16.4 C
Kastoria
spot_img

  Συμμετοχή Μαρίας Αντωνίου στη σύσκεψη για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  spot_img
  spot_img
  spot_img

  Η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, της Υφυπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρας Σδούκου, του Υφυπουργού Εσωτερικών (αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας- Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη και του Βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο στρατηγικός σχεδιασμός με γνώμονα την ανάπτυξη της ακριτικής μας περιοχής, η ενεργειακή πολιτική, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, η εξωστρέφεια, η ενίσχυση της οικονομίας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η προώθηση των επενδύσεων και η διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου διαβίωσης για τους συμπολίτες μας.

  Η Μαρία Αντωνίου συμμετείχε επίσης στην ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, επιχειρηματιών και εκπροσώπων του κλάδου της γούνας, με αντικείμενο την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων στήριξης, καθώς οι εν λόγω επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια πλήττονται ιδιαίτερα από εξωγενείς κρίσεις. 

  ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 3

  Με το πέρας των συναντήσεων η Μαρία Αντωνίου δήλωσε: “θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον καλό μου φίλο Κώστα Σκρέκα και την Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος επίσης καλή μου φίλη Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας- Θράκης τον αγαπητό Στάθη Κωνσταντινίδη για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τη Δυτική Μακεδονία, όπως και τον αξιόλογο συνεργάτη και φίλο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, που έχει επιτελέσει αποτελεσματικό έργο στην Περιφέρεια. Ιδιαίτερα σημαντική η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Ανάπτυξης να συζητήσουμε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για την περιοχή μας, την κρίση που υφίσταται ο κλάδος της γούνας. Το προσωπικό ενδιαφέρον, άλλωστε, του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο, αλλά και για την Καστοριά μας και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, ήταν και παραμένει αμείωτο. Οι στόχοι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι υψηλοί -κι έτσι οφείλουν να είναι- σε αυτή τη δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Και αυτή η αναμόρφωση της χώρας ξεκινά από τους ζωτικούς πυρήνες της, που δεν είναι άλλοι από τις τοπικές κοινωνίες. Ως βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς, θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις να ενισχυθεί ο κομβικός ρόλος του τόπου μου -κι ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας του μέλλοντος- που θα κατέχει εξέχουσα θέση στον αναπτυξιακό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας γενικότερα”.

  ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 1

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img

  Παρόμοια αρθρα

  Βορίδης στην Καστοριά για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης και τις αυτοδιοικητικές εκλογές

  Στη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς υπό την προεδρία του Υπουργού Επικρατείας και εξαίρετου φίλου...

  Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

  Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών (αρμόδια στον Τομέα Μεταφορών) Χριστίνα Αλεξοπούλου,...

  Στη Δράμα η Μαρία Αντωνίου

  Περιοδεία της Μαρίας Αντωνίου στη Δράμα ως μέλους Κυβερνητικού Κλιμακίου Στην Π.Ε. Δράμας, ως μέλους...

  Συνάντηση Αντωνίου με Γεωργιάδη για τον κλάδο της γούνας

  Από τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και εξαίρετο φίλο Άδωνι...

  Διαβάστε ακόμη

  Ποιες μέρες θα είναι κλειστή η Εγνατία για την μεταφορά των ανεμογεννητριών

  Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις...

  ΤΕΒΑ: Συνοδευτικές Δράσεις, Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού & συμβουλευτική επιχειρηματικότητας

   Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως Επικεφαλής Εταίρος των Κοινωνικών Συμπράξεων του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας...

  Δύο προγράμματα για ΜΜΕ από την Δίκαιη Μετάβαση – Τι παίρνει η Καστοριά;

  Δύο προγράμματα επιδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υφιστάμενων, αλλά και νέων δημοσιεύτηκαν από την ειδική υπηρεσία...

  Green Tank: Η Δίκαιη Μετάβαση στο επίκεντρο

  Η Δίκαιη Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα βιώσιμης ανάπτυξης για ολόκληρη...