22.2 C
Kastoria
spot_img

  Το ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Εργασίας Άργους Ορεστικού Βαρβάρα Κουφονικού στο Kastoria News

  Β. Κουφονίκου: «μια οικογένεια που το έχει ανάγκη δεν σημαίνει ότι αν πάρει μια φορά τρόφιμα μετά θα σταματήσει να πεινάει, οπότε σε καθημερινή βάση μπορεί κάποιος να προσφέρει την βοήθειά του»

  spot_img
  spot_img
  spot_img

  Οικονομική κρίση, υγειονομική κρίση, ενεργειακή κρίση, ανατιμήσεις… Οι καιροί είναι δύσκολοι. Αρκετοί συμπολίτες μας, δυστυχώς δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε τα βασικά για συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Μέσα αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που θέλουν να προσφέρουν, θέλουν να βοηθήσουν. Το Κastoria Νews βρήκε έναν από αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους. Το ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Εργασίας Άργους Ορεστικού Βαρβάρα Κουφονικού.

  Συνέντευξη στη Θάλια Κολιοπούλου

  Να ξεκινήσουμε από κάποια βασικά στοιχεία σχετικά με την Εθελοντική Εργασία Άργους Ορεστικού, προκριμένου να σας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος. Πότε ιδρύθηκε η ομάδα σας και ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδηγήσαν στην ίδρυσή της;

  Η εθελοντική Άργους Ορεστικού, ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο περίπου. Μας ενέπνευσε το γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο στην Καστοριά, οπότε έτσι ξεκίνησε η  βασική ιδέα. Θέλαμε  να κάνουμε κάτι αντίστοιχο να κάνουμε και στο Άργος Ορεστικό. Συν το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ανάγκες έτσι και αλλιώς και στην πόλη του Άργους.


  Τι έχετε καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή;

  Εκεί που χρειάστηκε βοήθεια, ο κόσμος κινητοποιήθηκε άμεσα, μάλιστα σε βαθμό που δεν το περιμέναμε. Γίναμε μια αγκαλιά όλοι. Βέβαια ακόμη δεν έχουμε καταφέρει όλα όσα θα θέλαμε, χρειάζονται και άλλες ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, θα θέλαμε να έχουμε κάποια αποθήκη για να συγκεντρώνουμε τρόφιμα και να μπορούμε να βοηθάμε συνέχεια κάποιες οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Υπάρχει κόσμος που πραγματικά είναι πολύ ζορισμένος.


  Ποιες είναι οι δράσεις που “τρέχετε” στην παρούσα φάση;

  Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Είμαστε εκεί, όταν μας ζητηθεί η βοήθειά μας. Και αυτό γίνεται μέσα από την επικοινωνία που έχει ο κόσμος είτε με εμένα, είτε μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Έχουμε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook και μέσα από αυτό πολλοί είναι που επικοινωνούν. Μάλιστα υπάρχει και αρκετός κόσμος ο οποίος ανώνυμα κάνει δωρεές μέσω της σελίδας μας. Κατόπιν ενημερώνουμε και πάλι μέσω του facebook για τα διαθέσιμα είδη που υπάρχουν μέσω των δωρεών και εν συνεχεία  έρχονται και τα προμηθεύονται οι συνάνθρωποί μας που  που τα χρειάζονται. Πάντα ανώνυμα και με απόλυτη διακριτικότητα, γιατί ο στόχος μας είναι πραγματικά να βοηθήσουμε. Για αρχή, γιατί ακόμη δεν υπάρχει χώρος όπως σας είπα, μαζεύονται τα πράγματα στην επιχείρησή μου. Έχουμε δώσει αρκετά πράγματα μέχρι τώρα και εκτός από τρόφιμα και σε ό,τι έχει να κάνει με εξοπλισμό για μωρά, καρότσια, καρεκλάκια, παιχνίδια…


  Ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων θα ξεκινήσατε κάποια δράση;

  Ναι βέβαια, πάλι θα κάνουμε μια δράση για να μαζέψουμε πράγματα ώστε να δοθούν σε οικογένειες που τα χρειάζονται και τα έχουν ανάγκη. Και φυσικά βλέποντας και κάνοντας, ό,τι χρειαστεί. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα. Πριν από μερικές ημέρες μια οικογένεια είχε πραγματική ανάγκη. Οι συμπολίτες μας αμέσως ανταποκρίθηκαν και κυριολεκτικά γέμισε ο χώρος!

  Επίσης δύο φορές που ζητήθηκε μέσω της ομάδας βοήθεια για ιατρικό θέμα, με το  που το ανακοινώσαμε υπήρξε απευθείας η  ανταπόκριση του κόσμου. Δηλαδή πετούσα στα σύννεφα, από αυτό το γεγονός. Από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Πάρα πολύ συγκινητικό.


  Η ενεργειακή κρίση καθώς και η αύξηση των τιμών των προϊόντων έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες;

  Πάνω στο θέμα της θέρμανσης έχει ζητηθεί βοήθεια από την Εθελοντική Εργασία, αλλά εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί δεν θέλουμε να έχουμε επαφή με χρήματα. Έχει ζητηθεί από οικογένειες δηλαδή να βάλουμε πετρέλαιο, αλλά εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε δυστυχώς κάτι, γιατί δεν έχει κάποιο ταμείο η ομάδα και ούτε πρόκειται να ζητήσει, θα πάει αλλού το πράγμα μετά. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε κατά κύριο λόγο σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί.


  Πώς μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας; Είτε για να προσφέρει βοήθεια, είτε για να ζητήσει βοήθεια;

  Μέσα από το Facebook, στην σελίδα μας Εθελοντική Εργασία Άργους Ορεστικού. Φυσικά και από την προσωπική μου σελίδα. Όλα γίνονται με απολυτή εχεμύθεια, ανώνυμα. Εγώ αυτό που θα ήθελα να πω κλείνοντας, είναι  ότι μαζεύουμε ανά πάσα στιγμή τρόφιμα, γιατί μια οικογένεια που το έχει ανάγκη δεν σημαίνει ότι αν πάρει μια φορά τρόφιμα μετά θα σταματήσει να πεινάει, οπότε σε καθημερινή βάση μπορεί κάποιος να προσφέρει την βοήθειά του. Αυτό θα ήθελα να περάσω ότι είμαστε εδώ και αν πάσα στιγμή μαζεύουμε τρόφιμα για όλους για να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες χωρίς να χρειαστεί να ζητηθεί, από οικογένειες που ξέουμε ότι το χρειάζονται. Ξέρουμε ότι υπάρχουν τέσσερις με πέντε οικογένειες στο Άργος που το έχουν ανάγκη. Κάνουν βέβαια πολύ καλό έργο και η Εκκλησία και ο δήμος αλλά και εμείς θα θέλαμε να προσφέρουμε. Αν είχαμε φυσικά μια αποθήκη θα ήταν πιο εύκολο το έργο μας να βοηθάμε περισσότερο. Για παράδειγμα τώρα τελευταία μια οικογένεια είχε πρόβλημα, επικοινώνησε μαζί μας  και  το καλύψαμε φυσικά.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img

  Παρόμοια αρθρα

  Πρώτη εφ’ όλης συνέντευξη τύπου της Μαρίας Αντωνίου μετά τις εκλογές (βίντεο)

  Την πρώτη της συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, έπειτα από τις Εθνικές Εκλογές, παραχώρησε...

  Μαρία Αντωνίου: Η νέα περίοδος διακυβέρνησης έχει σταθερό προσανατολισμό με σαφή προοπτική ανάπτυξης

  Κ. Αντωνίου, οι πρόσφατες εθνικές εκλογές έφεραν ένα απροσδόκητα ισχυρό αποτέλεσμα νίκης για τη...

  Αποκλειστικά μίλησαν στο Kastoria News και στη Θάλια Κολιοπούλου οι κ. Αθανάσιος Δημητράκης και Αντώνης Καραγιάννης, επιστημονικά υπεύθυνοι της εταιρείας Οικοανάπτυξη, για το έργο της Περ. Δυτικής...

  Αποκλειστικά μίλησαν στο Kastoria News και στη Θάλια Κολιοπούλου οι κύριοι Αθανάσιος Δημητράκης και Αντώνης Καραγιάννης επιστημονικά...

  Ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Σωκράτης Πέλκας στο Kastoria News

  Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Εμπορίου, Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καστοριάς Σωκράτης Πέλκας στο Kastoria...

  Διαβάστε ακόμη

  Τα 745.000€ φτάνουν τα έργα αγροτικής οδοποιίας στο Μελάνθιο

  Έργα αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 745.000 ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν στην Κοινότητα Μελανθίου, μετά την...

  Το Rally Greece Offroad στο Παγκόσμιο Κύπελλο Bajas το 2024!

  Το Άργος Ορεστικό στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Motorsport! Μετά τις επιτυχείς διοργανώσεις του Rally...

  Η έκπληξη του Μητροπολίτη κ.κ. Καλλινίκου στους μικρούς φίλους του πανηγυριού

  Σήμερα 21/9/2023 και μετά τον Αγιασμό και την επίσημη έναρξη της εμποροπανήγυρης, ο Σεβασμιώτατος...

  Επίσημη έναρξη της εμποροπανήγυρης στο Άργος Ορεστικό (βίντεο | φωτογραφίες)

  Επίσημα άνοιξε τις πύλες για το κοινό η εμποροπανήγυρης του Άργους Ορεστικού. Ο Σεβασμιώτατος...