21.1 C
Kastoria

  Το Νοσοκομείο Καστοριάς από τα πρώτα πανελλαδικά που υιοθετεί το καινοτομικό σύστημα αξιολόγησης νοσοκομειακής δραστηριότητας DRG

  spot_img

  Το Νοσοκομείο Καστοριάς από τα πρώτα πανελλαδικά που υιοθετεί το καινοτομικό σύστημα DRG.

  Επίσκεψη σήμερα κλιμακίου του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ αποτελούμενο από τους κ. Πλατή Χαράλαμπο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Χαλκιά Κων/νο Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ και κα. Σιδέρη Παναγιώτα, Διευθύντρια Πληροφορικής και συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

  Αντικείμενο η ενημέρωση και παροχή διευκρινίσεων για την ετοιμότητα μας, σχετικά με την επικείμενη άμεση εφαρμογή του Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών / Ελληνικά DRGs στο Νοσοκομείο μας. Το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση των εκπαιδεύσεων του ιατρικού προσωπικού και το νοσοκομείο βρίσκεται στην διαδικασία προσαρμογής των πληροφοριακών του συστημάτων ώστε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή τους από την αρχή της νέας χρονιάς.

  Το Σύστημα DRG (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων) είναι η μεγαλύτερη διεθνώς διοικητική καινοτομία στην αξιολόγηση της νοσοκομειακής δραστηριότητας και την χρηματοδότηση και μια από τις πλέον ορθές πρακτικές στην διοίκηση των συστημάτων υγείας στην ΕΕ.

  Πρόκειται για ένα σύστημα κατηγοριοποίησης, που βασίζεται στη συστηματική επιλογή έγκυρων και αξιόπιστων δεδομένων κατά την έξοδο των ασθενών από το νοσοκομείο, με σκοπό την ταξινόμηση τους σε διαχειρίσιμο αριθμό κατηγοριών περιστατικών, οι οποίες είναι ιατρικά ουσιώδεις και ομοιογενείς και προσομοιάζουν σε επίπεδο χρήσης πόρων. Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την αξιολόγηση του παραγόμενου έργου κάθε νοσοκομειακής μονάδας, την κατανομή των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανάγκες και την παροχή της κατάλληλης φροντίδας με αποδοτικότερο τρόπο.

  Σύντομα θα υπάρξει η σύνδεση του με τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενούς, μια πρωτοποριακή εφαρμογή ψηφιακής διαχείρισης των ιατρικών δεδομένων των ασθενών που θα οδηγήσει στα paperless νοσοκομεία και την άμεση πληροφόρηση για το ιστορικό του ασθενούς.

  Με πρωτοβουλία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδη Παναγιώτη και την υποστήριξη του, τα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ θα είναι εκείνα που πανελλαδικά πρώτα θα εφαρμόσουν το καινοτομικό σύστημα, μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του στα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ (Κρήτη).

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καστοριάς

  Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καστοριάς Με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση...

  Μαρία Αντωνίου: «Το είπαμε, το κάναμε: Το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται»

  «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στο δρόμο προς την κάλπη της 21ης Μαΐου,...

  Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στο Νοσοκομείο για την γιορτή της Ημέρας του Νοσηλευτή

  Η επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο ξεφεύγει ασφαλώς από το πλαίσιο της προεκλογικής ρουτίνας.Πρώτον γιατί...

  Νέος διορισμός ιατρού στο νοσοκομείο Καστοριάς

  ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Με χαρά υποδεχθήκαμε την ιατρό κ. Μήλα Σοφία, επιμελήτρια ΤΕΠ...

  Διαβάστε ακόμη

  Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καστοριάς

  Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καστοριάς Με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση...

  Ένταξη της Π.Ε. Καστοριάς σε Διεθνές Πρόγραμμα Πολιτιστικού Τουρισμού του Σαν Μαρίνο

  Ως αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και διαδοχικών τηλεδιασκέψεων με τα εμπλεκόμενα μέρη, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς – Π.Δ.Μ., υπέγραψε...

  Εκδήλωση Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς την Παρασκευή 9 Ιουνίου

  Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία, το Κέντρο Συμβουλευτικής...