Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
20.6 C
Kastoria

  Ζάππειο: Iσχυρό μήνυμα νίκης από Μητσοτάκη, Σαμαρά και Καραμανλή στην εκδήλωση της ΝΔ

  Η εκδήλωση της ΝΔ πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, αλλά και την επέτειο ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στο 2015 - Καραμανλής: Μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα στη χώρα - Σαμαράς: Κάποιοι ετοιμάζουν «Πρέσπες» του Αιγαίου

  spot_img
  spot_img

  Μήνυμα ενότητας της ΝΔ με στόχο τη συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, έστειλε στη σημερινή (9/5) κοινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δυο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

  Η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιηθήκε σε μία συμβολική ημερομηνία με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης αλλά και την επέτειο ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ.

  Ακόμη, η εκδήλωση, στο πλαίσιο και της προεκλογικής περιόδου, σηματοδοτεί για πολλούς την ενότητα στη Νέα Δημοκρατία, με διακηρυγμένο τον στόχο της αυτοδυναμίας.

  Στην αρή της εκδήλωσης, η πορεία της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη παρουσιάστηκε με την προβολή σχετικού βίντεο, ενώ προβλήθηκε και μήνυμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

  Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθούμε ξανά λανθασμένες συνταγές – Δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «παραμένουμε αταλάντευτα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή» και συμπλήρωσε πως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, παρέμειναν αταλάντευτοι στην επιλογή αυτή, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος.

  Όπως είπε χειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός, «η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον ούτε στο 2015, ούτε στο 2012, ούτε στο 2010, όταν μας επιβλήθηκαν λανθασμένες συνταγές».

  Ο πρωθυπουργός έκανε μία αναδρομή των πεπραγμένων της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια με αναφορές στην διαχείριση της πανδημίας, στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τις διεθνείς συμμαχίες και την οικονομία τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσμτα από πολλές ευρωπαϊκές οικονομικά ισχυρότερες χώρες.

  «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πλέον τέτοιες συνταγές και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να μας κουνήσει το δάχτυλο ότι δήθεν δεν ακολουθούμε ευρωπαϊκές υποδείξεις, όταν έχουμε επιδόσεις πολύ καλύτερες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες» επεσήμανε ο κ Μητσοτάκης. Υπέδειξε δε ως χρήσιμο εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Παρακολουθήστε την εκδήλωση από το Ζάππειο:

  Σαμαράς: Κάποιοι ετοιμάζουν «Πρέσπες» του Αιγαίου

  Για βαρείς συμβολισμούς τόσο για την παράταξη όσο και για τη χώρα από την παρουσία δύο πρώην πρωθυπουργών μαζί με τον σημερινό πρωθυπουργό, έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Ζάππειο. «Πίσω δεν γυρίζουμε. Με τίποτα! Μετά την 21η Μαϊου, θα πάμε μπροστά» τόνισε με έμφαση ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα, έχει σταθεί πλέον στα πόδια της χάρη στην ανορθωτική προσπάθεια της κυβέρνησης των τελευταίων τεσσάρων ετών, της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

  saamaras new zappeio

  Όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, «μέσα σε μια Ευρώπη, που επιστρέφει στις αρχές της αλληλεγγύης και της σύγκλισης. Μέσα σε μια Ευρώπη που θα υπερασπίζεται τα εθνικά κράτη της! ‘Όχι μια Ευρώπη των ανεξέλεγκτων τεχνοκρατών, και της άχρωμης γραφειοκρατίας. Αυτή είναι η μόνη Ευρώπη που μπορεί να υπάρξει στο εξής! Και μέσα σε μια τέτοια Ευρώπη, η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής – όχι “κομπάρσος”. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ, Δύο πρώην Πρωθυπουργοί μαζί με τον σημερινό Πρωθυπουργό. Με βαρείς συμβολισμούς για την Παράταξη και για τη χώρα. Όλοι με πίστη στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες. Με ανησυχία για το πού πάει η Ευρώπη σήμερα. Και με αγωνία για μια νέα Ελλάδα, σε μια νέα Ευρώπη. Μια νέα Ελλάδα που τη χρωστάμε. Σε μια νέα Ευρώπη, που τη δικαιούμαστε».

  Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «για μένα που έζησα και υπέγραψα τη Συμφωνία του Μάαστριχτ, η οποία συμπλήρωσε τη Συνθήκη της Ρώμης, μου είναι οδυνηρό να βλέπω μια Ευρώπη, που αντί να στηρίζει την Ελλάδα, αντίθετα πιέζει την Ελλάδα για εθνικές παραχωρήσεις. Τις οποίες δεν ζήτησε από καμιά άλλη χώρα-μέλος. Όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει ήδη δημιουργήσει νέα προβλήματα και νέα αδιέξοδα στα Βαλκάνια. Ή όπως οι λεγόμενες “Πρέσπες του Αιγαίου”, που κάποιοι φαίνεται να ετοιμάζουν… Και που, βέβαια, δεν θα τους περάσει. Διότι, πάνω απ’ όλα, η Ελλάδα κρατά σήμερα το κλειδί, για τον εναλλακτικό ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης! Που σημαίνει, βέβαια, ότι εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην Ελληνική ΑΟΖ».

  Καραμανλής: Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα – Μόνο η ΝΔ μπορεί να την εγγυηθεί

  «Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Δεν έχει την πολυτέλεια για πολιτική αστάθεια, ακυβερνησία, ατέρμονα κομματικά παζάρια» ανέφερε ο πρωην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο για τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την υπογραφή της Προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

  «Την επόμενη των εκλογών η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση βιώσιμη, με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας. Τη σταθερότητα και την προοπτική αυτή μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί. Όπως το κάνει επί μισό σχεδόν αιώνα. Με τη στήριξη όλων μας η παράταξή μας είναι ισχυρή και θα επιτύχει μια ακόμα εκλογική νίκη στις επικείμενες εκλογές» ανέφερε επίσης ο Κώστας Καραμανλής στέλνωντας μήνυμα συσπείρωσης για τις εκλογές της της 21ης Μαϊου.

  karamanlis new zappeio

  Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην ΕΕ λέγοντας ότι «Σήμερα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι ημιτελές και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών. Η αναποτελεσματικότητα και η εσωστρέφεια είναι διάχυτες και κοντόφθαλμες πολιτικές υπονομεύουν την προσπάθεια ή καταλήγουν σε ασυνεννοησία και διενέξεις».

  Αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Όποιος υποστηρίζει την ολοκληρωτική νίκη εναντίον είτε ονειροβατεί είτε υστερόβουλα επιδιώκει συνεχή ένταση.

  Για την Τουρκία ο Κ.Καραμανλής είπε ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να δέχεται απειλές χρήσης βίας κατά του εδάφους της ή να στέλνει μηνύματα κατευνασμού εναντίον της Τουρκίας. Η Τουρκία επιδιώκει ηγεμονική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, το δόγμα της γαλάζιας πατρίδας δεν επιφέρει καμία αμφιβολία επ αυτού. Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για την αμφισβήτηση νησιών του Αιγαίου είναι δηλωτική και δεν μπορεί να έχουμε αυταπάτες.

  Η Ελλάδα παγίως είναι έτοιμη να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Όλα τα άλλα ζητήματα είναι λυμένα. Πολύ ορθώς πράξατε κε Πρωθυπουργέ που το τονίσατε και πάλι. Το καθεστώς των νησιών είναι δεδομένο και εκτός κάθε άλλης συζήτησης, το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων είναι μονομερές και στη δικαιοδοσία της κάθε χώρας. Τελεία και παύλα!

  Πηγήnewmoney.gr

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στάθης Κωνσταντινίδης σε Άργος και Καστοριά – Αναλυτικό πρόγραμμα

  Πρόγραμμα Επίσκεψης Υφυπουργού Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη Καστοριά - Κυριακή 26 Μαΐου 9:00 – 11:00  Άργος Ορεστικό                          Συνάντηση με...

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καστοριά (Φωτορεπορτάζ | βίντεο)

  Σήμερα 21 Μαΐου 2024, ακριβώς ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές, επέλεξε ο Κυριάκος...

  Η Μαρία Αντωνίου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Καστοριά

  Η Μαρία Αντωνίου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Καστοριά Συναντούμε τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο...

  Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα με σχεδόν double σκορ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές προηγούνται

  Σχεδόν διπλάσια είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων στη δημοσκόπηση της...

  Διαβάστε ακόμη

  Στην Καστοριά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

  Στην Καστοριά περιόδευσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ο υποψήφιος...

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καστοριά (Φωτορεπορτάζ | βίντεο)

  Σήμερα 21 Μαΐου 2024, ακριβώς ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές, επέλεξε ο Κυριάκος...

  Η Μαρία Αντωνίου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Καστοριά

  Η Μαρία Αντωνίου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Καστοριά Συναντούμε τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο...

  Συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας, υπό την Προεδρία της Μαρίας Αντωνίου

  https://youtu.be/kimV8Ypp9MQ Υπό την Προεδρία της Μαρίας Αντωνίου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας,...