Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
36.8 C
Kastoria

  ΑΣΕΠ: 5.087 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο μετά τις εκλογές

  Ξεπαγώνουν διαγωνισμοί για προσλήψεις στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ μετά τις εκλογές.

  spot_img
  spot_img

  Μπρος ολοταχώς για χιλιάδες προσλήψεις μετά τις εκλογές. Ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός φέρνει μόνιμες θέσεις εργασίας στο δημόσιο, ενώ στα σκαριά βρίσκονται και νέες προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ.

  3500 προσλήψεις πτυχιούχων μέσω γραπτού διαγωνισμού

  Μέσω τριών προκηρύξεων θα αποροφηθούν από το δημόσιο οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

  Το ΑΣΕΠ έχει ξεκινήσει να συντάσσει τρεις προκηρύξεις μέσω των οποίων θα προσληφθούν όσοι κατάφεραν πιάσουν την βάση στις εξετάσεις του Μαρτίου.

  Πρώτη θα είναι η προκήρυξη για την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση μέσω της οποίας θα προσληφθούν 3.500 επιτυχόντες ενώ δεύτερη θα ακολουθήσει αυτ΄ή της Τεχνολογικής εκπαίδευσης για 1.656 θέσεις και τελευταία για 57 θέσεις ΕΕΕΠ.

  1.213 μόνιμοι δημοτικοί αστυνομικοί

  Στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται να γίνει ο διαγωνισμός για 1.213 νέους δημοτικούς αστυνομικούς στους ΟΤΑ.

  Οι θέσεις που θα καλυφθούν δεν θα απευθύνονται σε επιτυχόντες του πανελλήνιου διαγωνισμού.

  Η νέα προκήρυξη θα αφορά τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΔΕ, ΠΕ και ΤΕ.

  Οι θέσεις αυτές προέκυψαν μετά από αντίστοιχα αιτήματα των δήμων.

  Με βάση την ΚΥΑ η κάλυψη των 1000 κενών οργνανικών θέσεων θα γίνει σε 137 δήμους της χώρας και θα αφορά 633 θέσεις κατηγορίας ΔΕ, 183 κατηγορίας ΠΕ και 184 κατηγορίας ΤΕ.

  Οι περισσότερες θέσεις εργασίας κατανέμονται στον δήμο Αθηναίων με 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και οι 14 κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ.

  374 προσλήψεις μετά τις εκλογές

  Στα σκαριά 4 διαγωνισμοί για 374 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο.

  Συγκεκριμένα οι προσλήψεις αφορούν τις εξής θέσεις εργασίας:

  33 άτομα σε Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων

  Με 33 μόνιμους υπαλλήλους ενισχύονται Τοπικοί Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Συγκεκριμένα στα σκαριά είναι σχέδιο προκήρυξης για την πλήρωση τριών (3) θέσεων Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Β’ και Γ’ Ζώνης Μεσσαράς, για την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης στον ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Αχέροντα Γλυκής, για την πλήρωση δύο (2) θέσεων Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Μικρού Μοναστηρίου, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Βέροιας, για την πλήρωση τριών (3) θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Αραπίτσης Ναούσης και για την πλήρωση μίας (1) θέσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Πρασινάδας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, για την πλήρωση δώδεκα (16) θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΓΟΕΒ Πεδιαδων Θεσσαλονικης – Λαγκαδα, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Μποϊδα – Μαυρης.

  74 θέσεις σε Επιμελητήρια

  Το πράσινο φως από τους φορείς περιμένει η Ανεξάρτητη Αρχή Επιλογής προσωπικού προκειμένου να προχωρήσει την προκήρυξη που επεξεργάζεται για την πρόσληψη 74 μονίμων σε επιμελητήρια και πιο συγκεκριμένα πλήρωση δύο (2) θέσεων Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Ημαθίας, για την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Πανεπιστημιακής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την πλήρωση εξήντα τεσσάρων (66) Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Σερρών.

  80 μόνιμοι σε 13 φορείς του Δημοσίου

  Στα γραφεία του ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 80 μόνιμες θέσεις σε 13 φορείς του Δημοσίου. Θα προσληφθεί προσωπικό σε Εθνικές Βιβλιοθήκες, Ακαδημία Αθηνών, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ΕΚΔΔΑ, Υπουργείο Εσωτερικών, κ.α. Αναμεσά στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι διοικητικοί, βιβλιοθηκονόμοι, οδηγοί, εργάτες, μηχανικοί κ.α. Η αναλυτική κατανομή των θέσεων είναι: (31) θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας στις Εθνικές Βιβλιοθήκες, (14) θέσεις ΠΕ κατηγορίας του Υπουργείου Εσωτερικών, (3) θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του ΕΚΔΔΑ, (5) θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ κατηγορίας της Ακαδημίας Αθηνών, 1 θέση ΔΕ κατηγορίας της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, 1 θέση ΠΕ κατηγορίας της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, 2 θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, 8 θέσεις ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., 1 θέση ΠΕ κατηγορίας της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου, 1 θέση ΠΕ κατηγορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, (8) θέσεις ΠΕ κατηγορίας του ΕΛΓΑ, (1) θέση ΠΕ Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ και (4) θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του ΕΚΟΜΕ.

  187 μόνιμοι στα Καταστήματα Κράτησης

  Προκήρυξη για 187 νέες μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει το Ανωτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού σύμφωνα με εγγραφο που δημοσιευτηκε στη Διαύγεια. Μέσω της προκήρυξη θα προσληφθούν 126 άτομα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και 61 άτομα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι θέσεις στα δύο υπουργεία θα καλυφθούν με μία κοινή προκήρυξη που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ. Για τις 126 θέσεις στο Προστασίας του Πολίτη θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Οι θέσεις αυτές κατανέμονται στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας. Για τις 61 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) αλλά και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Οι ειδικότητες που θα ζητούνται δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά ούτε και το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της προκήρυξης.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Δείτε τις θέσεις με και χωρίς εμπειρία για τη Δημοτική Αστυνομία

  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την προκήρυξη στη Δημοτική Αστυνομία (1Κ/2024) του ΑΣΕΠ πλησιάζει και το workenter.gr...

  ΑΣΕΠ: Πότε θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις νέες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

  Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 1.213 νέες θέσεις στην Δημοτική...

  Προσλήψεις 7 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς

  Η ΕΦΑ Καστοριάς γνωστοποιεί την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας...

  Μέχρι 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 4276 θέσεις στο δημόσιο για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

  Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 3ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 51/13.12.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην...

  Διαβάστε ακόμη

  Το μέλλον της εργασίας: Τάσεις και Προτάσεις

  Η αναζήτηση για τον καθέναν από εμάς του κατάλληλου επαγγέλματος καθώς και η επιτυχημένη...

  Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ

  Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της...

  Τα 6 «ανοιχτά» προγράμματα της ΔΥΠΑ με επιχορήγηση έως 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας

  Η ΔΥΠΑ ενημερώνει ότι αυτό το χρονικό διάστημα υλοποιούνται 5 προγράμματα επιδότησης της εργασίας...

  ΛΑΡΚΟ: Σε προγράμματα απασχόλησης οι εργαζόμενοι – Έληξαν στις 12 Μαΐου οι συμβάσεις τους

  Δεύτερη επαγγελματική ευκαιρία στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 12 Μαΐου παρέχει...