  τα αναπτυξιακά σχέδια του κλάδου, η νέα ΚΑΠ, τα επερχόμενα σχέδια βελτίωσης 2024-2025 και η γενικότερη πολιτική εκπροσώπηση του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης του κλάδου και της αναπτυξιακής του πορείας.

  Η Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε επίσης στη Νομοθετική ρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου Καστοριάς και την ενίσχυση των κλινικών του με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

  Τέλος, σε κοινές δηλώσεις με το Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη διευθέτηση του ζητήματος της Εταιρείας «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» του Δήμου Καστοριάς. Όπως τόνισαν και οι δύο ήταν μία συντονισμένη προσπάθεια που έγινε με συγκεκριμένες ενέργειες και λεπτούς χειρισμούς, όπου καταλύτης υπήρξε η βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε από τη Μαρία Αντωνίου, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

  Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Καστοριάς ευχαρίστησε και δημόσια τη Μαρία Αντωνίου για τη σημαντικότατη παρέμβασή της και την επίλυση του προβλήματος, έτσι ώστε η Εταιρεία να μπει σε μία αναπτυξιακή πορεία και να καταστεί η κορωνίδα του τουριστικού τομέα στο Δήμο Καστοριάς. Όπως τόνισε μάλιστα η Βουλευτής Καστοριάς, η καλή συνεργασία που υπάρχει με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη κυβέρνηση θα δώσει ακόμη περισσότερα έργα στην περιοχή για τη συνολική ανάπτυξη της Καστοριάς, υπενθυμίζοντας πως ένα από αυτά είναι το Ναυταθλητικό Κέντρο Καστοριάς.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Η 2η μέρα του φόρουμ για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη με τη συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου

  Στην ατζέντα της δεύτερης μέρας των εργασιών του Διακοινοβουλευτικού Φόρουμ των Αντιπροσωπειών χωρών της...

  Στα Τίρανα η Μαρία Αντωνίου

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου συμμετείχε στην πρώτη μέρα των εργασιών του Διακοινοβουλευτικού Φόρουμ...

  Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη για την απώλεια του πρ. Κοινοτάρχη Δισπηλιού Παναγιώτη Τσιόλα

  Με μεγάλη  θλίψη πληροφορήθηκα την ξαφνική απώλεια του πρ. Κοινοτάρχη Δισπηλιού, πρ. Τοπικού Συμβούλου και...

  Μαρία Αντωνίου: Σημαντικές εξελίξεις για την ενίσχυση της γουνοποιίας 

  Μαρία Αντωνίου: Σημαντικές εξελίξεις για την ενίσχυση της γουνοποιίας στην περιοχή της Καστοριάς, με σειρά...

  Διαβάστε ακόμη

  Υπογραφή σύμβασης ενεργειακής αναβάθμισης νοσοκομείου Καστοριάς (βίντεο)

  Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού...

  Ηλεκτρονικά ραντεβού στο Νοσοκομείο Καστοριάς

  Η Διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου Καστοριάς, σας ενημερώνει ότι από σήμερα 15/4/2024 λειτουργεί η...

  Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 18 Απριλίου

  Ο Σύλλογος Αιμοδοσίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Ν. Καστοριάς "Η Μελωδία της Καρδιάς" σε συνεργασία...

  Η Δ’ Εβδομάδα των Νηστειών με εκκλησιασμούς και επισκέψεις σχολείων στην Ι.Μ. Καστορίας

  Ἐκκλησιασμοὶ Σχολείων  Τὸν καθιερωμένο ἐκκλησιασμὸ πραγματοποιοῦν οἱ σχολικὲς μονάδες της Καστοριᾶς, μέσα στήν Μ. Τεσσαρακοστή.  Ὁ...