Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
17.6 C
Kastoria

    Η Εικόνα της Κτήσεως Εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού! (του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της Αγγελικής Άννα)

    spot_img
    spot_img

    Η Εικόνα της Κτήσεως Εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού!

    του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της Αγγελικής Άννα

    Χριστός Ανέστη,

    Βρισκόμαστε αγαπητοί αδελφοί στο μέσο της Αγίας Πεντηκοστής, της ευλογημένης αυτής περιόδου της Εκκλησίας μας, όπου η φύση έχει αναζωογονηθεί, έχει αναστηθεί θα λέγαμε, από τη φθορά του χειμώνα.

    Για έναν καλοπροαίρετο άνθρωπο που θέλει να πιστέψει στον Θεάνθρωπο Χριστό μας, βλέποντας τη ζωντάνια της κτήσεως, αυτή την περίοδο, δημιουργείται μέσα του η εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού. Ειδικά με τα δέντρα που είναι ολοπράσινα, με το φως του ηλίου που είναι πιο έντονο και διαυγές, με τα νερά στους ποταμούς να ρέουν άφθονα και ολόλαμπρα. Όλα αυτά σημαίνουν ζωή. Όλα αυτά σημαίνουν φως. Όλα αυτά σημαίνουν Ανάσταση. Και δια όλων αυτών των κτιστών καταστάσεων θα οδηγηθούμε στην Ανάσταση του Χριστού μας και θα πιστέψουμε ότι, αφού ο Χριστός Αναστήθηκε, έτσι και εμείς θα αναστηθούμε, όταν αυτός το θελήσει.

    Θα πρέπει αγαπητοί μου, εμείς οι άνθρωποι βήμα βήμα να ακολουθούμε τη ζωή της Εκκλησία μας. Να καθοδηγούμαστε από την ιερά Παράδοση και την Αγία Γραφή. Δεν πρέπει να οδηγούμαστε στα κουτουρού. Με την αγία ζωή της Εκκλησίας, η οποία είναι αιώνια, θα σωθούμε, όπως μας λέγει ο Άγιος Ιουστίνος ο Πόποβιτς. Ως ζωντανά μέλη της Εκκλησίας θα πρέπει να έχουμε απορίες, οι οποίες θα πρέπει να εκφράζονται στους πατέρες μας (Επισκόπους, ιερείς, ηγουμένους). Θα πρέπει να τις εκφράζουμε με ευγένεια και ήθος, όπως τις εξέφραζαν οι Άγιοι Πατέρες μας. 

    Παρακολουθήσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να τελεί την Ακολουθία του Επιταφίου, τη Μεγάλη Παρασκευή συλλειτουργώντας με ιερέα της Παπίκης Εκκλησίας, κάτι που απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες. Τις προηγούμενες ημέρες χειροτονήθηκε γυναίκα και έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης ως διάκονος, κάπου στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας. Κάτι που επίσης, απαγορεύεται από τους Ιερούς Κανόνες. Επίσης, πρόσφατα ψηφίστηκε αυτό το ειδεχθές νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, όπου η Ιερά Σύνοδος, από ότι φάνηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τους πολιτικούς που το ψήφισαν. Ξαφνικά, λίγες ημέρες μετά τι έγινε; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που δεν σέβονται τον εαυτό τους και ψήφισαν όλα αυτά, εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς  σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Θα υπάρξει κάποιος έλεγχος σε αυτούς τους πολιτικούς; Ο Χριστός μας είπε να μην κρίνουμε για να μην κριθούμε, αλλά το Ευαγγέλιο συνεχίζει λέγοντας “Μη δώτε το άγιον τοις κυσίν, μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων”. Δεν κατακρίνουμε, άλλα και δεν ανεχόμαστε ανθρώπους που έχουνε διαπράξει αυτήν την αμαρτία και έχουν την πεποίθηση να την διακηρύττουν, να εισέρχονται στο άγιο ναό του Θεού μας σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δυστυχώς, επικρατεί στην καθημερινότητά μας ένας παραλογισμός και ο παραλογισμός είναι η σοφία του διαβόλου. Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να διατηρούμε τη λογική της ψυχής μας στη θέση της και με τη ζωή της Εκκλησίας μας να πορευόμαστε στην αιώνια ζωή του Θεανθρώπου Χριστού μας.

    Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

    Γεώργιος Παπαδόπουλος, Αγγελική Άννα

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα (του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της Αγγελικής Άννα)

    Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα Χαίρετε πάντοτε, Η Αναστάσιμη χαρά όλης αυτής της περιόδου ευχόμαστε να...

    Διαβάστε ακόμη

    Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία! (του Χρήστου Κολοβού)

    Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία! Στο 1ο διάγραμμα βλέπουμε τη μεταβολή της τιμής αγοράς επόμενης ημέρας...

    Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα (του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της Αγγελικής Άννα)

    Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα Χαίρετε πάντοτε, Η Αναστάσιμη χαρά όλης αυτής της περιόδου ευχόμαστε να...

    Μάνα είναι μόνο μία (του Παναγιώτη Μυργιώτη)

    Μάνα είναι μόνο μία του Παναγιώτη Μυργιώτη Μητέρα, μάνα, μαμά, μάδερ (για τους προχωρημένους!). Όπως και...

    Η οικονομία στην Ευρώπη (της Φιλοθέης Μακρυδάκη – Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ)

    Η οικονομία στην Ευρώπη της Φιλοθέης Μακρυδάκη - Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ Σε αυτές...