Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
14.8 C
Kastoria

    Εξαντλήθηκαν οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (Τ.Α.ΔΥ.Μ.)

    spot_img

    Στη συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022,  έγινε ενημέρωση από την ΓΚΑΤΖΑΒΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Πρόεδρο της Επενδυτικής Επιτροπής του Τ.Α.ΔΥ.Μ., για την πορεία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

    Όπως ανέφερε στην εισήγησή της, η δράση του «ΤΑΔΥΜ – COVID 19 – Μικρές & Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις: Δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης με επιδότηση επιτοκίου» (ΤΑΔΥΜ COVID 19), διέγραψε εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία αφού η μεγάλη ανταπόκριση που επέδειξαν οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας οδήγησε στην εξάντληση των Πόρων του Ταμείου σε επίπεδο εγκεκριμένων αιτήσεων, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Στις 12-05-2022 διεκόπη η διάθεση του Προγράμματος δεδομένου ότι η απορρόφηση του Ταμείου σε επίπεδο εγκρίσεων άγγιξε σε ποσοστό 99,66%.

    Η ΕΑΤ πραγματοποιεί ενέργειες προκειμένου να συμβασιοποιηθούν τα εκκρεμή εγκεκριμένα αιτήματα χρηματοδοτήσεων καθώς και να εκταμιευθεί το συνολικό ποσό των δανείων με σκοπό η απορρόφηση του Ταμείου σε επίπεδο εκταμιεύσεων προς τις επιχειρήσεις να αγγίξει το 100%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε με περίοδο αναφοράς έως 31-05-2022, ενισχύθηκαν 634 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (εγκεκριμένες αιτήσεις), με συγχρηματοδοτούμενα δάνεια κεφαλαίων κίνησης από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, με διετή επιδότηση επιτοκίου 100%, ύψους πάνω από 20.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένοι και οι τόκοι).

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Διαβάστε ακόμη

    Δυτική Μακεδονία: Στην 1η θέση η Κοζάνη στον τουρισμό για το 2023 – Σε ποια θέση είναι η Καστοριά – Τα πρώτα στοιχεία του...

    Τα μεγέθη του ετήσιου κύκλου εργασιών στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επεξεργάστηκε η εταιρία...

    Η ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο BAJA GREECΕ

    Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA...

    Το BAJA GREECE ετοιμάζεται να υποδεχθεί την παγκόσμια ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

    Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πολυαναμενόμενη έναρξη του BAJA GREECE, μιας από τις πλέον εντυπωσιακές...

    Εταιρεία Τουρισμού: Σύσκεψη επαγγελματιών του κλάδου την Παρασκευή 19 Απριλίου

    Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεοφύλακτος Ζυμπίδης προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες...