Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
20.2 C
Kastoria

    Συμμετοχή Μαρίας Αντωνίου στη σύσκεψη για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

    spot_img

    Η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, της Υφυπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρας Σδούκου, του Υφυπουργού Εσωτερικών (αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας- Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη και του Βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο στρατηγικός σχεδιασμός με γνώμονα την ανάπτυξη της ακριτικής μας περιοχής, η ενεργειακή πολιτική, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, η εξωστρέφεια, η ενίσχυση της οικονομίας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η προώθηση των επενδύσεων και η διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου διαβίωσης για τους συμπολίτες μας.

    Η Μαρία Αντωνίου συμμετείχε επίσης στην ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, επιχειρηματιών και εκπροσώπων του κλάδου της γούνας, με αντικείμενο την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων στήριξης, καθώς οι εν λόγω επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια πλήττονται ιδιαίτερα από εξωγενείς κρίσεις. 

    ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 3

    Με το πέρας των συναντήσεων η Μαρία Αντωνίου δήλωσε: “θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον καλό μου φίλο Κώστα Σκρέκα και την Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος επίσης καλή μου φίλη Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας- Θράκης τον αγαπητό Στάθη Κωνσταντινίδη για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τη Δυτική Μακεδονία, όπως και τον αξιόλογο συνεργάτη και φίλο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, που έχει επιτελέσει αποτελεσματικό έργο στην Περιφέρεια. Ιδιαίτερα σημαντική η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Ανάπτυξης να συζητήσουμε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για την περιοχή μας, την κρίση που υφίσταται ο κλάδος της γούνας. Το προσωπικό ενδιαφέρον, άλλωστε, του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο, αλλά και για την Καστοριά μας και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, ήταν και παραμένει αμείωτο. Οι στόχοι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι υψηλοί -κι έτσι οφείλουν να είναι- σε αυτή τη δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Και αυτή η αναμόρφωση της χώρας ξεκινά από τους ζωτικούς πυρήνες της, που δεν είναι άλλοι από τις τοπικές κοινωνίες. Ως βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς, θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις να ενισχυθεί ο κομβικός ρόλος του τόπου μου -κι ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας του μέλλοντος- που θα κατέχει εξέχουσα θέση στον αναπτυξιακό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας γενικότερα”.

    ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 1

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Με Ταχιάο, Αμανατίδη και Σαββόπουλο στη σήραγγα της Κλεισούρας η Μαρία Αντωνίου

    Με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών (αρμόδιο για τις Υποδομές) Νίκο Ταχιάο, κατά την...

    Στην εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος η Μαρία Αντωνίου

    Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου παρέστη στην εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε...

    Περιοδεία Μαρίας Αντωνίου εν όψει Ευρωεκλογών

    Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, με ομάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε επίσκεψη σε...

    Επιτροπή ισότητας: Πρόεδρος η Μαρία Αντωνίου με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

    Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την Ισότητα, τη...

    Διαβάστε ακόμη

    Δυτική Μακεδονία: Στην 1η θέση η Κοζάνη στον τουρισμό για το 2023 – Σε ποια θέση είναι η Καστοριά – Τα πρώτα στοιχεία του...

    Τα μεγέθη του ετήσιου κύκλου εργασιών στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επεξεργάστηκε η εταιρία...

    Η ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο BAJA GREECΕ

    Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA...

    Το BAJA GREECE ετοιμάζεται να υποδεχθεί την παγκόσμια ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

    Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πολυαναμενόμενη έναρξη του BAJA GREECE, μιας από τις πλέον εντυπωσιακές...

    Εταιρεία Τουρισμού: Σύσκεψη επαγγελματιών του κλάδου την Παρασκευή 19 Απριλίου

    Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεοφύλακτος Ζυμπίδης προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες...