Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
24.5 C
Kastoria

  Νέα εφαρμογή «appodixi» με αμοιβή (αυτή τη φορά) για όσους βγάζουν «λαβράκια»

  Δρομολογείται η νομοθετική ρύθμιση με το bonus - Προς επέκταση η υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών πληρωμών - Πάει πιο πίσω και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS

  spot_img
  spot_img

  Μια νέα και αναβαθμισμένη εφαρμογή «καρφώματος» πλαστών αποδείξεων ενεργοποιείται μέσα στον επόμενο μήνα μαζί το κίνητρο της αμοιβής για όσους «αλιεύουν» φοροφυγάδες.

  Ο στόχος είναι, να παρουσιαστεί η αναβαθμισμένη εφαρμογή appodixi σε συνδυασμό με το κίνητρο χρήσης από τους φορολογούμενους, υπό τη μορφή κάποιου bonus (πίστωση ποσού ή φοροέκπτωση) στην περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.

  Η σχετική νομοθετική ρύθμιση (που μπορεί να συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου) θα προβλέπει ένα ανώτερο και ένα κατώτατο μπόνους το οποίο θα είναι ανάλογο με την αξία της απόδειξηςκαι το εύρος της φοροδιαφυγής που αποκαλύπτεται.

  Κάποιες πληροφορίες λένε ότι, το μικρότερο ποσό που θα κερδίζει ο φορολογούμενος θα είναι το τριπλάσιο της αξίας της απόδειξηςενώ το μεγαλύτερο δεν θα υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ.

  Η εφαρμογή «Appodixi» έχει οδηγήσει τις ελεγκτικές αρχές στον εντοπισμό κρουσμάτων απόκρυψης τζίρου από επαγγελματίες και επιχειρήσεις και στην επιβολή προστίμων και λουκέτων για έκδοση αποδείξεων από «πειραγμένους» μηχανισμούς.

  Οι έλεγχοι έφεραν στο φως τα «κόλπα» που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για να κρύβουν τα πραγματικά τους έσοδά τους. Ειδικότερα εντοπίστηκαν επιχειρήσεις που ενώ είχαν εκδώσει κανονικά αποδείξεις με την πραγματική αξία για κάθε συναλλαγή στη συνέχεια κατά τη διαβίβαση των στοιχείων στην ΑΑΔΕ είχαν δηλώσει μικρότερη αξία συναλλαγής, δηλαδή άλλο ποσό έγραφε η απόδειξη και άλλο ποσό έχει καταχωρηθεί στα ηλεκτρονικά βιβλία myDATA.

  Στην ίδια κατεύθυνση, της πάταξης της φοροδιαφυγής αναμένονται, επίσης μέσα στον επόμενο μήνα και νέες σημαντικές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα ηλεκτρονικών πληρωμών για να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών και να «παγιδευτούν» οι επιτήδειοι.

  Αυτήν την περίοδο μάλιστα έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι επαγγελματίες που σε ποσοστό 67% δηλώνουν φορολογητέα έσοδα μικρότερα από 10.000 ευρώ, εμφανίζοντας «παραφουσκωμένες» δαπάνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα μέσα στον Σεπτέμβριοκαι θα αξιοποιηθούν δεόντως από το ΥΠΕΘΟ, που επεξεργάζεται αλλαγές στο πλαίσιο των επαγγελματικών δαπανών. 

  Συγκεκριμένα εξετάζεται το σχέδιο για την υποχρεωτικότητα ηλεκτρονικών πληρωμών απο επαγγελματίες και μισθωτούς με «μπλοκάκι», προκειμένου να εκπίπτουν οι εν λόγω δαπάνες από τα ακαθάριστα έσοδα μόνο όταν γίνονται ηλεκτρονικά.

  Και αυτό θα συνδυαστεί, μελλοντικά με την υποχρεωτικότητα ηλεκτρονικής δήλωσης στο Taxis όλων των επαγγελματικών δαπανών και διευρυμένη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών IRIS μεταξύ των επιχειρήσεων.

  Τέλος, όσον αφορά την υποχρεωτική διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και το Taxis oι τεχνικές δυσκολίες, που οδήγησαν τελικά στην παράταση των αρχικών προθεσμιών παραμένουν. Ως εκ τούτου το νέο χρονοδιάγραμμα να μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του 2024!

  Πηγήnewmoney.gr

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Appodixi: Πώς θα κατεβάσετε την εφαρμογή που δίνει «μπόνους» έως 3.000 ευρώ

  Μέσω του GooglePlay και στο AppleStore οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τη νέα έκδοση...

  Οδηγός ΑΑΔΕ: Πώς να καταγγείλετε φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, διαφθορά

  «Βροχή» πέφτουν τα καρφώματα των φορολογούμενων για φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία ή διαφθορά. Την πρώτη εβδομάδα...

  Eπαγγελματίες: Κερδισμένοι και χαμένοι από τον… ελάχιστο «μισθό» 780 ευρώ

  Νέα εποχή στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών: όσοι δεν δηλώνουν ποτέ ούτε 1 ευρώ κέρδος στην εφορία (ασχέτως πώς...

  Υποχρεωτικά ασφάλιση, MyDATA, POS – Μετρητά μόνο κάτω από 500€

  «Μέτρα ασφαλείας» κατά της φοροδιαφυγής λαμβάνει η κυβέρνηση. Μετά τις αποδείξεις που δεν εκδίδονται, «στο κυνήγι» παίρνει...

  Διαβάστε ακόμη

  Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία! (του Χρήστου Κολοβού)

  Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία! Στο 1ο διάγραμμα βλέπουμε τη μεταβολή της τιμής αγοράς επόμενης ημέρας...

  Παράθυρο για σύνταξη πριν από τα 62 για 90.000 ασφαλισμένους

  Περίπου 90.000 ασφαλισμένοι έχουν την ευκαιρία να συνταξιοδοτηθούν φέτος νωρίτερα από την κανονική ηλικία...

  Αυγενάκης: Νομοσχέδιο φραγμός σε παράνομες δράσεις στην αγορά – Ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο για προστασία ΠΟΠ/ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων – Φρένο στις παράνομες ελληνοποιήσεις

  Αυγενάκης: Νομοσχέδιο φραγμός σε παράνομες δράσεις στην αγορά- Ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο για προστασία...

  «Ηλεκτροπληξία» από τα τιμολόγια ρεύματος: Εκτινάσσονται οι χρεώσεις έως και 70% τον Ιούνιο

  Έκρηξη αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος που φτάνει το 70% έφερε η εκτίναξη κατά 35% της τιμής της...