Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
17.6 C
Kastoria

    Στον Γράμμο ο Αμανατίδης με Σαββόπουλο, Χαρούμενο και Βύζα

    spot_img
    spot_img

    Σειρά Επισκέψεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη με  τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον Γράμμο

    Επίσκεψη στον ορεινό όγκο του Γράμμου για να δουν από κοντά διάφορα έργα που γίνονται ή πρόκειται να υλοποιηθούν, πραγματοποίησε την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο.

    Μαζί τους βρισκόταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κωνσταντίνος Βύζας, o Aντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Θεοφύλακτος Ζυμπίδης και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Βάσω Σιδηροπούλου.

    Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκαν:

    • Το Νοσοκομείο Ανταρτών, που βρίσκεται κοντά στο Λιανοτόπι και αποτελούσε ένα από τα νοσοκομεία που δημιουργήθηκαν από την υγειονομική υπηρεσία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) κατά το  1947. Πρόκειται για σύμπλεγμα κτισμάτων, κρυψώνων και σπηλιών που μπορούσαν να αντιμετωπίσουν  ανάγκες περίθαλψης τόσο των ανταρτών όσο και κατοίκων των χωριών που δεν είχαν εκκενωθεί.  Στη συγκεκριμένη τοποθεσία, η Π.Ε. Καστοριάς πρόκειται να πραγματοποιήσει παρέμβαση όπου θα βελτιώνει τη βατότητα του δρόμου.
    • Την περιοχή Φούσια και το δρόμο Λιανοτόπι – Φούσια όπου υπάρχουν θέματα καταπτώσεων. Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς πρόκειται άμεσα να εκτελέσει έργο παρεμβάσεων για τη βελτίωση της βατότητας του συγκεκριμένου δρόμου, προϋπολογισμού 74.000€. Με την εκτέλεση του θα διευκολυνθεί η διέλευση των βαριών οχημάτων που μεταφέρουν ξύλα, μιας και  η διαδρομή είναι επισφαλής, ιδιαίτερα έπειτα από βροχοπτώσεις.
    • Το χωριό Γράμμος, όπου συνάντησαν τον Δήμαρχο Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλο μαζί με την Πρόεδρο του Τοπικού Αλεξάνδρα Μάτσια,  Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Σύμβουλους. Εκεί, συζήτησαν διάφορα θέματα που απασχολούν την  περιοχή σχετικά με  την κτηνοτροφία,  τις οδικές προσβάσεις σε διάφορα σημεία, αλλά και προς τη Λίμνη Γκιστόβα, όπου αποφασίστηκε να γίνει άμεσα παρέμβαση βελτίωσης του δρόμου. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και σε προβλήματα που υπάρχουν στα χωριά Πευκόφυτο, Χρυση, Ζούζουλη και Κοτύλη. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Νεστορίου ότι την άλλη εβδομάδα θα υπάρξει η συνέχεια και η ολοκλήρωση των εργασιών μαζί με την ασφαλτόστρωση, του  έργου «Δρόμος Λιανοτόπι-Γράμμος», προϋπολογισμού 2.200.000€, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ενάμιση μήνα.
    • το δρόμο Γράμμο προς Αετομηλίτσα, όπου μέσω προγραμματικής σύμβασης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πρόκειται να εκτελέσουν εργασίες βελτίωσης, προϋπολογισμού 1.110.000€. Με το έργο θα γίνουν παρεμβάσεις σε τμήμα μήκους περίπου 10.265μ. της υφιστάμενης δασικής οδού από τον Οικισμό του Γράμμου έως τα όρια του Νομού προς Ιωάννινα (Αετομηλίτσα). Αυτό, θα συμβάλλει στην καλύτερη επέμβαση των οχημάτων πυρόσβεσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και στην ευκολότερη πρόσβαση μεταξύ των δύο οικισμών, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, για λόγους τουριστικού ενδιαφέροντος προς τους οικισμούς και προς την Λίμνη Γκιστόβα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2.350μ. πλησίον του οικισμού του Γράμμου.
    • τις Λίμνες Αρρένες που βρίσκονται σε υψόμετρο 1740 μέτρων, όπου και εκεί απαιτείται να γίνουν εργασίες βελτίωσης του δασικού δρόμου.
    • Τέλος, είδαν από κοντά σημεία πρόσβασης που χρήζουν παρέμβασης όπως ο δρόμος προς την  Ζούζουλη και επισκέφτηκαν το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, την περιοχή του Χάρου και το φυλάκιο του Γράμμου.
    επίσκεψη Γράμμος
    επίσκεψη Γράμμος
    επίσκεψη Γράμμος
    επίσκεψη Γράμμος
    επίσκεψη Γράμμος
    επίσκεψη Γράμμος
    επίσκεψη Γράμμος
    επίσκεψη Γράμμος
    447889343 3925844477701875 4620349166847816356 n.jpg

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Τηλεδιάσκεψη για τον Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου Καστοριάς

    Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου, με θέμα το αεροδρόμιο Καστοριάς και  την ολοκλήρωση...

    Σύσκεψη φορέων για τις αρκούδες στην Κορησό

    Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου συγκάλεσε την Παρασκευή 7 Ιουνίου έκτακτη σύσκεψη στην Κορησό...

    Με φυσικό αέριο το κτήριο της Π.Ε. Καστοριάς

    Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας η «Σύνδεση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με...

    Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος η Μαρία Αντωνίου

    Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου παρέστη σήμερα στο 26ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας...

    Διαβάστε ακόμη

    Έτοιμα για δημοπράτηση 2 νέα εκχιονιστικά από την Π.Ε. Καστοριάς προϋπ. 560 χιλ.€

    Την έγκριση του τρόπου δημοπράτησης της: «Προμήθειας δύο (2) εκχιονιστικών μηχανημάτων έργου με λεπίδα και...

    Ο Μητροπολίτης Καστορίας σε νεανικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις (φωτογραφίες)

    -Ἡ Παιδικὴ Χορωδία τῆς Ἱ. Μητροπόλεως σέ Φεστιβάλ στήν Πτολεμαΐδα  Τὸ ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 15...

    Τηλεδιάσκεψη για τον Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου Καστοριάς

    Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου, με θέμα το αεροδρόμιο Καστοριάς και  την ολοκλήρωση...

    Δεκαπενθήμερο Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 17 Ἰουνίου – Κυριακή 30 Ἰουνίου 2024) – Ανανεωμένο

    Δεκαπενθήμερο Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 17 Ἰουνίου – Κυριακή 30 Ἰουνίου 2024) Δευτέρα, 17...