1.4 C
Kastoria

  Δήμος Γρεβενών: Συνεχίζονται οι «πτήσεις» του Πολιτιστικού μας Καλοκαιριού με τα εγκαίνια των σπουδαίων εκθέσεων του συλλέκτη και συγγραφέα Βαγγέλη Νικόπουλου “Γρεβενά, Πόλη του Μόχθου 1904-1993, Μαρτυρίες” στις 17 & 18 Αυγούστου

  spot_img

  Με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό διήμερο συνεχίζεται το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του Δήμου Γρεβενών, όπου η τέχνη της φωτογραφίας και των εικαστικών εγκαταστάσεων, θα βρεθούν στο επίκεντρο στις 17 & 18 Αυγούστου 2022, με ελεύθερη είσοδο.

  Ειδικότερα, ο κορυφαίος Γρεβενιώτης συγγραφέας και συλλέκτης Βαγγέλης Νικόπουλος, έχοντας ως κύριο άξονα τον μόχθο των ανθρώπων, θα μας παρουσιάσει το τρίτο κατά σειρά φωτογραφικό του λεύκωμα “Γρεβενά, Πόλη του Μόχθου 1904-1993, Μαρτυρίες”, μέσα από σπουδαίες εκθέσεις ιστορίας και μνήμης, αναδεικνύοντας με έναν ιδιαίτερα ζεστό, νοσταλγικό αλλά και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο, τις εργασίες, τα επαγγέλματα και κατ’ επέκταση την κοινωνική ζωή της πόλης των Γρεβενών μιας άλλης εποχής.   

  «Ως συνδιοργανωτής, ο Δήμος Γρεβενών βρίσκεται πάντα δίπλα σε ενέργειες και δράσεις που τιμούν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, στηρίζοντας εμπράκτως καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες “φωτίζουν”, πολύπλευρα και εμφατικά, πτυχές του πολιτισμού και της ιστορίας μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.  

  Ακολουθεί, το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου:

  • Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 19:30. Παλιός Μύλος Γιαννακόπουλου στην περιοχή Επτά Λάκκοι.

  Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «Γρεβενά, πόλη του μόχθου, 1904-1993, Μαρτυρίες» του συγγραφέα Βαγγέλη Νικόπουλου στις αίθουσες του μύλου και της σιταποθήκης του παλιού μύλου, όπου στις 20:30θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εκθέσεων φωτογραφίας και εικαστικών εγκαταστάσεων με τίτλο «Οι Μηχανές του Επιούσιου» & «Οι Πολύτροποι» και θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό σχήμα Μαίρη Δούτση and the Swingers στις 21:30, στον χώρο του μύλου.

  • Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 19:30. Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών, Αίθουσα «Δημητρίου Ρίγγου».

  Δεύτερη ημέρα παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος «Γρεβενά, πόλη του μόχθου, 1904-1993, Μαρτυρίες» του συγγραφέα Βαγγέλη Νικόπουλου στην Αίθουσα «Δημητρίου Ρίγγου» του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών στις 19:30.

  Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια των εκθέσεων «Χρωματο-μεγεθύνσεις» στη Δημοτική Αίθουσα Τέχνης «Αριστοτέλης Βαρσάμης» που βρίσκεται κάτω από το Δημαρχείο καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης «Καρέ-καρέ η ανάνηψη της πόλης: Γρεβενά 1945-1965» στον Χώρο Πολιτισμού Νικολάου και Ελένης Καρναβά.

  Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μουσικό σχήμα της Στέλλας Παπαλάμπρου στο τραγούδι και τη συνοδεία του Jim Politi στη κιθάρα σε ένα πρόγραμμα με «Μουσικές του κόσμου» στις 21:00, στον Χώρο Πολιτισμού Νικολάου και Ελένης Καρναβά.

  Σημειώνεται ότι οι εκθέσεις, θα λειτουργούν καθημερινά τις ώρες 10:30 – 13:30 και 18:00 – 21:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

  spot_img

  Παρόμοια αρθρα

  Βιοκλιματική ανάπλαση και αποπαγοποίηση με γεωθερμία στην πλατεία της Σαμαρίνας – Ένα εμβληματικό έργο αειφόρου ανάπτυξης που δρομολογεί ο Δήμος Γρεβενών (Φωτογραφίες)

  Σε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία προχωρά ο Δήμος Γρεβενών για την εξ ολοκλήρου βιοκλιματική ανάπλαση...

  Υπογειοποίηση απορριμμάτων στον Δήμο Γρεβενών – Εγκαταστάθηκαν οι σύγχρονοι κάδοι (Φωτογραφίες)

  Νέους σύγχρονους υπόγειους κάδους απέκτησε η πόλη των Γρεβενών στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων...

  Στην Έκθεση Καινοτομίας στην Κοζάνη η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

  Στα Κοίλα Κοζάνης βρέθηκε 7-9 Φεβρουαρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, όπου πραγματοποιήθηκε η...

  «Φορτίζουμε το κινητό μας, περιμένοντας το αστικό» – Στις Έξυπνες Στάσεις του Δήμου Γρεβενών (Βίντεο | Φωτογραφίες)

  Νέες “έξυπνες” στάσεις λεωφορείων απέκτησε ο Δήμος Γρεβενών με χρηματοδότηση του Προγράμματος “ΦιλόΔημος ΙΙ”. Οι...

  Διαβάστε ακόμη

  Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στο Μουσείο Μανιταριών Λάβδας (Βίντεο | Φωτογραφίες)

  Στοχεύοντας να συμβάλλει στην ανάπτυξη και ανάδειξη της ορεινής περιοχής των Γρεβενών, ο Πολιτιστικός...

  Μπήκαμε στις πρόβες του Σπασμένου Ροδιού για την νέα παράσταση «Είμαι Καλά»

  Το Κastoria News μπήκε στις πρόβες του Σπασμένου Ροδιού για τις προετοιμασίες της νέας του παράστασης,...

  Η Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών αναβαθμίζεται σε Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ

  Σημαντικές οι επιτυχίες που καταφέραμε για την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της Σχολής Αστυφυλάκων...

  Το Σπασπένο Ρόδι παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία «Είμαι καλά» – Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει

  Το «Σπασμένο Ρόδι» παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία «Είμαι καλά» Στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ Μόνο για 4 παραστάσεις Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαρτίου & Σάββατο 1...