6.1 C
Kastoria

  Το Νοσοκομείο Καστοριάς από τα πρώτα πανελλαδικά που υιοθετεί το καινοτομικό σύστημα αξιολόγησης νοσοκομειακής δραστηριότητας DRG

  spot_img

  Το Νοσοκομείο Καστοριάς από τα πρώτα πανελλαδικά που υιοθετεί το καινοτομικό σύστημα DRG.

  Επίσκεψη σήμερα κλιμακίου του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ αποτελούμενο από τους κ. Πλατή Χαράλαμπο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Χαλκιά Κων/νο Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ και κα. Σιδέρη Παναγιώτα, Διευθύντρια Πληροφορικής και συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

  Αντικείμενο η ενημέρωση και παροχή διευκρινίσεων για την ετοιμότητα μας, σχετικά με την επικείμενη άμεση εφαρμογή του Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών / Ελληνικά DRGs στο Νοσοκομείο μας. Το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση των εκπαιδεύσεων του ιατρικού προσωπικού και το νοσοκομείο βρίσκεται στην διαδικασία προσαρμογής των πληροφοριακών του συστημάτων ώστε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή τους από την αρχή της νέας χρονιάς.

  Το Σύστημα DRG (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων) είναι η μεγαλύτερη διεθνώς διοικητική καινοτομία στην αξιολόγηση της νοσοκομειακής δραστηριότητας και την χρηματοδότηση και μια από τις πλέον ορθές πρακτικές στην διοίκηση των συστημάτων υγείας στην ΕΕ.

  Πρόκειται για ένα σύστημα κατηγοριοποίησης, που βασίζεται στη συστηματική επιλογή έγκυρων και αξιόπιστων δεδομένων κατά την έξοδο των ασθενών από το νοσοκομείο, με σκοπό την ταξινόμηση τους σε διαχειρίσιμο αριθμό κατηγοριών περιστατικών, οι οποίες είναι ιατρικά ουσιώδεις και ομοιογενείς και προσομοιάζουν σε επίπεδο χρήσης πόρων. Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την αξιολόγηση του παραγόμενου έργου κάθε νοσοκομειακής μονάδας, την κατανομή των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανάγκες και την παροχή της κατάλληλης φροντίδας με αποδοτικότερο τρόπο.

  Σύντομα θα υπάρξει η σύνδεση του με τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενούς, μια πρωτοποριακή εφαρμογή ψηφιακής διαχείρισης των ιατρικών δεδομένων των ασθενών που θα οδηγήσει στα paperless νοσοκομεία και την άμεση πληροφόρηση για το ιστορικό του ασθενούς.

  Με πρωτοβουλία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδη Παναγιώτη και την υποστήριξη του, τα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ θα είναι εκείνα που πανελλαδικά πρώτα θα εφαρμόσουν το καινοτομικό σύστημα, μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του στα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ (Κρήτη).

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Σε κατάσταση προετοιμασίας το Νοσοκομείο Καστοριάς για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

  Προχωρούν οι διαδικασίες σύνδεσης του νοσοκομείου Καστοριάς με το δίκτυο φυσικού αερίου Στις 25/1/2023 πραγματοποιήθηκε...

  Νέος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καστοριάς

  Εγκατάσταση νέου υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου χαμηλής δόσης ακτινοβολίας με 80 ανεξάρτητες σειρές ανιχνευτών (τομών)...

  Δώσε αίμα – πρόσφερε ζωή: Το Νοσοκομείο Καστοριάς οργανώνει αιμοδοσία την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου

  Κάνε ένα δώρο αγάπης στον συνάνθρωπο σου. ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ. ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΖΩΗ. Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη...

  Το Νοσοκομείο Καστοριάς μπαίνει σε τροχιά βελτίωσης με το νέο έργο που δρομολογήθηκε

  Ένα έργο πνοής για το Νοσοκομείο Καστοριάς δρομολογήθηκε. Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση...

  Διαβάστε ακόμη

  To travel.gr παρουσιάζει την Καστοριά, ένα ζωντανό μουσείο

  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ Εκτός από τη γραφική λίμνη και τις παλιές γειτονιές με τα...

  Συνάντηση Τζηκαλάγια – ΣΕΓ στο Υπουργείο Οικονομικών

  Συνάντηση είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά....

  «Το Νέκταρ» – Κείμενο του συγγραφέα Ηλία Παπαμόσχου για τον διαγωνισμό τσίπουρου των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ.

  Δεν μπορούμε να πούμε πως για να κατέχουν το μυστικό της παρασκευής του καλύτερου...

  Α´ Καραβαγγέλεια: Καστοριά 10-12 Φεβρουαρίου 2023

  τοῦ Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου  Ἡ ἱστορία καί ἡ θεολογία συνδέονται μέ τήν Παράδοσή μας, ἀφοῦ...