9.4 C
Kastoria

  ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: LNG η καταστροφική επιλογή της ΝΔ για την Καστοριά

  spot_img

  Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την τροφοδοσία της περιοχής της Δυτικής Μακεδονία και ιδιαίτερα της Καστοριάς με φυσικό αέριο, είναι ξεκάθαρο με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως η τύχη της χώρας μας και ιδιαίτερα της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στα χέρια ανίκανων και επικίνδυνων να τη διαχειριστούν.

  Με καθυστέρηση τριών χρόνων έως τώρα, για την ολοκλήρωση και την τροφοδοσία των δικτύων με φυσικό αέριο και ύστερα από την ανησυχία που προκλήθηκε σχετικά με τα τελευταία νέα για την αναθεώρηση του δεκαετούς προγράμματος (2021-2031) του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ξεκίνησαν έντονες συζητήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η αναθεώρηση αυτή έκανε αναφορά για αλλαγή στο σχεδιασμό σε σχέση με την τροφοδοσία των περιοχών μας με μεταφερόμενο με φορτηγά υγροποιημένο αέριο LNG από τη Ρεβυθούσα και κατασκευή μεγάλων δεξαμενών για την αποθήκευση του, αντί του φυσικού αερίου από τον αγωγό ΤΑΡ που περνά κάτω από τα πόδια μας το οποίο θα είναι σαφώς φθηνότερο και έχει εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την Περιφερειακή αρχή Καρυπίδη.

  Παρόλες τις προ μηνών διαβεβαιώσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα, του κυβερνητικού βουλευτή της Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και της διοίκησης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ότι καμία αλλαγή στο σχεδιασμό δεν πρόκειται να γίνει και η περιοχή θα πάρει αέριο από τον ΤΑΡ, διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες πως η ITALGAS η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της ΔΕΔΑ, κατέληξε στο να κατασκευάσει τις δεξαμενές για να υποδεχθεί το ακριβότερο μεταφερόμενο LNG.

  Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει εκτός από εξηγήσεις στους πολίτες της Καστοριάς, να συνεχίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

  Οποιαδήποτε ανατροπή για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων θα βρει καθολική αντίδραση.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί απαράδεκτο το πισωγύρισμα του έργου και στηρίζει το χρόνιο αίτημα των πολιτών της Καστοριάς για σύνδεση με τον αγωγό.

  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  Ξεκινά η επιδότηση συστημάτων φυσικού αερίου σε νοικοκυριά της Φλώρινας

  Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα (ΦΕΚ, Τεύχος B’ 1094/28.02.2023), ξεκινάει η δράση «Αντικατάσταση συστημάτων...

  Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των Τεμπών

  Σημαντική μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc, η πρώτη μετά...

  Συγχαρητήρια Ολυμπίας Τελιγιορίδου για το Πανεπιστημιακό Οικονομικό Τμήμα Καστοριάς

  Με χαρά και συγκίνηση πληροφορήθηκα πως το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στην Καστοριά  αξιολογήθηκε  από...

  Εορδαία: Καταγγελία για την διαδικασία απαλλοτριώσεων και αποζημιώσεων του αγωγού φυσικού αερίου

  Την μεθοδολογία που ακολουθεί ο διαχειριστής του έργου για την κατασκευή του αγωγού Φυσικού...

  Διαβάστε ακόμη

  Ο Πάνος Δημάκης επισκέφθηκε την Δέσποινα Κοζατσάνη

  Μια ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη. Τον...

  Τοποθετήθηκαν Νέες Πινακίδες Υπόδειξης Ταχύτητας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

  Στις εισόδους- εξόδους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κολοκυνθούς, Μεσοποταμίας, Καλοχωρίου και Χιλιοδέντρου τοποθετήθηκαν τέσσερα (4)...

  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτ. Εκπ. Καστοριάς: επίσκεψη σχολικής συμβούλου στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας με θέμα την ατομική αξιολόγηση

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 επίσκεψη της σχολικής συμβούλου 1ης & 3ης ομάδας...

  Μάρτης – γδάρτης για πολλά χωριά της Καστοριάς μας

  Σε πολλά χωριά του Δήμου Καστοριάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής αν και Μάρτης…...