10.3 C
Kastoria

  Καστοριά: Οι κάμερες κατέγραψαν μια… χωματερή μέσα στο δάσος (βίντεο)

  spot_img

  Σε ένα ομιχλώδες “αγγελοπουλικό” τοπίο στην Ελληνική μεθόριο αποκαλύπτεται η ασυδοσία και η παραβατικότητα κάποιων κατοίκων που μετατρέπουν το δάσος σε χωματερή.

  Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντιπρόεδρος της εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος εξηγεί ότι η καταγραφή της χωματερής έγινε με κάμερες που έχουν τοποθετηθεί για την καταγραφή της άγριας ζωής, αλλά ανακάλυψαν τους παραβάτες πολίτες, οι οποίοι ξεφορτώνονται τα μπάζα τους μέσα στο δάσος.

  Το υλικό είναι στην διάθεση των αρχών, καθώς η τοποθέτηση καμερών έγινε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

  Το Δενδροχώρι με περίπου 70 έως 100 κατοίκους βρίσκεται ακριβώς επάνω στα σύνορα και πέριξ αυτού σε απόσταση γύρω στα δυο με τρία χιλιόμετρα βρίσκονται τρεις οικισμοί. Όλα τα σκουπίδια προέρχονται από αυτούς τους οικισμούς και κυρίως το χωριό.

  Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο κ. Παναγιωτόπουλος, δεν πρόκειται απλώς για θέμα αισθητικής. Η χωματερή δημιουργεί πολλούς περισσότερους κινδύνους. Αφ’ ενός έλκονται τα ζώα από τις οσμές που περιέχουν τα ανθρώπινα απορρίμματα, όπως τα υπολείμματα φαγητών, συνηθίζουν στην εύρεση τροφής τέτοιου είδους και αφ’ ετέρου πλησιάζουν επικίνδυνα σε κατοικημένες περιοχές. Όταν θα βρίσκονται όλο και πιο συχνά πλησίον των οικισμών θα επιτεθούν και στα ζώα των κτηνοτρόφων. Ενδεχομένως τότε κάποιοι θα αντιδράσουν με δραστικά μέσα και θα προκαλέσουν μια αλυσιδωτή αντίδραση. Επιπλέον, μέσα στην χωματερή ορισμένοι ασυνείδητοι εναποθέτουν προϊόντα εξαιρετικά επικίνδυνα για όλο το περιβάλλον. Αντικαθιστώντας παλιές κατασκευές αμιάντου, που ήταν συνήθεις για την μόνωση των σπιτιών, μολύνουν το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα, με αποτελέσματα που θα έχουν συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων και αργότερα θα εκδηλωθούν στην πανίδα της περιοχής.

  Είναι καιρός πλέον οι υπεύθυνοι τέτοιων πρακτικών που ασεβούν απέναντι στην φύση και στους κατοίκους να υποστούν τις συνέπειες. Και εφ’ όσον η αδιαφορία έναντι του νόμου καλά κρατεί, ενδεχομένως η επιβολή αυστηρών προστίμων αποδειχθεί αποτελεσματικότερη.

  Πηγήertnews.gr

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Σε ετοιμότητα το Κέντρο Περίθαλψης στην περίπτωση που παγώσει η λίμνη (βίντεο)

  -10 βαθμούς Κελσίου είχε το πρωί στην Καστοριά και το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων είναι σε ετοιμότητα για...

  Νεκρό μετά από παγίδευση του σε αλιευτικά εργαλεία στην λίμνη της Καστοριάς ένα σπάνιο θαλασσοπούλι

  Ένα σπάνιο θαλασσοπούλι για την Ελλάδα το Κηλιδοβούτι ( Gavia stellata) βρέθηκε νεκρό μετά...

  Αλάτι της Γης: Μουσικό οδοιπορικό στην Καστοριά το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

  Το ερχόμενο Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στην ΕΡΤ3, ώρα 14:00 - 16:00 (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ) Μουσικό οδοιπορικό...

  Άγνωστοι σκότωσαν αρκούδα και τα δυο της αρκουδάκια

  Mία αρκούδα και τα δύο της αρκουδάκια που ακόμη θήλαζαν, δολοφόνησαν άγνωστοι ανάμεσα στην Πλαγιά Κόνιτσας...

  Διαβάστε ακόμη

  Δήμος Καστοριάς: κοπή βασιλόπιτας για τους εργαζόμενους του Δήμου

  Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Καστοριάς η κοπή βασιλόπιτας για τους εργαζόμενους του Δήμου Πραγματοποιήθηκε χθες...

  Επίσκεψη αξιωματικού του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων στο 1ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς στο πλαίσιο διαλέξεων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

  Αξιωματικός του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς στο πλαίσιο...

  ΕΛΜΕ Καστοριάς: Απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

  Τετάρτη 28 Φλεβάρη: Όλες/Όλοι στην απεργία - Όλες/Όλοι στους δρόμους Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,  Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις...

  Καστοριά: Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 22/2/2024

  H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και...