16.1 C
Kastoria

  Η Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλή τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη στην Π.Ε. Καστοριάς

  Αυτοψία σε καλλιέργειες που επλήγησαν από τη σφοδρότατη χαλαζόπτωση, συνάντηση με Μητροπολίτη, επίσκεψη στον προφήτη Ηλία, παρουσίαση έργου στη Δ.Ε. Βιτσίου.

  spot_img

  Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών και επισκέψεων του σε διάφορα σημεία της Π.Ε. Καστοριάς. Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλλιόπη Τσιάγγου Κυριακίδου, πραγματοποίησαν:

  Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικο και του Προϊσταμένου του ναού, πατέρα Ελευθέριου, στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό, για θέματα συνεργασίας της τοπικής εκκλησίας με την Περιφέρεια. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.


  Έπειτα, συναντήθηκαν με μέλη των Συνοδών Βουνού του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καστοριάς και επισκέφτηκαν το Βουνό του Προφήτη Ηλία, όπου ευδοκιμεί ο  Κρίνος της Παναγίας. Στόχος είναι να βρεθούν τρόποι αξιοποίησης και προβολής της βιοποικιλότητας που προσφέρει η περιοχή στους επισκέπτες και να συμπεριληφθεί, μελλοντικά, στο πρόγραμμα δράσεων τους, στοχεύοντας στην ισχυροποίηση του τοπικού τουριστικού πακέτου.


  Ακολούθησε αυτοψία σε περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς που επλήγησαν έντονα από την τελευταία χαλαζόπτωση. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν μηλο-καλλιέργειες στα  αγροκτήματα των περιοχών, Κεφαλάρι  και  Τοιχιό, συνοδευόμενοι από τον Θ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θωμά Μάνο και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καστοριάς Πετρίδη Παναγιώτη, όπου και διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε στην τοπική παραγωγή.


  Τέλος,  παραβρέθηκαν στο Τοιχιό για την παρουσίαση του έργου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί, ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε φορείς και κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βιτσίου, που περιλαμβάνει τις Τοπικές Κοινότητες Βυσσινιάς, Μεταμόρφωσης, Οξυάς, Πολυκέρασου, Σιδηροχωρίου & Τοιχιού,  για  τα   έργα  που  εκτελούνται  και  χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και οικονομία της κάθε περιοχής. Παράλληλα, άκουσε τα αιτήματα των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και των φορέων  που του τέθηκαν και συνομίλησε με κατοίκους για θέματα  που τους απασχολούν, ώστε να  εξεταστεί η δυνατότητα επίλυσής τους.  Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Θ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Μάνος  και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  Ο Πάνος Δημάκης επισκέφθηκε την Δέσποινα Κοζατσάνη

  Μια ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη. Τον...

  Κλείνει επ’ αόριστον για όλα τα οχήματα η γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη

  Θα κλείσει επ’ αόριστον η γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη, για όλα τα οχήματα,...

  Επίσκεψη του Μητροπολίτη Καστοριάς στον Δήμαρχο Φλώρινας

  Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου ο...

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Υδρογόνου υπέγραψαν κοινές δράσεις για την προώθηση του Υδρογόνου

  Η Επιτροπή και βασικοί ενδιαφερόμενοι φορείς υπέγραψαν την 1η Μαρτίου κοινή δήλωση, στην οποία...

  Διαβάστε ακόμη

  Ο Πάνος Δημάκης επισκέφθηκε την Δέσποινα Κοζατσάνη

  Μια ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη. Τον...

  Τοποθετήθηκαν Νέες Πινακίδες Υπόδειξης Ταχύτητας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

  Στις εισόδους- εξόδους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κολοκυνθούς, Μεσοποταμίας, Καλοχωρίου και Χιλιοδέντρου τοποθετήθηκαν τέσσερα (4)...

  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτ. Εκπ. Καστοριάς: επίσκεψη σχολικής συμβούλου στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας με θέμα την ατομική αξιολόγηση

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 επίσκεψη της σχολικής συμβούλου 1ης & 3ης ομάδας...

  Μάρτης – γδάρτης για πολλά χωριά της Καστοριάς μας

  Σε πολλά χωριά του Δήμου Καστοριάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής αν και Μάρτης…...