Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
8.4 C
Kastoria

    Η κοινωνία μας “πνέει τα λοίσθια” (του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της Αγγελικής Άννας)

    spot_img

    Η κοινωνία μας “πνέει τα λοίσθια”

    του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της Αγγελικής Άννας

    Χαίρετε πάντοτε,

    Είμαστε δυο άνθρωποι, σύζυγοι, που για πρώτη φορά γράφουμε άρθρο σε αυτό τον ηλεκτρονικό χώρο, οι οποίοι προσπαθούμε να αντισταθούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή όπου σχεδιάζουν άνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια, στην ανθρωπότητα. Αυτό εξαρχής φαντάζει αδύνατο, αλλά ο Χριστός μας, μας είπε “τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά το Θεώ έστι”. Η σκέψη μας είναι να κάνουμε ότι μπορούμε ανθρωπίνως για να είμαστε αναπαυμένοι με τη συνείδησή μας. Προσπαθούμε με διάκριση να κρίνουμε και όχι να κατακρίνουμε συνανθρώπους μας και καταστάσεις. Στόχος μας είναι, με λογική, να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που αναδύονται στην καθημερινότητά μας. Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι του ιδίου φρονήματος και πιστεύουμε, διαβάζοντας αυτό το άρθρο, ότι θα χαρούν διαπιστώνοντας ότι τελικά υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που αγωνίζονται για τα ίδιο ζητήματα. 

    Πιστεύουμε, ότι σαν Έλληνες, τα υψηλά ιδανικά μας είναι η πίστη στον Θεό, η αγάπη για την πατρίδα και η ακεραιότητα της οικογένειας. Όποιος διαστρέφει αυτά, συνειδητά και όχι από αδυναμία, δεν είναι του Χριστού. Μας το λέει ξεκάθαρα ο Μεγάλος Άγιος της Σερβίας και Πατέρας της Εκκλησίας μας, Άγιος Ιουστίνος ο Πόποβιτς, ότι σε αυτή τη ζωή είμαστε Χριστογράφοι στις ψυχές μας ή διαβολογράφοι. Ή είμαστε φιλόΧριστοι ή Χριστομάχοι. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. 

    Όταν στην Ελληνική Βουλή ψηφίζεται νόμος περί ομοφυλοφιλίας και αντί αυτό να αποτελεί αίσχος, γίνεται σημαία από κάποιους βουλευτές και θεωρείται ως φυσιολογικό, τότε μιλάμε για μια κοινωνία σε σήψη, μια κοινωνία που μάχεται την Εκκλησία μας. 

    Πρόσφατα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι όποιος πιστεύει στα παραπάνω ιδανικά, είναι χουντικός. Να υποδείξουμε στον άνθρωπο αυτόν ότι με αυτά τα ιδανικά η Ελλάδα μας πρόκοψε. Ήταν τα ιδανικά του Γέρου του Μοριά, του Ιωάννη Καποδίστρια, του Παύλου Μελά και όλων των ηρώων, που έφτασαν την Ελλάδα μας ψηλά. Με ποιο δικαίωμα αυτός σήμερα μας χαρακτηρίζει; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μας κρίνει; 

    Οι χώρες που διαστρεβλώσαν την ηθική τους, είδαν πρόοδο; Είδαν εξέλιξη; Είδαν ευημερία; Αντιθέτως, εμείς που μεγαλώσαμε με αυτές τις αλήθειες είμαστε περήφανοι, είμαστε χαρούμενοι. Δεν θα αλλάξουμε τα ιδανικά μας επειδή το επιβάλλουν άνθρωποι που έχουν διαστρεβλώσει τους εαυτούς τους. 

    Δυστυχώς, αγαπητοί μου ζούμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, σε εποχές που έχει χαθεί κάθε αξία. Η νεολαία, που αποτελεί το αύριο της Πατρίδας μας, ψυχορραγεί και αυτό συμβαίνει σε όλη την κοινωνία μας η οποία “πνέει τα λοίσθια’. Σε όλα αυτά εμείς προτάσσουμε την Εκκλησία του Χριστού μας, ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να μας προδώσει. Το Ευαγγέλιο του Χριστού μας είναι το μόνο “ναυαγοσωστικό” στην εποχή μας. Με αυτό να συνδεθούμε μονίμως. Αυτό να μας λύνει κάθε μας πρόβλημα. Να ξέρετε ότι, όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζουμε, τη λύση θα την βρούμε στο ιερό Ευαγγέλιο. Κάθε πρόβλημα, είτε σωματικό, είτε ψυχικό, είτε κοινωνικό. 

    Με αυτούς τους προβληματισμούς σας χαιρετίζουμε για πρώτη φορά. 

    Με εκτίμηση,

    Γεώργιος Παπαδόπουλος

    Αγγελική Άννα

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Επιστημονική εκδήλωση για την παιδεία στην Καστοριά

    Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου...

    Διαβάστε ακόμη

    Κέρδη και ζημίες από την Ιρανική επίθεση στο Ισραήλ (του Νίκου Ρίζου)

    Το Ιράν εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση άνω των 300 πυραύλων, ως αντίποινα για...

    Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η αγροτική πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ χρειάζεται σοβαρό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο

    Το άρθρο της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη Ναυτεμπορική Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ξεκάθαρο πως έχει καθοριστικές...

    Ο Κολωνός – Ποιος Κολωνός (της Ουρανίας Μπάγγου)

    Ο  Κολωνός γύρω μας Το Κοριτσάκι αυτό γεννήθηκε γεροφτιαγμένο,  με το σωστό σωματικό βάρος, έκλαψε αμέσως μόλις...

    Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’: Άγιος και Εθνομάρτυρας (του Παναγιώτη Μυργιώτη)

    Κατά την επανάσταση του 1821 σύμπας ο Ελληνικός Λαός ξεσηκώθηκε και πολέμησε για την...