Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
21 C
Kastoria

  Η κοινωνία μας “πνέει τα λοίσθια” (του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της Αγγελικής Άννας)

  spot_img
  spot_img

  Η κοινωνία μας “πνέει τα λοίσθια”

  του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της Αγγελικής Άννας

  Χαίρετε πάντοτε,

  Είμαστε δυο άνθρωποι, σύζυγοι, που για πρώτη φορά γράφουμε άρθρο σε αυτό τον ηλεκτρονικό χώρο, οι οποίοι προσπαθούμε να αντισταθούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή όπου σχεδιάζουν άνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια, στην ανθρωπότητα. Αυτό εξαρχής φαντάζει αδύνατο, αλλά ο Χριστός μας, μας είπε “τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά το Θεώ έστι”. Η σκέψη μας είναι να κάνουμε ότι μπορούμε ανθρωπίνως για να είμαστε αναπαυμένοι με τη συνείδησή μας. Προσπαθούμε με διάκριση να κρίνουμε και όχι να κατακρίνουμε συνανθρώπους μας και καταστάσεις. Στόχος μας είναι, με λογική, να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που αναδύονται στην καθημερινότητά μας. Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι του ιδίου φρονήματος και πιστεύουμε, διαβάζοντας αυτό το άρθρο, ότι θα χαρούν διαπιστώνοντας ότι τελικά υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που αγωνίζονται για τα ίδιο ζητήματα. 

  Πιστεύουμε, ότι σαν Έλληνες, τα υψηλά ιδανικά μας είναι η πίστη στον Θεό, η αγάπη για την πατρίδα και η ακεραιότητα της οικογένειας. Όποιος διαστρέφει αυτά, συνειδητά και όχι από αδυναμία, δεν είναι του Χριστού. Μας το λέει ξεκάθαρα ο Μεγάλος Άγιος της Σερβίας και Πατέρας της Εκκλησίας μας, Άγιος Ιουστίνος ο Πόποβιτς, ότι σε αυτή τη ζωή είμαστε Χριστογράφοι στις ψυχές μας ή διαβολογράφοι. Ή είμαστε φιλόΧριστοι ή Χριστομάχοι. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. 

  Όταν στην Ελληνική Βουλή ψηφίζεται νόμος περί ομοφυλοφιλίας και αντί αυτό να αποτελεί αίσχος, γίνεται σημαία από κάποιους βουλευτές και θεωρείται ως φυσιολογικό, τότε μιλάμε για μια κοινωνία σε σήψη, μια κοινωνία που μάχεται την Εκκλησία μας. 

  Πρόσφατα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι όποιος πιστεύει στα παραπάνω ιδανικά, είναι χουντικός. Να υποδείξουμε στον άνθρωπο αυτόν ότι με αυτά τα ιδανικά η Ελλάδα μας πρόκοψε. Ήταν τα ιδανικά του Γέρου του Μοριά, του Ιωάννη Καποδίστρια, του Παύλου Μελά και όλων των ηρώων, που έφτασαν την Ελλάδα μας ψηλά. Με ποιο δικαίωμα αυτός σήμερα μας χαρακτηρίζει; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μας κρίνει; 

  Οι χώρες που διαστρεβλώσαν την ηθική τους, είδαν πρόοδο; Είδαν εξέλιξη; Είδαν ευημερία; Αντιθέτως, εμείς που μεγαλώσαμε με αυτές τις αλήθειες είμαστε περήφανοι, είμαστε χαρούμενοι. Δεν θα αλλάξουμε τα ιδανικά μας επειδή το επιβάλλουν άνθρωποι που έχουν διαστρεβλώσει τους εαυτούς τους. 

  Δυστυχώς, αγαπητοί μου ζούμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, σε εποχές που έχει χαθεί κάθε αξία. Η νεολαία, που αποτελεί το αύριο της Πατρίδας μας, ψυχορραγεί και αυτό συμβαίνει σε όλη την κοινωνία μας η οποία “πνέει τα λοίσθια’. Σε όλα αυτά εμείς προτάσσουμε την Εκκλησία του Χριστού μας, ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να μας προδώσει. Το Ευαγγέλιο του Χριστού μας είναι το μόνο “ναυαγοσωστικό” στην εποχή μας. Με αυτό να συνδεθούμε μονίμως. Αυτό να μας λύνει κάθε μας πρόβλημα. Να ξέρετε ότι, όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζουμε, τη λύση θα την βρούμε στο ιερό Ευαγγέλιο. Κάθε πρόβλημα, είτε σωματικό, είτε ψυχικό, είτε κοινωνικό. 

  Με αυτούς τους προβληματισμούς σας χαιρετίζουμε για πρώτη φορά. 

  Με εκτίμηση,

  Γεώργιος Παπαδόπουλος

  Αγγελική Άννα

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Επιστημονική εκδήλωση για την παιδεία στην Καστοριά

  Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου...

  Διαβάστε ακόμη

  Αγία Λυδία η Φιλιππησία: η 1η ελληνίδα Χριστιανή (του Παναγιώτη Μυργιώτη)

  Αγία Λυδία η Φιλιππησία Πρώτη Ελληνίδα Χριστιανή. Τιμή για τις γυναίκες. του Παναγιώτη Μυργιώτη Ο Απόστολος Παύλος...

  Λεωνίδας Οικονομίδης: Οι Διευθυντές των σχολείων είναι υπεύθυνοι για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών

  Ο Διευθυντής-η Διευθύντρια του σχολείου, είναι υπεύθυνος/υπεύθυνη για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών Η...

  Συνέντευξη Mάριου Παπαευσταθίου στον ALPHA KΥΠΡΟΥ για ηλεκτρονικές απάτες και προστασία του καταναλωτή

  Συνέντευξη του Mάριου Παπαευσταθίου, Καθηγητή Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών στον Τηλεοπτικό Σταθμό ALPHA KΥΠΡΟΥ: Αποκαλύπτοντας τον Κόσμο...

  Τελικά κοιτάμε, δεν βλέπουμε (του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της Αγγελικής Άννας)

  Χριστός Ανέστη! Με τη χάρη του Αναστάντος Χριστού μας διαβήκαμε, αγαπητοί μας αδελφοί και εφέτος...