Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
11.4 C
Kastoria

  Υπογραφή σύμβασης 476 χιλ.€ για τον Ιερό Ναό Αγίου Ζαχαρία Γράμμου

  spot_img
  spot_img

  Υπογραφή Σύμβασης προϋπ. 476.480€ για τον «Ευπρεπισμό περιβάλλοντα χώρου, βελτίωση προσβασιμότητας και αντιπλημμυρική προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου στην Π.Ε. Καστοριάς».

  Την προγραμματική σύμβαση με τίτλο: «Ευπρεπισμός περιβάλλοντος χώρου, βελτίωση προσβασιμότητας και αντιπλημμυρική προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου στην Π.Ε. Καστοριάς», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος, την Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2023, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη. Στην υπογραφή της σύμβασης εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς ήταν ο Προϊστάμενος του τμήματος Διοικητικής και Οικονομικής υποστήριξης Κωνσταντίνος Στεργίου.

  Πρόκειται για σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης όπου κύριος του έργου είναι η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, φορέας χρηματοδότησης και υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/Π.Ε. Καστοριάς, ενώ την εποπτεία έχει το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς.

  Το έργο θα εκτελεστεί με δύο υποέργα. Το πρώτο αφορά στη διαμόρφωση και στον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτό με τη χάραξη νέας διαδρομής, και τις επεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία του Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου.  Ενώ, το δεύτερο υποέργο  αφορά την  αρχαιολογική παρακολούθηση όλων των εκσκαφικών εργασιών, ώστε να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη αρχαιολογική ανασκαφή σε περίπτωση αποκάλυψης αρχαιοτήτων. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο και θα διοργανωθεί ενημερωτική ημερίδα.

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς θα χρηματοδοτήσει το έργο που είναι  προϋπολογισμού 476.480€  ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» (ΕΣΠΑ) και η υλοποίησή του προγραμματίζεται έως  της 31/12/2023.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και δόθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος έως το Νοσοκομείο

  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Μαυριωτίσσης από την...

  Ευχαριστήριο Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε προς Π.Ε. Καστοριάς

  Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Καστοριάς (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε) της Περιφερειακής Δ/σης Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας και...

  Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από Π.Ε. Καστοριάς σε Λιβαδοτόπι, Γιαννοχώρι και Νεστόριο

  Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα...

  Μελέτη για 3 νέους κόμβους από την Π.Ε. Καστοριάς

  35.000,00 ευρώ  από την Π.Δ.Μ. – Π.Ε. Καστοριάς για την εκπόνηση μελετών σχεδιασμό Κόμβων σε : α) Ν. Λεύκη-Μανιάκοι, β) είσοδος Άργους Ορεστικού-Αεροδρομίου και γ) είσοδο Μεσοποταμίας.

  Διαβάστε ακόμη

  Ἑορταστικό Τριήμερο στὴν Ἱερὰ Μητρόπολη Καστορίας (φωτογραφίες)

  Ἐκδήλωση μνήμης γιά τόν Μακεδονομάχο Βαγγέλη Στρεμπενιώτη Τό Σάββατο 18 Μαΐου, στό χωριό Ἀσπρόγεια (πρώην...

  Το Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

  Το Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου 19 Μαϊου 1919:...

  Ευχαριστήριο Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε προς Π.Ε. Καστοριάς

  Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Καστοριάς (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε) της Περιφερειακής Δ/σης Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας και...

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 20 – Κυριακή 26 Μαΐου 2024)

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 20 – Κυριακή 26 Μαΐου 2024) ἀπόγευμα Κυριακῆς 19 Μαΐου -6.30...