7.8 C
Kastoria

  Το Νοσοκομείο Καστοριάς από τα πρώτα πανελλαδικά που υιοθετεί το καινοτομικό σύστημα αξιολόγησης νοσοκομειακής δραστηριότητας DRG

  spot_img

  Το Νοσοκομείο Καστοριάς από τα πρώτα πανελλαδικά που υιοθετεί το καινοτομικό σύστημα DRG.

  Επίσκεψη σήμερα κλιμακίου του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ αποτελούμενο από τους κ. Πλατή Χαράλαμπο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Χαλκιά Κων/νο Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ και κα. Σιδέρη Παναγιώτα, Διευθύντρια Πληροφορικής και συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

  Αντικείμενο η ενημέρωση και παροχή διευκρινίσεων για την ετοιμότητα μας, σχετικά με την επικείμενη άμεση εφαρμογή του Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών / Ελληνικά DRGs στο Νοσοκομείο μας. Το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση των εκπαιδεύσεων του ιατρικού προσωπικού και το νοσοκομείο βρίσκεται στην διαδικασία προσαρμογής των πληροφοριακών του συστημάτων ώστε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή τους από την αρχή της νέας χρονιάς.

  Το Σύστημα DRG (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων) είναι η μεγαλύτερη διεθνώς διοικητική καινοτομία στην αξιολόγηση της νοσοκομειακής δραστηριότητας και την χρηματοδότηση και μια από τις πλέον ορθές πρακτικές στην διοίκηση των συστημάτων υγείας στην ΕΕ.

  Πρόκειται για ένα σύστημα κατηγοριοποίησης, που βασίζεται στη συστηματική επιλογή έγκυρων και αξιόπιστων δεδομένων κατά την έξοδο των ασθενών από το νοσοκομείο, με σκοπό την ταξινόμηση τους σε διαχειρίσιμο αριθμό κατηγοριών περιστατικών, οι οποίες είναι ιατρικά ουσιώδεις και ομοιογενείς και προσομοιάζουν σε επίπεδο χρήσης πόρων. Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την αξιολόγηση του παραγόμενου έργου κάθε νοσοκομειακής μονάδας, την κατανομή των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανάγκες και την παροχή της κατάλληλης φροντίδας με αποδοτικότερο τρόπο.

  Σύντομα θα υπάρξει η σύνδεση του με τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενούς, μια πρωτοποριακή εφαρμογή ψηφιακής διαχείρισης των ιατρικών δεδομένων των ασθενών που θα οδηγήσει στα paperless νοσοκομεία και την άμεση πληροφόρηση για το ιστορικό του ασθενούς.

  Με πρωτοβουλία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδη Παναγιώτη και την υποστήριξη του, τα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ θα είναι εκείνα που πανελλαδικά πρώτα θα εφαρμόσουν το καινοτομικό σύστημα, μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του στα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ (Κρήτη).

  spot_img


  Παρόμοια αρθρα

  Σύσκεψη Εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και Διοικητή του Νοσοκομείου

  Στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς βρέθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος,...

  Κωνσταντίνος Γιαγκόπουλος: Μεγάλες οι ανάγκες σε αίμα στο Νοσοκομείο μας

  Οι ανάγκες για αίμα στο Νοσοκομείο μας είναι μεγάλες. Παρακαλώ όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν...

  Δήμος Καστοριάς: Προσοχή στον παραλίμνιο δρόμο προς Νοσοκομείο λόγω έργων

  Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι λόγω των εργασιών στον εσωτερικό παραλίμνιο από αύριο Τετάρτη 15...

  Αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο Καστοριάς

  Υπεγράφησαν σήμερα οι συμβάσεις για την αναβάθμιση, την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των Τμημάτων...

  Διαβάστε ακόμη

  Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με Πύρρο Δήμα και ΔΕΕΠ Ν.Δ. Καστοριάς

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε χθες στο Πολιτικό της Γραφείο συνάντηση με τον...

  ΕΛΜΕ Καστοριάς: Επιστημονική εκδήλωση με θέμα την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Καστοριάς...

  Επίσκεψη του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα και του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας της Δ.Μ. στον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο (φωτογραφίες)

  Τὸ πρωὶ τῆς Παρασκευῆς 1 Μαρτίου 2024, τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, ἐπισκέφτηκε...

  Ευχαριστήριο του Δήμου Καστοριάς

  Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς την Εταιρεία «alfa, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ...