6.4 C
Kastoria

  Η Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλή τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη στην Π.Ε. Καστοριάς

  Αυτοψία σε καλλιέργειες που επλήγησαν από τη σφοδρότατη χαλαζόπτωση, συνάντηση με Μητροπολίτη, επίσκεψη στον προφήτη Ηλία, παρουσίαση έργου στη Δ.Ε. Βιτσίου.

  spot_img

  Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών και επισκέψεων του σε διάφορα σημεία της Π.Ε. Καστοριάς. Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλλιόπη Τσιάγγου Κυριακίδου, πραγματοποίησαν:

  Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικο και του Προϊσταμένου του ναού, πατέρα Ελευθέριου, στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό, για θέματα συνεργασίας της τοπικής εκκλησίας με την Περιφέρεια. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

  1.mitropoli

  Έπειτα, συναντήθηκαν με μέλη των Συνοδών Βουνού του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καστοριάς και επισκέφτηκαν το Βουνό του Προφήτη Ηλία, όπου ευδοκιμεί ο  Κρίνος της Παναγίας. Στόχος είναι να βρεθούν τρόποι αξιοποίησης και προβολής της βιοποικιλότητας που προσφέρει η περιοχή στους επισκέπτες και να συμπεριληφθεί, μελλοντικά, στο πρόγραμμα δράσεων τους, στοχεύοντας στην ισχυροποίηση του τοπικού τουριστικού πακέτου.

  2.profiti ilia

  Ακολούθησε αυτοψία σε περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς που επλήγησαν έντονα από την τελευταία χαλαζόπτωση. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν μηλο-καλλιέργειες στα  αγροκτήματα των περιοχών, Κεφαλάρι  και  Τοιχιό, συνοδευόμενοι από τον Θ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θωμά Μάνο και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καστοριάς Πετρίδη Παναγιώτη, όπου και διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε στην τοπική παραγωγή.


  Τέλος,  παραβρέθηκαν στο Τοιχιό για την παρουσίαση του έργου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί, ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε φορείς και κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βιτσίου, που περιλαμβάνει τις Τοπικές Κοινότητες Βυσσινιάς, Μεταμόρφωσης, Οξυάς, Πολυκέρασου, Σιδηροχωρίου & Τοιχιού,  για  τα   έργα  που  εκτελούνται  και  χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και οικονομία της κάθε περιοχής. Παράλληλα, άκουσε τα αιτήματα των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και των φορέων  που του τέθηκαν και συνομίλησε με κατοίκους για θέματα  που τους απασχολούν, ώστε να  εξεταστεί η δυνατότητα επίλυσής τους.  Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Θ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Μάνος  και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

  spot_img


  Παρόμοια αρθρα

  Ομιλίες του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καστοριάς, εν όψει της Εορτής των Χριστουγέννων

  Ομιλίες του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καστοριάς, εν όψει...

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου – Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023)

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου – Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023) Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου -Σαρανταλείτουργο,...

  Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας: Χειροτονία νέου Διακόνου

  Τό Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, ἑορτή τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης, στόν Ἱερό Ναό τῆς Ἁγίας...

  Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Η Περιφέρεια μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων στις σύγχρονες ενεργειακές τεχνολογίες. Από τη συμμετοχή μας για...

  Διαβάστε ακόμη

  Κέντρο Υγείας Καστοριάς: Δράση Νοεμβρίου με PAP TEST σε περειφερειακά ιατρεία

  Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, στα πλαίσια υλοποίησης Δράσεων Αγωγής Υγείας, προσωπικό του Κέντρου...

  Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής

  Ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης...

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου – Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023)

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου – Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023) Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου -Σαρανταλείτουργο,...

  Εργασίες μηχανημάτων Π.Ε. Καστοριάς στο δρόμο Μεσοποταμία προς Διποταμία και προς Γέρμα

  Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο δυναμικό και...