18.1 C
Kastoria
spot_img

  Ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Σωκράτης Πέλκας στο Kastoria News

  spot_img
  spot_img

  Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Εμπορίου, Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καστοριάς Σωκράτης Πέλκας στο Kastoria News.

  Σε λίγες ημέρες, ξεκινάει η Εμποροπανήγυρη στην Μεσοποταμία. Ένας πραγματικά αγαπημένος θεσμός. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διεξαγωγή.

  Πραγματικά, πρόκειται για μια εμποροπανήγυρη την οποία αγαπούν και στηρίζουν οι Δημότες. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε, ότι πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Πιο συγκεκριμένα ξεκινάει την Τετάρτη 28 Ιουνίου, παραμονή της γιορτής, μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου.

  Η διαδικασία των αιτήσεων συμμετοχής έχει ολοκληρωθεί;

  Όντως, οι αιτήσεις αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί. Φέτος πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα από το σύστημα του Δήμου Καστοριάς. Όλοι όσοι έχουν κάνει αίτηση θα συμμετέχουν, δηλαδή περίπου 60 εκθέτες. Πληροφοριακά να ενημερώσουμε ότι το κόστος ανέρχεται στα διακόσια ευρώ ανά έξι μέτρα.

  Είστε ικανοποιημένος από την συμμετοχή;

  Η αλήθεια είναι ότι είμαι απολύτως ικανοποιημένος, και αυτό γιατί όλα τα περίπτερα που κατασκευάστηκαν θα γεμίσουν. Ο Δήμος Καστοριάς και φέτος κάνει προσπάθειες για την αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης. Σε σχέση με πέρυσι έχουμε 50% αύξηση και αυτό θεωρώ είναι επιτυχία.

  Στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε ότι εκτός από τους εμπορικούς εκθέτες, θα υπάρχουν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες, τα πεντανόστιμα σουβλάκια και φυσικά το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους λούνα-πάρκ το οποίο θα είναι και αναβαθμισμένο και με καινούργια παιχνίδια, όλα πιστοποιημένα για την ασφάλεια των παιδιών. Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να συμμετέχει και να έρθει να διασκεδάσει.

  Γενικά για το καλοκαίρι υπάρχει και άλλες δράσεις και εκδηλώσεις στον Δήμο Καστοριάς;

  Ναι, ο Δήμος έχει οργανώσει ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι, αλλά αυτό αφορά την Αντιδημαρχία πολιτισμού, με αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κ. Σάκη Ρήμο.

  Ας πάμε τώρα στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς. Πραγματοποιήθηκαν κάποιες εκδηλώσεις προ μερικών ημερών και βάσει των σχολίων που λάβαμε ήταν εξαιρετικές. Βλέπουμε ότι η Δημοτική Αρχή, δίνει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι του πολιτισμού.

  Ναι, αρχικά να πω για τις δύο μεγάλες εκδηλώσεις που έγιναν με αφορμή το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, γιατί έγιναν και επιπλέον κάποιες μαθητικές συναυλίες. Την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 11:30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε συναυλία από την νεοσύστατη μπάντα του Μπαϊρακτάριου Δημοτικού Ωδείου, οι οποίοι μας χάρισαν ένα υπέροχο πρωινό. Ακούστηκαν γνωστές μελωδίες και τραγούδια από τον κινηματογράφο, λαϊκές μουσικές παραδώσεις καθώς και κλασικοι συνθέτες. Την διεύθυνση των κομματιών έκάνε ο κ. Πασχάλης Καρβουνάρης καθηγητής του ωδείου.

  Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 19:00, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη εκδήλωση από μαθητές και καθηγητές του ωδείου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Νότη Μαυρουδή. Επρόκειτο για την καλοκαιρινή συναυλία του ωδείου, όπου η παιδική και εφηβική χορωδία του ωδείου υπό την διεύθυνση της κας Σάσας Παπουλίδου, καθηγήτριας και καλλιτεχνικής διευθύντριας του ωδείου, ερμήνευσαν τραγούδια του Νότη Μαυρουδή. Επιπλέον την ορχήστρα πλαισίωσαν οι καθηγητές κιθάρας του ωδείου κ. Βασίλης Θεμελής και κ. Νίκος Καπατασίδης. Την συναυλία άνοιξε το κιθαριστικό σύνολο του ωδείου υπό τη διεύθυνση του κ. Βασίλη Θεμελή ερμηνεύοντας σύγχρονες μελωδίες.

  Σε ό,τι αφορά τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή από το Σεπτέμβριο και έπειτα, ετοιμάζετε κάτι;

  Προγραμματίζονται ήδη εκδηλώσεις με την υποστήριξη του Δήμου Καστοριάς, σε εξωτερικό χώρο για τον Σεπτέμβριο και από τους καθηγητές του Ωδείου καθώς και από την μπάντα. Αυτό θέλουμε να το κάνουμε πριν το άνοιγμα του Ωδείου, ώστε να παρουσιαστεί η δουλειά των καθηγητών και μαθητών. Θέλουμε πραγματικά, να επικοινωνήσουμε τη δουλειά του Ωδείου γιατί είναι πολύ σημαντικό, να στρέψουμε τα παιδιά μας προς τη μουσική και τις μουσικές σπουδές. Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο χώρος. Μπορεί να είναι στο Θέατρο του Βουνού ή στην Πλατεία Ντολτσό.

  Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις και μικροπροβλήματα με τη λειτουργία του ωδείου, τώρα πιστεύετε ότι αυτά ξεπεραστήκαν;

  Θέλουμε να πάμε για ένα δυναμικό ξεκίνημα. Το Ωδείο μέχρι πρόσφατα ήταν μια δομή αυτόνομη, υπήρχε το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος. Από φέτος έγιναν προσπάθειες ώστε τα πράγματα να αλλάξουν και να λυθούν τα όποια προβλήματα.

  Ανάλαβε καινούργια Πρόεδρος η κα Εύα Πετσάλνικου, με διάθεση για δουλειά. Επίσης η οικονομική διαχείριση μεταφέρθηκε στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Καστοριάς. Θεωρώ πως ξεπεραστήκαν πια τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Από την καινούργια χρονιά όλα θα γίνουν πιο γρήγορα, ώστε το Ωδείο αρχές Οκτωβρίου να είναι κανονικά ανοιχτό. Οι καθηγητές θα είναι στη θέση τους και θα αμείβονται χωρίς καθυστερήσεις.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img









  Παρόμοια αρθρα

  Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στο Δημοτικό Στάδιο Καστοριάς

  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε διάφορα σημεία του Δήμου Καστοριάς, μάλιστα ξεκίνησε...

  Ανακατασκευάζονται τα αποδυτήρια στο γήπεδο Τοιχιού

  Υπογραφή σύμβασης και έναρξη εργασιών για την ανακατασκευή των αποδυτηρίων του γηπέδου Τοιχιού! Ένα ακόμη...

  Ασφαλτοστρώσεις σε κοινότητες του Δήμου Καστοριάς

  Σε συνεργασία πάντα με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καστοριάς, τα έργα...

  Έως σήμερα 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους του Δήμου Καστοριάς

  Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης με τίτλο «Συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων στην...

  Διαβάστε ακόμη

  Με Γρηγόρη Γρηγοριάδη η Πηγή Ανδρεώλα

  Αγαπητή φίλη, Αγαπητέ φίλε, Μετά από πρόταση του κύριου Γρηγόριου Γρηγοριάδη  και ώριμη σκέψη αποφάσισα να...

  Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στο Δημοτικό Στάδιο Καστοριάς

  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε διάφορα σημεία του Δήμου Καστοριάς, μάλιστα ξεκίνησε...

  Ανανεωμένο ξεκινά το χορευτικό της Μυήσεως

  Ανανεωμένο ξεκινά τη λειτουργία του το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων του Ομίλου «Μύησις»...

  Στους 11 μοναδικούς προορισμούς (Amazing Destinations) του Visit Greece, του επίσημου τουριστικού site του ΕΟΤ, η Καστοριά

  Από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά Γράμμο και...