Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
36.8 C
Kastoria

  Συνεχές το ενδιαφέρον του Δήμου Καστοριάς για τα αδέσποτα (φωτογραφίες πριν-μετά)

  spot_img
  spot_img

  Με γνώμονα τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Καστοριάς έχει προβεί σε σειρά συγκεκριμένων παρεμβάσεων  και εργασιών για την αναβάθμιση του Δημοτικού Κυνοκομείου. 

  Με τις εργασίες που υλοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα – όπως η ανακατασκευή των χώρων φιλοξενίας, η τοποθέτηση καινούργιων ταϊστρών, ο καθαρισμός και η διαμόρφωση εξωτερικού χώρου κ.α.-  έχει επιτευχθεί η καλύτερη φιλοξενία και διαχείριση των αδέσποτων.  Το Δημοτικό Κυνοκομείο μπορεί πλέον να φιλοξενήσει δεκάδες αδέσποτα, με σεβασμό στις συνθήκες της καλής διαβίωσης και των δικαιωμάτων των ζώων, βάσει των όσων ορίζει η Νομοθεσία. 

  Από το 2019 έως και σήμερα, έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση των αδέσποτων στο Δήμο Καστοριάς, λόγω των συντονισμένων και στοχευμένων ενεργειών που υλοποιούνται την τελευταία τετραετία.

   Ειδικότερα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 400 στειρώσεις αδέσποτων από τους συμβεβλημένους κτηνιάτρους με τον Δήμο Καστοριάς,  300 υιοθεσίες από πολίτες, αλλά και συνεχόμενη ενημέρωση από τους αρμοδίους σχετικά με τη στείρωση, την υιοθεσία και την προστασία των αδέσποτων. 

  «Η αναβάθμιση του Κυνοκομείου ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα. Με σταθερά βήματα και ξεπερνώντας τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση  να πούμε ότι πετύχαμε και αυτόν τον στόχο μας. Ένα Κυνοκομείο,  το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των αδέσποτων, που  φροντίζει για τη σίτιση, την υγεία  και την εκπαίδευσή τους»,  δήλωσε ο  Αντιδήμαρχος Καστοριάς και αρμόδιος για τη διαχείριση του Δημοτικού Κυνοκομείου, Άκης Λιάμης. 

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 – Φεστιβάλ Αυλής

  Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 - Φεστιβάλ Αυλής  Ημερομηνία: Δευτέρα 15 Ιουλίου Ώρα: 20:30 Τοποθεσία: Αυλή Αρχοντικού Πηχεών (Μουσείο...

  Ευχαριστήριο Δήμου Καστοριάς προς Δήμο Άργους Ορεστικού

  Ευχαριστήριο Η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καστοριάς, ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Άργους...

  Συνάντηση Εργασίας για τη Διαχείριση της Λίμνης

  Συνάντηση Εργασίας για τη Διαχείριση της Λίμνης μεταξύ εκπροσώπων της ΠΕ Καστοριάς, Δήμου Καστοριάς...

  Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024: Ο τραγουδοποιός Βύρων Τσουράπης στην Καστοριά! 

  Ο Βύρων Τσουράπης, ο τραγουδοποιός που έχει γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από την εκπομπή...

  Διαβάστε ακόμη

  2ήμερο πανηγύρι Προφήτη Ηλία στον Μελά Καστοριάς

  2ήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία για το 2024 στον Μελά Καστοριάς Την Παρασκευή 19 Ιουλίου...

  Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 19-21 Ιουλίου 2024

  Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 19-21 Ιουλίου 2024 Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι...

  ΑΜΛΕΤ του William Shakespeare στην Καστοριά την Πέμπτη 18 Ιουλίου

  William Shakespeare ΑΜΛΕΤ Καλοκαίρι 2024 Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ Στο ρόλο του Άμλετ ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΡΟΪΛΟΣ Πέμπτη 18 Ιουλίου Θέατρο του βουνού, ώρα 21.30

  ΣΓΚ: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Προφήτη Ηλία

  Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού του προστάτη των Γουνοποιών, Προφήτη Ηλία, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών...