Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
17.3 C
Kastoria

  Ξεκίνησε από την πόλη της Καστοριάς το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού οδοφωτισμού

  spot_img
  spot_img

  Με σημείο έναρξης τη Λεωφόρο των Κύκνων  ξεκινήσαν την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 οι εργασίες  για την ενεργειακή αναβάθμιση του  δημοτικού οδοφωτισμού  στην πόλη της Καστοριάς. Το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού περιοχής ΕΣΣΒΑΑ πόλης Καστοριάς» στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του δικτύου φωτισμού, μέσω της αντικατάστασης συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας LED.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.275.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας-Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

  Παράλληλα έχει συμβασιοποιηθεί και θα ξεκινήσει το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δικτυών ΦΟΠ ΟΧΕ Καστοριάς», όπου και θα πραγματοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του  δημοτικού οδοφωτισμού σε παραλίμνιες περιοχές και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Κορησού και Μαυροχωρίου, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας-Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  Σε συνέχεια αυτών των δύο έργων, η Δημοτική Αρχή Καστοριάς, κατόρθωσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 3.566.000 ευρώ μέσα από Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού πόλης Καστοριάς (εκτός περιοχής ΕΣΣΒΑΑ) και δημοτικών ενοτήτων Αγ. Τριάδας, Βιτσίου, Μεσοποταμίας, Κορεστίων, Κλεισούρας και Καστρακίου».«Μέσω των έργων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Καστοριάς εκσυγχρονίζεται ο δημοτικός οδοφωτισμός με πολλαπλά οφέλη, τόσο προς τους δημότες, όσο και προς το περιβάλλον. Τα καινούργια φωτιστικά έχουν υψηλή απόδοση, αλλά χαμηλό κόστος,  γεγονός που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση των έργων θα έχουμε τη δυνατότητα για μείωση των Δημοτικών Τελών. Ο Δήμος Καστοριάς συνεχίζει τα έργα και τις παρεμβάσεις με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και την καλύτερη ποιότητα της καθημερηνότητάς τους», επεσήμανε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Δήμος Καστοριάς “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” – 1η Περίοδος

  Δήμος Καστοριάς “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” – 1η Περίοδος Ξεκινάει το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024»  του Δήμου Καστοριάς,...

  Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

  Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οι τουριστικές δομές θα...

  Ευρωεκλογές: Τα τελικά αποτελέσματα των κομμάτων για τον Δήμο Καστοριάς

  Τα τελικά αποτελέσματα των κομμάτων για τον Δήμο Καστοριάς στις Ευρωεκλογές 2024

  Δήμος Καστοριάς: Διαγωνισμός φωτογραφίας του European Climate Pact!

  Δήμος Καστοριάς: Διαγωνισμός φωτογραφίας του European Climate Pact! Ο Δήμος Καστοριάς στο πλαίσιο των ενεργειών...

  Διαβάστε ακόμη

  Δήμος Καστοριάς “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” – 1η Περίοδος

  Δήμος Καστοριάς “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” – 1η Περίοδος Ξεκινάει το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024»  του Δήμου Καστοριάς,...

  Φέτος το καλοκαίρι δες την αλλιώς! – με το Travels Development

  Φέτος το καλοκαίρι διάλεξε προορισμούς που θα σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες. Το Travels Development και οι...

  Συνάντηση Αντωνίου με Yael Sherer

  Συνάντηση με την ιδρύτρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την υποστήριξη των επιζώντων σεξουαλικής...

  Μια βραδιά στη “Μάνδρα” του Αττίκ, από το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

  Μια βραδιά στη "Μάνδρα" του Αττίκ!!! Τραγούδι, χορός, θέατρο σε μια μουσικοθεατρική παράσταση από τα...