6.1 C
Kastoria

  Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Deloitte

  spot_img

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Deloitte συμφώνησαν στη διαμόρφωση του πλαισίου συνεργασίας για τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την επιχειρηματικότητα, την οποία και επικύρωσαν με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας. Η τελετή υπογραφής έλαβε χώρα, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη, στη Νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνης.

  Μέσω της από κοινού ανάληψης πρωτοβουλιών και την υλοποίηση ποικίλων δράσεων που περιλαμβάνει το μνημόνιο, αναμένεται κατά την περίοδο 2024 – 2029 να αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, με πολλαπλασιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα στο πεδίο της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης.

  Στο πλαίσιο του μνημονίου θα εξεταστούν δράσεις όπως η συνδιοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων, που αποβλέπουν στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, πληροφορικής και προγραμματισμού, η υποστήριξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου στην πληροφορική καθώς και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης, εφαρμοσμένης έρευνας και εργασιακής απασχόλησης των φοιτητών. Παράλληλα, προβλέπεται η συνεργασία σε ερευνητικά έργα και προγράμματα καθώς και η ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων προς όφελος της τοπικής αγοράς εργασίας.

  Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στις 24 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία μας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Deloitte στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο τη διασύνδεση των δυο φορέων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των γνώσεων και των δεξιοτήτων των αποφοίτων του Πανεπιστημίου μας. Είμαι χαρούμενος που αυτή η σύνδεση επικυρώνεται και επεκτείνεται με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τη δημιουργία διαύλων διασύνδεσης των φορέων που παράγουν γνώση με εκείνους που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Με την πρωτοβουλία μας θέλουμε να δημιουργήσουμε επαγγελματικές προοπτικές στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τους κατοίκους της περιοχής στο ευρύ φάσμα αντικειμένων που εκτείνονται οι δραστηριότητες επιχειρήσεων όπως η Deloitte».

  Παράλληλα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ακολουθεί στοχευμένες στρατηγικές εξωστρέφειας και δικτύωσης με επιχειρήσεις ώστε να δημιουργήσουμε ισχυρές προοπτικές απορρόφησης των φοιτητών μας στην αγορά εργασίας. Η αμοιβαία επωφελής συνεργασία με την Deloitte προωθεί προγράμματα εκπαίδευσης και δράσεις για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των φοιτητών και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας που ικανοποιούν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στη μετα-λιγνίτη εποχή και στον ψηφιακό μετασχηματισμό».

  Ο κ. Βασίλης Καφάτος, Partner της Deloitte και Πρόεδρος του Deloitte Competence Centerσχολίασε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έναρξη μιας σημαντικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής δέσμευσης της Deloitte για τη συνεχή επένδυση και αξιοποίηση του ταλέντου όλης της χώρας μας. Έχουμε συζητήσει και δρομολογούμε διάφορες πρωτοβουλίες με στόχο την επανακατάρτιση σε τεχνολογίες αιχμής και αναβάθμιση των δεξιοτήτων φοιτητών με βάση τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς και δράσεις που αφορούν στην επαγγελματική απασχόληση και εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής».

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Από την ημερίδα για το Digital Marketing του Φοιτητικού Συλλόγου Καστοριάς

  Φωτογραφικό υλικό απ την ημερίδα του Φοιτητικού συλλόγου

  Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 18 Απριλίου

  Ο Σύλλογος Αιμοδοσίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Ν. Καστοριάς "Η Μελωδία της Καρδιάς" σε συνεργασία...

  ΠΔΜ: Συζήτηση με θέμα “Παραπληροφόρηση & Θεωρίες Συνωμοσίας” την Πέμπτη 4 Απριλίου

  Παραπληροφόρηση & Θεωρίες Συνωμοσίας Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 ώρα 18:00 Αμφιθέατρο 1, Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών...

  Φλώρινα: Παρουσίαση Performing – Κινούμενα Τοπία

  Στην πόλη της Φλώρινας συνεχίζει το ταξίδι της στο φυσικό τοπίο περιπατητική, παραστατική δράση...

  Διαβάστε ακόμη

  Η ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο BAJA GREECΕ

  Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA...

  Το BAJA GREECE ετοιμάζεται να υποδεχθεί την παγκόσμια ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

  Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πολυαναμενόμενη έναρξη του BAJA GREECE, μιας από τις πλέον εντυπωσιακές...

  Εταιρεία Τουρισμού: Σύσκεψη επαγγελματιών του κλάδου την Παρασκευή 19 Απριλίου

  Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεοφύλακτος Ζυμπίδης προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες...

  Αυγενάκης από Κοζάνη:  Ο διάλογος με τους αγρότες συνεχίζεται

  Αυγενάκης από Κοζάνη:  Ο διάλογος με τους αγρότες συνεχίζεται - Στόχος οι αλλαγές στην...