Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
7.8 C
Kastoria

    Απολογισμός έργου του ΔΣ του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς ”620” (2021-2023)

    spot_img

    Απολογισμός έργου του ΔΣ του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς ”620”  (2021-2023)

    Το νέο ΔΣ από την έναρξη της θητείας του δούλεψε αδιάκοπα λύνοντας ζητήματα που κρατούσαν τον σύλλογο στάσιμο και η προσπάθεια αυτή είχε τα εξής αποτελέσματα.

    1. Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή 80 συμμετεχόντων, η ποδηλατική μας διοργάνωση – Brevet Καστοριάς 2021 απόστασης 200 χλμ.- με την ονομασία, ”Η Γυναίκα της Πίνδου” τιμώντας την Ιστορία του τόπου μας.

    2. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς ”620” παρευρέθηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 στο Δήμο Νεστορίου πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας με θέμα “Σύνδεση και Αξιοποίηση Πεζοπορικών Διαδρομών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου” στο πλαίσιο του Yonder Festival, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Νεστορίου.

    Συζητήθηκαν θέματα τα οποία σχετίζονται με την ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών ακολουθώντας τόσο το Epirus Trail (Ήπειρος), το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6 (Δυτική Μακεδονία) και άλλες διαδρομές που η ιστορία και κάτοικοι των περιοχών χάραξαν και περπάτησαν στο παρελθόν μέχρι και σήμερα. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η θεαματική σύνδεση από τις Πρέσπες στο Κεντρικό Ζαγόρι μέσω της Καστοριάς, του Νεστορίου, του Γράμμου της Κόνιτσας με ταπεινές, αλλά φιλόδοξες ιδέες με αυθορμητισμό και μεθοδολογία.

    Στόχος όλων των παραπάνω είναι να δημιουργηθεί ένας αρωγός – ροής ιδεών, ανθρώπων, εικόνων, ειδήσεων μέσω του οδοιπορικού μονοπατιού..

    3. Για τα έτη 2022-2023 σχεδιάσαμε και καταθέσαμε στον φορέα των Brevet, μια νέα πρόταση διαδρομής για το επόμενο Brevet του συλλόγου με την ονομασία ” Χωριά της Λήθης, στα βήματα του Παύλου Μελά”. Για άλλη μια φορά και με τη νέα διαδρομή προσπαθούμε να αναδείξουμε την περιοχή μας σε πόλο έλξης ποδηλατικού τουρισμού. Για το σύλλογό μας πάντα η ανάδειξη της ποδηλασίας περνάει μέσα από την αγάπη για την φύση, το περιβάλλον και τον σεβασμό στην Ιστορία του Τόπου μας. Με αυτό το κριτήριο πάντα δημιουργούμε διοργανώσεις, που στόχο έχουν την προσέλκυση ποδηλατών που θέλουν να βαδίσουν μέσα σε ”μονοπάτια” της ιστορίας αναζητώντας μια αυθεντική εμπειρία.

    4. Το 2022 καταθέσαμε αίτημα ένταξης και γίναμε αποδεκτοί στην Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας Ε.Ο.Α.Π με κοινό σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης πολιτικής για τις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις στην Ελλάδα.

    5. Δημιουργήσαμε ημερολόγιο με δράσεις του συλλόγου μας για το έτος 2022 με φωτογραφίες από όλες τις ποδηλατικές μας διοργανώσεις( BREVET, FLAT OUT)

    6. Ξεκινήσαμε την διαδικασία απόκτησης αθλητικής ιδιότηταςγια τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς ”620” με την κατάθεση στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Ε.Ο.Π, φακέλου με 12 αιτήσεις δελτίων αθλητών για το έτος 2022. Ο σύλλογος μας και επίσημα αποτελεί μέλος της Ε.Ο.Π.

    7. Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την συμμετοχή 104 συμμετεχόντων, η ποδηλατική μας διοργάνωσηBrevet Καστοριάς 2022, απόστασης 200 χλμ με την ονομασία ”Χωριά της Λήθης, στα βήματα του Παύλου Μελά”. Η νέα αυτή διαδρομή είχε σαν στόχο να δώσει ζωή σε χωριά ξεχασμένα αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορία του θανάτου του Παύλου Μελά.

    8. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” πραγματοποίησε στις16 Ιουλίου 2022 την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ, με τίτλο “CHALLENGING EVERESTING”, του Έλληνα ποδηλάτη Τάκη Ξουρή. Η προβολή έγινε στο Αρχοντικό Πυχεών όπου στεγάζεται το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, να σημειώσουμε ότι ήταν μεγάλη μας τιμή γιατί το ντοκιμαντέρ το παρουσίασε και προλόγισε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής ο οποίος με χαρά δέχτηκε την πρόσκληση μας. Τον ποδηλάτη Τάκη Ξουρή φιλοξένησε ο σύλλογός μας και αφού μάς παρουσίασε το ντοκιμαντέρ του, την επόμενη μέρα ποδηλατήσαμε μαζί αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά του τόπου μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας καλώντας και την ομάδα του να επισκεφθεί την πόλη μας.

    9. Στις 23 Αυγούστου υποδεχτήκαμε στον αυχένα Γράμμου και έπειτα στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς τους ποδηλάτες (Βασιλική Βουτζαλή, Γιάννης Ευθυμίου, Βασίλης Κόρδας, Σταύρος Σούμας και Στέφεν Στράϊκ), παρουσία της Αντιδημάρχου Αθλητισμού Καστοριάς και μελών του συλλόγου μας. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου να διανύσουν την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολής, δηλαδή περίπου 3000 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το οικουμενικό πλέον αίτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Αξίζει να τονίσουμε, ότι η δράση με τίτλο «Bring Them Back» που διοργανώθηκε από το δήμο Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την αθλήτρια Βασιλική Βουτζάλη, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το μεγάλο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο και στην Ελλάδα. Ο σύλλογος φρόντισε για την υποδοχή τους και την φιλοξενία τους στην πόλη μας(διαμονή, διανυκτέρευση) με την στήριξη και αρωγή του Δ.Καστοριάς.

    10. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” στις 10 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γράμμου, πραγματοποίησε μια παρουσίαση απευθυνόμενη σε παιδιά, με θέμα που αφορούσε το ποδήλατο, εστιάζοντας κυρίως στην οδική ασφάλεια και την χρήση κράνους κατά τις μετακινήσεις με το ποδήλατο. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν δώρα από τον Δήμο Νεστορίου, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς “620”, και από ποδηλατικά καταστήματα.

    11. Συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς ”620” στην Παγκόσμια Σκυταλοδρομία Running Out of Time, που ξεκίνησε από τη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου και διασχίζοντας την Ελλάδα κατέληξε στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου.

    Η μεταφορά της σκυτάλης από τον σύλλογό μας έγινε στη διαδρομή από το Ν. Οικισμό Κορεστείων έως το Ενυδρείο Καστοριάς.

    Μέσα στη σκυτάλη βρισκόταν το μήνυμα από τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους που επιδόθηκε στους παγκόσμιους ηγέτες στην COP27.

    Ένα μήνυμα που θα απαιτεί ποιοτική εκπαίδευση για το κλίμα για όλους.

    12. Συμμετοχή και συνοδεία του Ειδικού σχολείου κατά την 20η Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών «Φλόγα της Αγάπης»

    13. Επισκέψεις σε δύο νηπιαγωγεία (Δισπηλιό, Καστοριά) και παρουσίαση στα παιδιά για τα οφέλη του ποδηλάτου και την σωστή και ασφαλή χρήση του στον δρόμο.

    14. Για το 2023 προχωρήσαμε στην δημιουργία και εκτύπωση δύο ημερολογίων, το ένα με δράσεις του συλλόγου και το δεύτερο με στιγμές από το Brevet Καστοριάς 2022.

    15. Για το έτος 2023 ο σύλλογός μας κατέχει 4 ενεργά δελτία αθλητών. Οι αθλητές αυτοί αγωνίζονται για τον σύλλογο και στόχος του συλλόγου είναι όχι η συγκέντρωση των βαθμών αλλά η ανάδειξη του αθλήματος της ποδηλασίας μέσα από μια παρουσία με ήθος , σεμνότητα που να αποτελεί παράδειγμα σε νέα παιδιά. Προς αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος θα βοηθάει και θα στηρίζει με όσες δυνατότητες έχει τους αθλητές που αποφασίζουν να τρέξουν με την σημαία του συλλόγου μας.

    16. Προχωρήσαμε στην τροποποίηση-δημιουργία νέου καταστατικού για την εναρμόνιση με τον αθλητικό νόμο. Είναι το τελευταίο βήμα που απαιτείται για την αλλαγή του συλλόγου μας, ως Αθλητικός πλέον Σύλλογος και την εγγραφή του στα μητρώα των Αθλητικών Σωματείων.

    17. Ο σύλλογός μας προχώρησε στον σχεδιασμό και την δημιουργία νέας επίσημης ποδηλατικής στολής για την αθλητική ομάδα και τα μέλη μας. Με την βοήθεια χορηγών μας υπήρξε η δυνατότητα για καλύτερη τιμή στους αθλητές και τα μέλη του συλλόγου.

    18. O Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” φιλοξενήθηκε στον χώρο του ΣΔΕ Καστοριάς τη Δευτέρα 20-03-2023, με αφορμή τη συμμετοχή του Α΄ κύκλου του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην εκστρατεία ECOMOBILITY, με συντονίστρια την περιβαλλοντολόγο Ευγενία Καραπάτσιου. Ενημερώσαμε τους εκπαιδευόμενους και των δύο κύκλων για τις δράσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου, απαντήσαμε στις ερωτήσεις και συζητήσαμε το ενδεχόμενο κοινών μας δράσεων.

    Στην συνέχεια στις 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εργασίας του ΣΔΕ Καστοριάς στα πλαίσια του ECO MOBILITY 2022-2023 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καστοριάς. Στην παρουσίαση συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” εκπροσωπώντας και την Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας. Για άλλη μια φορά μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε τα οφέλη από την χρήση του ποδηλάτου στις αστικές μετακινήσεις.

    19. Η συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620” στο 1ο Larissa Cycling Forum «Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο Μέλλον». Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς «620» ως μέλος της Ε.Ο.Α.Π είχε την χαρά και την τιμή να παρευρεθεί και να συμμετάσχει το Σάββατο 3 Ιουνίου στο πάνελ ομιλητών στην θεματική ενότητα «Ποδήλατο, αστική μετακίνηση, προβλήματα και λύσεις».Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε παράλληλα και με την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας έλαβε χώρα την Πέμπτη 1η Ιουνίου έως και το Σάββατο 3 Ιουνίου, όπου διοργανωτές ήταν ο Δήμος Λαρισαίων, η ΚΕΔΕ, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η ΔΗΚΕΛ και η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠ, ενώ το Συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Οι σύνεδροι προέρχονταν από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ποδηλατική κοινότητα της χώρας, την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ μετείχαν και επαγγελματίες του κλάδου, αθλούμενοι και αθλητές ποδηλασίας.

    20. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις Παπαρρόδεια 2023 με την συμβολική ποδηλατοδρομία 100 χλμ από το Τελωνείο Νίκης Φλώρινας έως το Δισπηλιό Καστοριάς (Διαδρομή που ακολούθησαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατά την εισβολή τους) τιμώντας τους πεσόντες στην μάχη του Δισπηλιού το 1941.Κατάθεση στεφάνου στο ηρώο Δισπηλιού από τους συμμετέχοντες στην ποδηλατοδρομία. Η πρόταση μας για την επόμενη συμβολική ποδηλατοδρομία στα Παπαρρόδεια, για το έτος 2024 είναι 300χλμ, με εκκίνηση από τον τόπο γέννησης του Παπαρρόδου στην Υπάτη Λαμίας μέχρι τον τόπο θανάτου στο Δισπηλιό.

    21. Για 7η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την συμμετοχή 85 συμμετεχόντων, η ποδηλατική μας διοργάνωση Brevet Καστοριάς 2023, 200 χλμ με την ονομασία ”Χωριά της Λήθης, στα βήματα του Παύλου Μελά”. Η διαδρομή είχε σαν στόχο να δώσει ζωή σε χωριά ξεχασμένα αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορία του θανάτου του Παύλου Μελά.

    22. Στην διάρκεια της θητείας μας πραγματοποιήσαμε επαφές – συναντήσεις με τον Δήμαρχο Καστοριάς, Δήμαρχο Πρεσπών, Δήμαρχο Νεστορίου, Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνηςγια θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού. Επίσης με τους Βουλευτές του νομού μας, της Ν.Δ κ Τζηκαλάγια και του Σύριζα κα Τελιγιορίδου με τους οποίους συζητήσαμε θέματα που αφορούν την ποδηλασία στον νομό μας.

    23. Προχωρήσαμε στην οργάνωση της παρουσίας μας στα ΜΜΕ με την αποστολή δελτίων τύπων σε όλα τα Μ.Μ.Ε καθώς και προς την Περιφέρεια και τους ανάλογους Δήμους.

    24. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε ηποδηλατική πρόκληση υπεραντοχής για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Στις 5 Αυγούστου 2023 η Βασιλική Βουτζάλη (Ελλάδα), ο Στέφεν Στράιχ (Γερμανία-Ελλάδα), ο Κρίστοφερ Ρος Μπένετ (Νέα Ζηλανδία), ο Ντέιβιντ Χιτς (Αυστραλία), ο Πολ Άντελσον (Ηνωμένο Βασίλειο), ο Διονύσης Καρτσαμπάς (Ελλάδα), ο Πιερλουίτζι Ταλαμονα (Ιταλία), και ο Αριστοτέλης Τσόγκας (Ελλάδα), ξεκίνησαν από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου καλύπτοντας 3500 χλμ για να τερματίσουν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

    Το μήνυμα που μετέφεραν ήταν η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, με την ποδηλατική πρόκληση υπεραντοχής να φέρει τον τίτλο «Λονδίνο-Αθήνα σε 2 τροχούς – Φέρτε τα πίσω». Σκοπός με βάση τα όσα δήλωσαν είναι να καθιερωθεί ένας αγώνας-θεσμός που ενώνει τους ανθρώπους με πρόσημο τη συμπερίληψη και την αγάπη για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και το ποδήλατο.

    Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” ήταν παρών, αφού για 2η συνεχόμενη φορά επιλέγεται η Καστοριά ως σημείο διέλευσης- ελέγχου.. Το σημείο control ορίστηκε στην επιγραφή I love Kastoria στηνείσοδο της πόλης μας και ο σύλλογος μας ανέλαβε την υποδοχή και υδροδοσία των αθλητών.

    25. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στο χώρο του River Party η εκδήλωση με τίτλο “Ποδήλατο και Φύση” στο Πλαίσιο του Φεστιβάλ Γράμμου. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποδεχόμενος την πρόσκληση συμμετοχής στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ, συνάντησε τους μικρούς ποδηλάτες σε μια εκδήλωση γεμάτη, δημιουργία, χαμόγελα και εκπλήξεις. Μια εκδήλωση που περιελάμβανε ενημέρωση, μια ειδική διαδρομή ποδηλασίας για μικρά παιδιά, παζλ με σήματα της τροχαίας και ζωγραφική.

    Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς ”620”, προσπαθώντας να αναδείξει το Ποδήλατο και τα οφέλη του, ξεκινάει μια σειρά δράσεων απευθυνόμενος στα παιδιά. Με παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια και ζωγραφική θα προσπαθήσουμε να αποκτήσει το ποδήλατο την θέση του στη ζωή των παιδιών και παράλληλα να δημιουργήσουμε μια αλλαγή στην νοοτροπία και κουλτούρα της ασφαλούς οδήγησης και βιώσιμης μετακίνησης.

    26. Για τα έτη 2024-2025 σχεδιάσαμε και καταθέσαμε στον φορέα των Brevet, μια νέα πρόταση διαδρομής για το επόμενο Brevet του συλλόγου με την ονομασία ”Ο Δρόμος της Μνήμης” . Μια νέα διαδρομή που θα περνάει από τα μαρτυρικά χωριά του νομού μας . Από την Κλεισούρα στον Γέρμα, Κωσταράζι, Μελάνθιο, Νίκη, Λάγκα αναδεικνύοντας την ιστορία της καταστροφής των χωριών αυτών που έχουν υποστεί μαζικές εκτελέσεις κατοίκων και καταστροφές την περίοδο της Κατοχής .Ταυτόχρονα, μέσα από το ταξίδι αυτό στην ιστορία θα είναι και ένα ταξίδι στην φύση, καθώς η διαδρομή θα περνάει μέσα από δασικές εκτάσεις με την ανάβαση από την Κλεισούρα στην Βλάστη καθώς και την επίσκεψη στο φράγμα του Βράχου. Εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς μέσα από την ανάδειξη της ιστορίας αυτών των χωριών.

    Το ΔΣ του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς ”620” μετά την τροποποίηση – κατάθεση νέου καταστατικού για την εναρμόνιση του με τον νέο αθλητικό νόμο, προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση με θέμα ”Αρχαιρεσίες προς ανάδειξη νέου ΔΣ” που θα διεξαχθούν στις 23/10/2023 (1η Τυπική πρόσκληση) και ώρα 18:00 στο Αρχοντικό Ωρολογόπουλου.

    Εάν στην παρούσα πρόσκληση δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από το καταστατικό απαρτία των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, η επόμενη Γενική Συνέλευση συγκαλείται οριστικά την Τετάρτη στις 25/10/2023 και ώρα 18:00 στον ίδιο χώρο, οπότε θα θεωρηθεί ότι υπάρχει απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παρισταμένων οικονομικά τακτοποιημένων μελών χωρίς άλλη πρόσκληση με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

    1. Οικονομικός Απολογισμός

    2. Απολογισμός Δραστηριοτήτων

    3. Προτάσεις – Παρατηρήσεις

    4. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προέδρου και νέου Δ.Σ

    Με εκτίμηση το ΔΣ

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς ”620” θα κόψει Βασιλόπιτα την Κυριακή στις 25 Φεβρουαρίου

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς "620" σας προσκαλεί στην κοπή της Βασιλόπιτας...

    Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

    Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε...

    Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για το Σεπτέμβριο 2023

    Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για το Σεπτέμβριο...

    Απολογισμός και παρουσίαση του Συνδυασμού από τον Πανό Κεπαπτσόγλου το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

    Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση απολογισμού και παρουσίασης του Συνδυασμού μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους...

    Διαβάστε ακόμη

    Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το τριήμερο 26-28 Απριλίου  2024

    Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το τριήμερο 26-28 Απριλίου  2024 Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει...

    Στην παρουσίαση του βιβλίου του Μπάνε Πρέλεβιτς (φωτογραφίες)

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση του Βιβλίου με τίτλο  "Η Δύναμη της Ήττας" του Μπάνε...

    Ένα ακόμα σημαντικό έργο ξεκινάει στον Δήμο Καστοριάς – Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στο Βίτσι 

    Τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή ταμιευτήρα συγκέντρωσης νερού για τις ανάγκες δασοπυρόσβεσης της ευρύτερης...

    Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

    Η Αντιδημαρχία  Περιβάλλοντος, Πρασίνου &  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς, ενημερώνει ότι την 1η Μαΐου 2024...